Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Alles over restaurant franchises


Er zijn veel verschillende soorten restaurantconcepten om uit te kiezen. Een beproefd restaurantidee is een franchise. Restaurantfranchises hebben enorme successen gehad, te beginnen met McDonald's, die het model hebben opgezet waarop de meeste fastfoodconcepten gebaseerd zijn. Restaurantfranchises omvatten ook fast-casual concepten zoals Chipolte en Panera Bread, evenals familie-casualketens zoals Applebee's en Ruby Tuesdays. Als u overweegt een restaurantfranchise te kopen, zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden, zoals kosten, locatie en franchisegelden.

Restaurantfranchises hebben verschillende voordelen ten opzichte van onafhankelijke restaurants, waaronder naamsbekendheid, een geschiedenis van succes, een betere koopkracht en interne ondersteuning. Ze hebben echter ook verschillende nadelen, waaronder veel regels en voorschriften, kosten en mogelijk hogere opstartkosten. Om u te helpen beslissen of een restaurantfranchise de juiste keuze voor u is, zijn hier de voor- en nadelen.

Voordelen van het openen van een Restaurant Franchise

• Instant Zakelijk- Een restaurantfranchise biedt u een instant business. U hoeft zich geen zorgen te maken over de naam, de inrichting, het menu of de marketing. Het is allemaal voor je gedaan. Dit is ideaal als u een schaalbaar bedrijfsmodel wilt. Als je ervan droomt meerdere locaties in verschillende gebieden te openen, is er een franchise opgezet om precies dat te doen.

• Ondersteuning- Een restaurantfranchise wordt geleverd met ondersteuning van het hoofdkantoor. Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u deze stellen. Dit kan erg handig zijn voor nieuwe restaurateurs, die niet altijd weten wat ze moeten doen wanneer ze bepaalde problemen tegenkomen. Het is een grote troost om te weten dat je het hoofdkantoor kunt bellen voor hulp bij problemen. Een onafhankelijke restauranteigenaar moet vertrouwen op zijn eigen kennis en intuïtie om problemen op te lossen.

• Betere koopkracht- Restaurantfranchises hebben een grotere koopkracht. Eten en andere inventaris kunnen veel goedkoper worden gekocht dan uw lokale onafhankelijke restaurant. Kleinere voedselkosten zijn een groot voordeel, maar houd er rekening mee dat het uw keuze van ingrediënten beperkt.

• Naamherkenning- Naamsbekendheid is een groot voordeel van een restaurantfranchise. U hoeft zich geen zorgen te maken over opstartkosten voor reclame.

Problemen bij het openen van een restaurant franchise

• Geld- Geld (of gebrek aan) is een groot nadeel van het kopen van een restaurantfranchise. Veel van de grotere restaurantketens hebben minstens een miljoen dollar aan activa nodig voordat ze overwegen om je te laten kopen in hun bedrijf. Natuurlijk is de theorie dat je al je initiële investeringsgeld eerder terug zult verdienen dan wanneer je een onafhankelijk restaurant zou beginnen. Hoe dan ook, tenzij je veel krediet hebt en veel activa hebt, zal het kopen in een grote restaurantfranchise niet gebeuren.

• Gebrek aan creatieve vrijheid- Een deel van het kopen van een restaurantfranchise betekent dat u geen zeggenschap meer heeft over het menu, de inrichting of de bewegwijzering van uw restaurant. Als u een bepaald thema of concept in gedachten heeft, is het mogelijk dat het niet past in een restaurantfranchise. U bent opgesloten in wat het bedrijf beslist om te doen, inclusief menufeespecialiteiten, advertentiecampagnes en restaurantontwerp.

• Veel regels- Om een ​​bepaalde kwaliteit van klantenservice en continuïteit op elke locatie te behouden, hebben franchises veel regels en voorschriften die moeten worden gevolgd. Alles van het zitplan van de eetkamer tot de kleur van de toiletten kan onderworpen zijn aan specifieke regels. Zorg ervoor dat je van tevoren voldoet aan alle regels. Het niet naleven van de regels kan resulteren in het verliezen van uw franchiserechten (en al uw geld en hard werken!)

• Royalty's- Naast het betalen voor de rechten op een restaurantfranchise, wordt van u ook verwacht dat u royalty's betaalt. Dit omvat de reclame, menufolder en andere ondersteuning die het restaurantbedrijf u het hele jaar door biedt. Zorg ervoor dat u franchisegelden aan uw budget toevoegt.

Het besluit om een ​​restaurantfranchise te kopen of een onafhankelijk restaurant te creëren, hangt in wezen af ​​van uw portemonnee en uw persoonlijkheid. Als u het prettig vindt om met een team te werken en te horen krijgt wat en hoe u iets moet doen, is een franchise misschien de juiste zet voor u. Echter, als u uw eigen restaurant begint ga weg Van mensen die je vertellen wat je moet doen, is een onafhankelijk waarschijnlijk een betere keuze voor jou.


Video Van De Auteur: 15 Restaurant Franchises That Immediately Tanked

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 5 Redenen om de borg van een huurder niet terug te geven

✔ - Concurrerende concurrentie in e-commerce

✔ - Doelen en doelstellingen voor uw subsidievoorstel schrijven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!