Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een inleiding tot freelancen en de gig-economie

Wilt u freelancer of aannemer worden? Dit is wat je moet weten.


Ongeveer 57 miljoen Amerikanen freelancen in 2017, en als de trends aanhouden, zal meer dan de helft van de Amerikanen freelancen tegen 2027, volgens een artikel in Forbes. Sommige daarvan zijn full-time freelancers; anderen houden nog steeds een 9-5 baan vast, maar doen hunkeren in hun vrije tijd. De toename van dergelijk parttime en freelance werk heeft mensen die praten over een nieuw soort arbeidsmarkt: The Gig Economy.

Geïnteresseerd om lid te worden van de gig-economie en geld te verdienen buiten de context van een fulltime baan? Dit is wat u moet weten over freelancen.

Wat is freelancen?

Als het gaat om alternatieve werksituaties, zijn er veel termen rondgesmeten zoals freelancer, aannemer, telewerker en meer. Hoewel vergelijkbaar, zijn er enkele verschillen.

Een freelancer is een zelfstandige die diensten aanbiedt aan klanten. Deze diensten worden vaak, hoewel niet noodzakelijkerwijs, aangeboden aan bedrijven, hoewel de verspreiding van deeleconomie-apps zoals TaskRabbit en Mechanical Turk. Individuen kunnen hun diensten echter rechtstreeks aan klanten aanbieden, zonder middelen van derden, die vaak een deel van de beloning vergen.

Bijna elk type dienst dat de meeste bedrijven nodig hebben, zou door een freelancer kunnen worden geleverd. Enkele van de meest voorkomende freelance mogelijkheden zijn:

 • Accounting / Boekhouding
 • Grafisch ontwerp
 • afzet
 • Project management
 • Social media manager
 • Onderwijs / Tutoring
 • Virtuele assistent
 • Webontwerp / ontwikkeling
 • schrift

Sommige freelancers richten zich in het algemeen op ares, zoals die hierboven staan ​​vermeld, terwijl anderen zich richten op specifieke bedrijfstakken, zoals vastgoedassistent of nichevaardigheden zoals PPC-copywriter.

Het freelance inkomen varieert afhankelijk van de aangeboden vaardigheden, uw ervaring en de markt die u target. Over het algemeen verdienen freelancers overal $ 10 tot $ 75 per uur. Vaardigheden die meer opleiding of ervaring vereisen, zoals boekhouding of website-codering, betalen over het algemeen meer dan vaardigheden die minder nodig hebben.

Vraag jezelf waar je goed in bent. Wat is het dat je het beter doet dan alleen maar over iemand anders? Op welke gebieden blinkt u uit? Kunnen bedrijven of individuen uw vaardigheden gebruiken?

De voordelen van freelancen

Een inleiding tot freelancen en de gig-economie: freelancen

Freelancen kan een snelle en betaalbare manier zijn om aan de slag te gaan als je eigen baas, vaak vanuit het comfort van thuis. Andere voordelen van freelancing zijn onder andere:

 • Stel uw eigen uren in. Freelancen is flexibel. U kunt vaak volledig of parttime werken aan projecten van uw keuze.
 • Werk waar je wilt. Als je locatie-onafhankelijk wilt zijn in je carrière, is freelancen een geweldige draagbare optie voor diegenen die een lifestyle-ondernemer willen zijn.
 • Wees een onafhankelijke aannemer. Hoewel klanten specificaties kunnen instellen voor het gewenste werk, en meestal ook zullen doen, is een freelancer nog steeds een onafhankelijke contractant en geen werknemer. Je zou vrij zijn om te controleren hoe het werk is voltooid. Natuurlijk, als uw klanten niet van het eindproduct houden, zou u zich uit een optreden kunnen verliezen.

 • Krijg betaald wat je waard bent. Met Freelancing kunt u uw eigen prijs voor uw services instellen, die vaak hoger is dan wat u zou doen als werknemer die hetzelfde werk doet. Zorg ervoor dat je voldoende oplaadt om je overheadkosten te dekken en om je redelijk te compenseren voor de tijd die je nodig hebt om het werk te doen.
 • Betaalbaar om te beginnen. Als je de mogelijkheid hebt om een ​​bepaalde service te verlenen, heb je waarschijnlijk ook al de apparatuur of software die je nodig hebt om het te leveren. U zou geen steile opstartkosten moeten maken.

 • Er is veel vraag naar hulp. Hoewel de freelance marktplaats concurrerend is, groeit de behoefte aan kwalitatieve, betrouwbare freelancers. Veel bedrijven hebben tegenwoordig geen werknemers. Ze vertrouwen in plaats daarvan op een team freelancers. Momenteel neemt deze trend toe, omdat freelancers voor bedrijven minder kosten dan werknemers, zelfs als ze een hoger tarief betalen omdat ze geen loonkosten of voordelen hebben.
 • U kunt uw klanten kiezen en kiezen. U zult waarschijnlijk een klant willen aannemen die u bij aanvang inhuurt, maar u hebt ook de optie niet om moeilijke klanten op te nemen, vooral als je groeit. Je kunt ze zelfs ontslaan.

 • Misschien betaalt u minder belastingen. De IRS behandelt werknemers en onafhankelijke contractanten heel anders. Dankzij recente wijzigingen in de belastingwetgeving kunnen werknemers niet-aftrekbare werkgerelateerde kosten niet meer aftrekken, maar onafhankelijke contractanten kunnen dat wel. U kunt zakelijke uitgaven aftrekken van uw inkomsten op IRS Schedule C om uw belastbaar inkomen te verlagen.
 • Verbeterde balans tussen werk en privé en algemeen geluk. Wanneer u kunt kiezen en kiezen wat u doet en wanneer u het doet, evenals wat u wordt betaald en met wie u werkt, voelt u zich meer in evenwicht en gelukkig in uw leven.

De nadelen van freelancen

Freelancen is niet perfect voor iedereen, en niet iedereen is er geschikt voor. Hier zijn een paar van de nadelen:

 • Uw klanten hebben ook schema's.Ja, je kunt grotendeels je eigen uren instellen, maar als een klant je dinsdag pas tegen zonsopgang kan zien, moet je de kraaien laten staan. Je zult waarschijnlijk ook binnen deadlines moeten werken.
 • Het werk is niet altijd consistent. Dit is met name het geval als u een-en-gedaan diensten aanbiedt, zoals het creëren van een bepaald product. U zet het eindproduct over aan uw klant en dat is het einde - u moet een nieuwe klant vinden die uw product wil, zodat u er een kunt maken en ervoor kunt betalen. Meer ervaren freelancers kunnen dit probleem voorkomen door klanten te vinden met een aanzienlijke hoeveelheid consistent werk en ze te imponeren zodat ze vaste leveranciers of serviceproviders worden. Een freelance schrijver kan bijvoorbeeld een klant hebben die een artikel twee keer per week op een permanente basis nodig heeft.

 • Je zult waarschijnlijk niet supersuccesvol zijn 's nachts. Het krijgen van voldoende klanten om jezelf en je gezin te onderhouden via freelancen kan een tijdje duren, en veel freelancers ervaren een eb en vloed in hun werk. Je moet plannen voor magere tijden en bereid zijn om hard te werken om op tijd werk te leveren wanneer er overvloedig werk is. Binnenvallen met lagere kosten kan noodzakelijk zijn, maar vind klanten bereid om zo snel mogelijk voor kwaliteit te betalen.
 • Het beheren van meerdere klanten en projecten kan een uitdaging zijn. Hoewel sommige mensen graag verschillende projecten tegelijk uitvoeren, kunnen anderen het moeilijk vinden om de deadlines bij te houden. Je moet jezelf tempo geven om op tijd kwaliteit werk te produceren en af ​​te leveren. Geweldige tijdmanagementsystemen en organisatie zijn de sleutelwoorden.

 • Je hebt de leiding over alle aspecten van je freelancercarrière inclusief facturering, boekhouding, marketing. Tenzij u mensen kunt inhuren om voor deze taken te zorgen, moet u zorgen voor hen bovenop het leveren van uw service.
 • Je zult voor je eigen voordelen moeten betalen.U verliest extraatjes zoals door de werkgever gesponsorde gezondheidszorg en pensioenplannen. Afhankelijk van het werk dat u doet, kunnen er professionele associaties zijn waaraan u kunt deelnemen om een ​​collectief ziektekostenverzekeringstarief te krijgen.
 • Je moet zelfstandige belasting betalen.Dit is de keerzijde van het betalen van belastingen op minder inkomsten. Wanneer u voor iemand anders werkt, betaalt uw werkgever de helft van uw Belasting op Medicare en Sociale Zekerheid, maar nu bent u effectiefzijnjouw werkgever. Je moet beide helften betalen. Dit wordt meestal de zelfstandige belasting genoemd.

Aan de slag als freelancer

Ermee beginnenals een freelancer kan zo gemakkelijk zijn als het bezoeken van een van de freelance sites om werk en netwerken te vinden binnen uw huidige invloedssfeer om uw eerste klant te vinden. Overweeg om een ​​freelance-site te gebruiken, zoals Freelancer.com of Upwork om werk te vinden. Ze betalen misschien minder dan je wilt, maar dit kan een geweldige manier zijn om je naam te krijgen en om referenties en verwijzingen te krijgen.

Naast het gebruik van freelance sites, moet u om een ​​freelance bedrijf op te zetten:

 1. Bepaal welke services u aanbiedt. Ben jij een gereralist in jouw regio of specialiseer je? Stel bijvoorbeeld dat u op de meeste platforms sociaal mediabeheer aanbiedt of u hierop concentreert, bijvoorbeeld als een Pinterest-marketingmanager.
 2. Bepaal uw doelmarkt. Wie heeft wat je te bieden hebt nodig? Dit is het moment om uw merk en uw unieke verkoopvoorstel te bepalen. Dit is ook het moment om te beslissen of u zich op een specifieke branche wilt richten. U biedt bijvoorbeeld virtuele ondersteuningsservices aan Realtors, of biedt u uw diensten aan in verschillende sectoren.

 1. Bepaal uw tarieven. Het instellen van de juiste prijs is een balans tussen krijgen wat u waard bent terwijl het aantrekkelijk is voor klanten. Prijs te laag, je zou kunnen voorstellen dat je werk geen waarde heeft en je misschien niet genoeg verdient. Prijs te hoog en misschien heb je geen mensen die je willen betalen. Hoewel u mogelijk een uurlijkse kosten in rekening brengt, kunnen veel freelance projecten eenmalig zijn (een project met een beperkt aantal uren) waarbij de klant een schatting van de totale taak wil. Andere freelancers hebben vaste klanten die een vast tarief of een vast bedrag betalen. Een freelance-artikel schrijft bijvoorbeeld 8 nieuwe artikelen voor een blog voor $ 400 per maand of een virtuele assistent kan 10 uur werk per maand leveren voor $ 200.

 1. Maak een online portfolio. Bouw een profiel dat bevordert wat je te bieden hebt. Uiteindelijk zult u willen investeren in tools voor bedrijfsontwikkeling, zoals een website die u meer maatwerk en flexibiliteit kan bieden, maar LinkedIn is gratis en het is een geweldig online cv waarmee u uw service kunt promoten. U kunt ook Portfoliobox, SquareSpace en Journo Porfolio overwegen.
 2. Breng uw diensten in de markt. Er zijn veel goedkope en gratis manieren om uw freelance-activiteiten te promoten en klanten aan te trekken. Sommige opties omvatten netwerken op sociale media, aanbieden van een gratis consult, vragen om verwijzingen en e-mailmarketing.

Belastingen, verzekeringen en geldproblemen

Als je een baan hebt, wordt het grootste deel van de "geldzaken" geregeld. Je krijgt een normaal salaris zonder te hoeven vragen; uw belastingen worden automatisch afgetrokken; en verzekeringen worden waarschijnlijk ook via uw werkgever afgehandeld.

Dingen zijn anders als je alleen bent.

Belastingen: Onafhankelijke aannemers laten hun belastingen niet automatisch in mindering brengen, maar moeten ze nog steeds betalen. Wanneer u zich aanmeldt bij een nieuwe freelance-klant, moet u meestal een W-9-belastingformulier invullen, zodat uw klant kan melden wat hij u heeft betaald aan de overheid. U moet ook uw inkomsten in de loop van het jaar bijhouden, ongeveer bepalen hoeveel u verschuldigd bent aan belastingen in de loop van het jaar, en vervolgens die geschatte belastingbetalingen op kwartaalbasis doen.

Het goede van de ondernemer is dat u de kosten die u maakt als onderdeel van uw bedrijfsactiviteiten, kunt aftrekken van uw belastbare inkomen. Dit omvat dingen zoals uw internetservice of alle hulpmiddelen en bronnen die u nodig hebt om uw freelance werk te doen. Als u vanuit huis werkt, kunt u in aanmerking komen voor de aftrek voor thuiswerk waarbij u een deel van uw hypotheek en nutsvoorzieningen kunt aftrekken als onderdeel van het zakendoen. Praat met een ervaren belastingoprichter over hoe u die kosten kunt aftrekken bij uw terugkeer.

Betaald worden: Dit kan een van de meer frustrerende en tijdrovende aspecten van freelancen zijn. Wanneer u een nieuw optreden start, wilt u in de meeste gevallen een contract met de voorwaarden van uw relatie met de klant, de te leveren producten en de compensatie. Als de klant geen standaardcontract heeft voor zijn leveranciers en service providers, misschien moet u er zelf een opstellen.

Dit zal waarschijnlijk ook inhouden dat je onderhandelt over het tarief dat je wordt uitbetaald. Sommige bedrijven hebben een standaardtarief dat zij aan hun contractanten betalen; sommige aannemers hebben een standaardtarief dat zij aanrekenen aan klanten. Als die cijfers ver uit elkaar liggen, wees dan bereid om te onderhandelen. En wees bereid om weg te lopen als ze niet aan je standaard voldoen.

Het werk eindigt niet wanneer u een tarief afspreken en een contract opstellen. In veel gevallen moet u een factuur maken en verzenden voor al het werk dat u doet, op maandelijkse basis of telkens wanneer u werk bij de klant indient. Omdat er blindgangers zijn, wilt u een systeem hebben om betalingen te krijgen van klanten die te laat zijn of niet betalen.

Verzekering en voordelen: Als u een full-time freelancer bent, dan staat u alleen voor voordelen. Terwijl u een lagere-kostenverzekering kunt krijgen via verenigingen waar u mogelijk lid van bent, worden ze niet afgetrokken van uw salaris als u in een baan hebt. Let op, er zijn eigen bijdragen voor de gezondheidszorg waar je mogelijk voor in aanmerking komt.

U bent ook alleen voor het opzetten van uw pensioen, maar er zijn speciale pensioenopties voor zelfstandigen.

Waar het allemaal om draait is dat freelance zijn en werken in de gig-economie betekent dat je veel verantwoordelijkheid neemt voor je eigen financiën, of dat nu het onderhandelen over je salaris, het vinden van een verzekering of het betalen van belastingen is. Maar als je houdt van de vrijheid, flexibiliteit en het verdienvermogen van onafhankelijk zijn, dan is freelancen een ideale situatie.


Video Van De Auteur: The Great Gildersleeve: The Houseboat / Houseboat Vacation / Marjorie Is Expecting

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Manieren voor retailers om winst te vergroten

✔ - Grappige en inspirerende citaten over reputatie

✔ - Construction Management Software voor Home Builders


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!