Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een voorbeeld van de samenvatting van het bedrijf in een businessplan

Wat u in de beschrijving moet opnemen, samen met voorbeelden


Het bedrijfsoverzicht in een bedrijfsplan - ook wel de bedrijfsomschrijving of -overzicht genoemd - is een hoogstaande blik op wat u als bedrijf bent en hoe alle elementen van het bedrijf bij elkaar passen. Een effectieve samenvatting van het bedrijf moet lezers, zoals potentiële investeerders, een snelle en gemakkelijke manier geven om uw bedrijf, zijn producten en diensten, zijn missie en doelen te begrijpen, hoe het voldoet aan de behoeften van zijn doelmarkt en hoe het zich onderscheidt van concurrenten..

Voordat u begint met het schrijven van uw bedrijfsoverzicht, moet u zich aan de grote afbeelding houden. Andere delen van uw bedrijfsplan bevatten de specifieke details van uw bedrijf. De samenvatting synthetiseert al die informatie in één pagina.

Een snelle uitkomst van wat op te nemen

De samenvatting van een bedrijfsplan moet het volgende bevatten:

  • Bedrijfsnaam
  • Plaats
  • Juridische structuur (d.w.z. eenmanszaak, LLC, S Corporation of partnerschap)
  • Het management team
  • Mission statement
  • Bedrijfsgeschiedenis (toen het begon en belangrijke mijlpalen)
  • Beschrijving van producten en diensten en hoe deze voldoen aan de behoeften van de marktplaats
  • Doelmarkt (wie koopt uw ​​product of diensten)
  • Concurrentievoordeel (wat onderscheidt u op de markt om u te laten slagen)
  • Doelstellingen en doelen (plannen voor groei)

Ermee beginnen

De website van de Amerikaanse Small Business Administration (SBA) heeft veel informatie beschikbaar als u nog nooit eerder een businessplan hebt geschreven. De SBA biedt voorbeelden van bedrijfsplannen voor verschillende soorten bedrijven, evenals een Business Plan-tool die u bij elke stap van het opstellen van een plan begeleidt.

Voordat u begint, moet u beslissen of u met een traditioneel bedrijfsplanformaat of een mager opstartformaat wilt gaan. Het traditionele formaat is geschikt als u een uitgebreid, gedetailleerd plan wilt hebben of als u financiering aanvraagt. Het 'lean startup'-formaat is het beste voor mensen met een relatief eenvoudig bedrijf en ze willen het snel starten, of als een startpunt voor degenen die van plan zijn het plan regelmatig te verfijnen en te wijzigen.

Het maakt niet uit welk type bedrijfsplan u kiest, u moet een bedrijfsoverzicht opnemen.

Voorbeelden en tips

Als het gaat om het schrijven van de samenvatting, begin met een beknopte openingsparagraaf zoals deze:

XYZ Consulting is een nieuw bedrijf dat expertise biedt op het gebied van zoekmarketingoplossingen voor bedrijven over de hele wereld, waaronder website-promotie, online adverteren en zoekmachineoptimalisatietechnieken om de positionering van haar klanten in zoekmachines te verbeteren. Wij richten ons op de markt voor hoger onderwijs, inclusief hogescholen, universiteiten en professionele onderwijsinstellingen.

Verschillende elementen van het bedrijfsoverzicht komen hier aan bod, waaronder de naam (XYZ Consulting), geschiedenis (nieuw bedrijf), beschrijving van diensten (webpromotie, SEO, adverteren) en waarom dit nodig is (verbetering van positionering in zoekmachines), en het doel markt (hoger onderwijs).

Vervolgens kunt u meer informatie geven over locatie, juridische structuur en beheer, en meer details bieden over de geschiedenis, doelstellingen, doelen en sterke punten van het bedrijf. Hier kunt u alle sterke punten van het bedrijf benadrukken en alles wat het een concurrentievoordeel in het veld zou kunnen geven.

Als het doel van uw bedrijfsplan is om financiering te verkrijgen, dan wilt u zich richten op gebieden die aantrekkelijk zijn voor investeerders en kredietinstellingen, zoals waarom u de beste persoon bent om het bedrijf te runnen, uw ervaring op dit gebied, eventuele expertise of speciale talenten in het team en hoe u van plan bent om het bedrijf tot een succes te maken. Je kunt ook alle gebieden van waargenomen zwakte aanspreken door uit te leggen hoe je ze kunt overwinnen of compenseren.


Video Van De Auteur: Het maken van een ondernemingsplan

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Basis voor bedrijfsplanning voor kleine bedrijven

✔ - De beste gratis e-books voor bedrijven

✔ - Medische factureringsgids voor thuisbedrijven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!