Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een kijkje in de Cash Flow-gebaseerde financiering


Voor veel bedrijven is het financieren van cashflow een moeilijke taak. Soms dalen de bedrijfsomzet en andere keren zitten ze op een hoogtepunt. Hetzelfde gebeurt met de marges, soms zijn ze goed, andere keren raken ze plat. Als u niet over de juiste informatie beschikt om uw cashflow te beheren, gaat de cashflow zich in een onvoorspelbare kwestie gedragen. Dit artikel bespreekt enkele manieren waarop een bedrijf de cashflow kan financieren.

Voordat we dit onderwerp behandelen, willen we eerst de op kasstromen gebaseerde financiering definiëren. Dit is een financieringsvorm waarbij een lening wordt ondersteund door de bestaande en verwachte kasstroom van een bedrijf. Deze lening verschilt sterk van door activa gedekte leningen waarbij het onderpand van de lening is gebaseerd op uw bedrijfsactiva.

Wanneer u een op kasstromen gebaseerde lening neemt, worden de terugbetalingen gebaseerd op uw door uw bedrijf geplande kasstromen. De schuldconvenanten van dit soort leningen zijn gericht op beheersbare niveaus van rentetarieven. Voordat u een financieringslening op kasbasis gaat overwegen, zijn hier enkele manieren om uw bedrijfscashflow onder controle te houden.

Ken en beheer uw maandelijkse vaste kosten

Ongeacht of u gedurende het jaar aanzienlijke winst of verlies hebt gemaakt, zorg er altijd voor dat u precies weet hoeveel geld u nodig hebt om de terugkerende en geplande operationele kosten te dekken. Zorg ervoor dat u dit maandelijks doet om een ​​basis te hebben voor het nemen van cashflowbeslissingen.

Bepaal de beschikbare fondsen

Op basis van waar je nu bent, moet je bepalen hoeveel geld je in contanten hebt, het externe geld dat je in je bedrijf kunt investeren en andere externe bronnen die je hebt ingesteld.

Projecteer uw cashflow

Het projecteren van uw cashflow zal u helpen om de vaste kosten, debiteuren en bestaande rekeningen realistisch in de komende weken en maanden in te voeren. Als uw contant geld meestal te krap is, is het beter om wekelijks uw cashflow te doen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de financieringskasstroom enigszins uniek is voor elk bedrijf, afhankelijk van de industrie, bedrijfsgrootte, bedrijfsstadium, modelgrootte, de middelen van de eigenaar, naast andere factoren. Om deze reden is het belangrijk dat elk bedrijf zelf toegang heeft tot zijn bronnen voor het financieren van kasstromen, waaronder investeringen door de eigenaar, overmakingen door de overheid, handels- of betaalfinanciering, aanbetalingen bij verkoop, kortingskortingen voor vervroegde betaling, zakelijke creditcards, financiering door derden ( zakelijke kredietlijn, factoring, termijnlening, voorraadfinanciering, inkooporderfinanciering of wat dan ook dat relevant voor u is.

Het belang van de financiering van uw cashflow

Ten eerste is het erg belangrijk om te begrijpen dat het financieren van uw cashflow niet noodzakelijk betekent dat u een lening krijgt voor de benodigde hoeveelheid. Dit type financiering helpt u bij het ontwikkelen van een proces om uw cashflow continu positief te houden tegen de laagst mogelijke kosten.

Onthoud dat als het niet mogelijk is om cashflow te genereren tenzij een bedrijf volledige omzet maakt en de opbrengst verzamelt, er geen ROI is om te meten. Om deze reden, als uw bedrijf fluctuerende marges en verkopen heeft, voert u alleen transacties in die u kunt financieren.

Bovendien zal de financiering van uw cashflow u helpen om u te richten op de behoeften van de klanten, zodat u terugkerende verkopen kunt doen om uw marketinginspanningen te maximaliseren en tegelijkertijd de onvoorspelbaarheid van de jaarlijkse verkoopcyclus te verminderen.

Kortom, het is erg belangrijk om te zoeken naar het meest geschikte op inkomsten gebaseerde financieringsprogramma om aan uw bedrijfsbehoeften te voldoen. Het gebruik van financiering op basis van kasstromen helpt uw ​​bedrijf meer geld te zoeken voor de operatie of andere grote aankopen te doen. Vergeet niet dat de juiste financieringsoptie uw bedrijf zal helpen om in de toekomst te lenen van de verwachte kasstroom, en u zodoende helpt om vandaag de fondsen te verkrijgen in plaats van een bepaald punt in de toekomst.

Op kasbasis gebaseerde financiering kan u helpen bij het voldoen aan tijdige operationele uitgaven, zoals het voldoen aan de salarisadministratie. Het is ook erg belangrijk om een ​​continue focus te hebben op het proces van cashflowverbetering om u te helpen bij het behalen van de gewenste resultaten in de loop van de tijd.


Video Van De Auteur: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat is de prijs en hoe is de prijs ingesteld?

✔ - Bronnen van teruggewonnen hout en waar het te vinden

✔ - Hoe afschrijving uw bedrijfsbelastingen beïnvloedt


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!