Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Amerikaanse rode, witte en blauwe campagne

De prijswinnende "We Know Why You Fly" re-brand van de American Airlines


America Airlines wil dat reizigers weten dat ze niet dezelfde luchtvaartmaatschappijen zijn als vóór 2011 toen ze 550 nieuwe vliegtuigen in de lucht plaatsten. De verouderende vloot wordt vervangen en bevat twee nieuwe 770-300-vliegtuigen. Om deze boodschap naar de consument te brengen, werd volgens Kantar Media in 2012 ongeveer $ 40 miljoen besteed aan adverteren.

Om de ontwerpwijzigingen te realiseren die de voorbodes zijn van de nieuwe luchtvaartmaatschappijen, American Airlines werkte met FutureBrand. En reclamebureau Mccann Worldgroup creëerde de eerste televisiecommercial, een 60-seconden spot getiteld Change is in the air. De commercial is boeiend, de stem van Jon Hamm van Mad Men is een sterke eigenschap. De zijbalk hier is dat het personage Don Draper, die wordt gespeeld door Jon Hamm, in de televisieshow vaak heeft geambieerd om een ​​groot account zoals American Airlines te winnen.

Ook intrigerend is het feit dat Jon Hamm een ​​frequent flyer is op American Airlines.

Maar het zijn de beelden die kijkers dwingen de commercial te bekijken, zoals ze zouden moeten doen. De camera's pannen en sluiten in bij een reeks mensen die afgeleid zijn van wat hen op dat moment bezighoudt en die naar de hemel kijken. De een na de ander reageert een serveerster, een jongen die sneeuw van een voertuig schraapt, een voetballer die aan het oefenen is, een collega die zijn zwembad schoonmaakt en een onvergetelijke jongen op een fiets, om een ​​nieuwe jet van American Airlines te zien - met de nieuwe re-branded markeringen - Vlieg boven je hoofd.

Het advertentieteam van American Airlines was vastbesloten om het wonder van de vliegreizen terug te brengen - en ze lijken dit verwondering met succes over te brengen in hun eerste commercial van de nieuwe campagne, zoals deze videoclip van FutureBrand laat zien.

Global chief strategy officer Daryl Lee zou naar verluidt hebben verteld AdvertisingAge dat,

"We zijn ons niet bewust van het feit dat we op elk moment in het vliegtuig kunnen stappen en overal naartoe kunnen gaan, we wilden die verbazing wow-factor brengen."

De advertentiecampagne begint met een grote nadruk op het vergroten van het bewustzijn van het nieuwe uiterlijk van het logo. Vanuit deze verbluffende basis worden de merkheritaties gebracht naar print, digitaal, televisie, sociale media en een nieuwe taglijn.

Het bekende AA is verdwenen van de staartvleugel, een logo dat sinds 1968 in handen is van American Airlines. De nieuwe logo's van vliegtuigen zijn brutaler dan ooit en ze zijn dapper rood, wit en blauw, wat de Amerikaanse vlag oproept. De intentie van American Airlines is om aan mensen, waar ook ter wereld dat de vliegtuigen landen, te signaleren dat deze is een Amerikaans vliegtuig. De patriottische thema's zijn sterk aanwezig in de aanwezigheid van American Airlines en verschijnen zelfs als een adelaar in een roodblauwe streep voor het nieuwe vluchtsymbool.

American Airlines kiest ervoor niet aanwezig te zijn bij enig restant anti-Amerikaans sentiment in ontwikkelingslanden en onderontwikkelde landen over de hele wereld.

Deze reclamecampagne is niet de eerste van de marketinginspanningen van American Airlines om goed ontvangen te worden door het publiek. In het najaar van 2004 lanceerde American Airlines de campagne die bekend staat als We weten waarom u vliegt. Het advertentie-debuut oogstte veel internationale en binnenlandse aandacht en creatieve onderscheidingen, waaronder een Cannes-leeuw van het 55e Cannes International Advertising Festival in 2008. Het Cannes wordt beschouwd als de meest prestigieuze reclamewedstrijd ter wereld.

In 2011 gaf American Airlines ongeveer $ 70 miljoen uit aan reclame. Een feit dat nog interessanter wordt als je bedenkt dat de lijst van de top 100 toonaangevende nationale adverteerders gemaakt door Ad Age's Data Center bevat geen enkele luchtvaartmaatschappij. Het maakt niet uit wat de rest van de flyers aan het doen zijn, de timing was goed voor American Airlines om een ​​opmerkelijke verandering en sterke berichtgeving te hebben dat het een comeback maakt om beter dan ooit te zijn.

De reclamecampagne was de voorbode van verandering voor American Airlines en deze sloot resoluut een relatie met een 45-jarig merk. Consumenten protesteren vrijwel altijd tegen veranderingen in iconische merken - denk aan The Gap, FedEx, Starbucks, Coca-Cola en dergelijke - maar uiteindelijk komen consumenten bijna altijd langs. Dit is vooral het geval wanneer de wijziging te laat is en wanneer de aangebrachte wijzigingen het merk smaakvol bijwerken. Bedrijven zoals Starbucks en Coca-Cola zijn bedreven geworden in het vroeg opnemen van consumenten in de wijzigingsplannen, zodat wijzigingen geleidelijker aan het publiek worden voorgesteld.


Video Van De Auteur: 20 Feiten en Fabels over Afvallen en Gezond leven // OPTIMAVITA

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe uw bedrijfsbelastingen te betalen als u geen geld hebt

✔ - LLC - Toelichting van LLC - Naamloze vennootschap

✔ - Wat is een geregistreerde agent? Waarom uw bedrijf er een nodig heeft


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!