Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Alles over het beheren van een restaurant


De kans is groot: als je denkt aan het openen van een nieuw restaurant of je hebt al een eigen restaurant, dan wil je graag koken, graag uit eten gaan of graag bij mensen rondlopen. En een of al deze eigenschappen zijn geweldig om te hebben in de restaurantindustrie. Maar om een ​​effectieve restauranteigenaar te zijn, moet u ook op veel andere gebieden efficiënt zijn. Vaak wanneer eigenaars van kleine bedrijven net beginnen, realiseer je je niet dat ze meer doen dan een dienst aanbieden waar ze goed in zijn. Als eigenaar bent u verantwoordelijk voor aanwerving, ontslag, salarisadministratie, inventaris, onderhoud en tal van andere gebieden.

Vanaf het begin georganiseerd zijn en weten wat je kunt doen en wat je moet delegeren, helpt je om de meest effectieve restauranteigenaar te zijn.

Begin met het bijhouden van uw dagelijkse activiteiten

Zodra u voor zakelijke doeleinden opent, begint u met het bijhouden van uw dagelijkse verkopen. Een dagelijks bedrijfsrevisierapport kan worden gegenereerd via een POS-systeem (Point of Sale) of met de hand worden bijgehouden in een notitieblok of in een agenda. Ik hou bijvoorbeeld van de kalender, zijnde ouderwetse en alles. Ik noteerde eenvoudig het aantal lunches in de linkerbovenhoek van elke dag op de kalender en dinernummers in de linkerbenedenhoek. Aan het einde van het jaar gingen de maandelijkse kalenders in een drieringerband om het volgend jaar gemakkelijk te kunnen raadplegen.

Makkelijk! Ik volgde ook het weer, dat in Maine (waar ik woon) een vitale rol speelt in onze lokale restaurantscene. Als er een sneeuwstorm in het weekend is, kan het lage aantallen op een zaterdagavond verklaren, of als er een meestal warme lentedag is, kan dit een bijzonder drukke lunchspits verklaren. De start van het vakantieseizoen of het skiseizoen duidt op een stijging en omzet, daarom wisten we extra personeel aan elke ploeg toe te voegen. Door onze dagelijkse bedrijfsreview bij te houden, konden we personeelsplanning plannen en de payroll op orde houden.

Het kan u ook helpen bij het kopen van de juiste hoeveelheid voedsel en dranken op basis van de cijfers van het vorige jaar.

Weet hoe u uw restaurantpersoneel effectief kunt beheren

Het moeilijkste deel van het bezitten van een restaurant, voor mij tenminste, was omgaan met de personeelskwesties die onvermijdelijk ontstonden. Ik was een onbekwaam HR-persoon (en dat is behoorlijk genereus). Het creëren van een personeelshandboek dat uw bedrijfsbeleid, regels en voorschriften schetst, klinkt saai, maar het is een belangrijk aspect van het effectief managen van uw personeel. Het hebben van duidelijke verwachtingen en consequenties voor slechte prestaties kan problemen later helpen omzeilen. Lees hier meer over effectief personeelsmanagement.

Weet wat je moet doen en wat je moet doen

Als cijfers en Excel-spreadsheets niet jouw ding zijn, overweeg dan serieus om een ​​parttime boekhouder aan te nemen om je loonlijst en andere financiële zaken af ​​te handelen. Andere gebieden om te overwegen om uit te besteden, zijn onder meer het schoonmaken van uw was en commerciële keuken - het kan goedkoper zijn om een ​​extern bedrijf te huren dan uw personeel te betalen om het te doen. Marketing is een ander gebied dat u misschien wilt delegeren naar een externe leverancier. Er zijn veel programma's beschikbaar om goedkope websites te maken en met sociale media hebben veel restaurants niet eens een website (maar dat zouden ze wel moeten doen).

Tenzij u de tijd kunt sparen die nodig is om een ​​effectieve campagne voor sociale media te voeren en uw restaurant up-to-date te houden, is het beter om het aan een professional te geven.

Als eigenaar van uw restaurant bent u de leider. U zet de toon voor uw personeel. Mensen in alle sectoren houden ervan om te kijken en jij bent geen uitzondering. Modelleer het gedrag dat u wilt zien in uw personeel. Lees meer over het zijn van een geweldige restaurantbaas.


Video Van De Auteur: What I eat in a Week #5 - 'Gewoon' gezond eten // OPTIMAVITA

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Laminaatvloeren installeren

✔ - Product- en handelsnaam Franchising

✔ - Taken en verantwoordelijkheden van makelaar in onroerend goed


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!