Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een inleiding tot recycling van polypropyleen

Nieuwe technologieën beloven een impuls te geven aan het recyclingspercentage.


Polypropyleen, afgekort als PP, is een recyclebaar thermoplastisch polymeer dat op grote schaal in veel verschillende producten wordt gebruikt. PP is robuust en bestand tegen verschillende chemische oplosmiddelen, zuren en basen. PP's harsidentificatiecode is 5 en het is recyclebaar.

De huidige wereldwijde PP-markt werd in 2014 geschat op meer dan $ 80 miljard, volgens onderzoek van Transparency Market en zal naar verwachting in 2003 $ 133,3 miljard bereiken.

Het belang van recycling van polypropyleen

Het smeltpunt en de sterkte van PP maakt het het meest populaire plastic verpakkingsmateriaal in de Verenigde Staten, met ongeveer vijf miljard pond per jaar geproduceerd in de VS (2010). Volgens PP-productie- en recyclingcijfers van de American Chemistry Council is PP echter een van de minst gerecycleerde post-consumer kunststoffen, met een snelheid van minder dan 1 procent voor herstel na de consument.

Vanwege de korte levensduur van PP-gemaakte verpakkingen komt het merendeel van deze thermoplasten op stortplaatsen terecht als afval. Het Amerikaanse Environmental Protection Agency stelt dat ongeveer 20 procent van het geproduceerde vaste afval bestaat uit een of andere vorm van kunststoffen waaronder PP. Producten gemaakt van PP worden langzaam afgebroken op stortplaatsen en nemen ongeveer 20-30 jaar in beslag om volledig te ontleden. Deze eigenschap levert ernstige milieuproblemen op. Additieven die in plastic producten worden gebruikt, kunnen giftige stoffen zoals lood en cadmium bevatten.

Onderzoeken wijzen uit dat cadmium in plastic producten het potentieel heeft om te percoleren en zeer schadelijke gevolgen kan hebben voor een aantal biosystemen. Ook kan het verbranden van thermoplasten zoals PP dioxines en vinylchloride afscheiden.

Recycling Polypropyleen is de best beschikbare optie om deze situatie op een milieuvriendelijke en kosteneffectieve manier aan te pakken.

Het recyclageproces van polypropyleen

Het recyclageproces omvat vijf stappen, namelijk verzamelen, sorteren, schoonmaken, opnieuw verwerken door smelten en het produceren van nieuwe producten van gerecycleerde PP. Dus, de eerste drie stappen zijn hetzelfde als het recyclen van de meeste andere grondstoffen. Maar de laatste twee zijn kritiek. In de opwerkingsfase worden verzamelde PP-producten in een extruder gevoerd, waar het wordt gesmolten bij 4 650° F (2.400° C) en in korrels gesneden. Deze pellets zijn dan klaar voor gebruik bij de productie van nieuwe producten.

Uitdagingen en kansen in recycling van polypropyleen

Pogingen om PP-recycling te verbeteren zijn aan de gang. Nextek Ltd., een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd adviesbureau voor kunststofontwerp en recycling en finalist van het forum voor vernieuwers van recycling 2013, heeft een innovatief proces uitgevonden voor het decontamineren van polypropyleen van voedingskwaliteit voor hergebruik in een gesloten kringloop terug naar voedselverpakkingen.

Het door Nextek ontwikkelde proces omvat twee stappen. De eerste fase omvat het smelten van PP in bijna 250° C (500° F) om verontreinigende moleculen kwijt te raken. De tweede en laatste stap omvat het verwijderen van restmoleculen tijdens onder vacuüm en vast worden bij ongeveer 140° C (280° F). De producten die na dit proces worden gemaakt, kunnen worden gemengd met onbehandeld PP met een snelheid van maximaal 50 procent.

Maar de belangrijkste uitdaging van polypropyleenrecycling is het verhogen van de snelheid van polypropyleenrecycling en tegelijkertijd het elimineren van de gevaarlijke impact van onjuiste verwijdering. Zoals hierboven vermeld, wordt momenteel bijna 1 procent van PP gerecycleerd. Alleen de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve technologieën helpen deze enorme uitdaging te overwinnen.

In juli 2017 kondigde Proctor & Gamble een samenwerking aan met PureCycle Technologies voor de bouw van een recyclagefabriek voor PP in Lawrence County, Ohio. Het doel was om polypropyleen te recyclen in "virgin-achtige" kwaliteit. De vraag naar gerecycled polypropyleen op de markt is enorm onderbezet. Volgens de Association of Plastics Recyclers (APR) is er alleen al in Noord-Amerika vraag naar 1 miljard pond gerecycleerde PP; inclusief 720 miljoen pond "hoogwaardige" gerecycleerde PP. "

P & G ontwikkelde de technologie die ze aan PureCycle verleent. De eerste recyclingcyclus van PureCycle zou in januari 2018 van start gaan. Het PP-recyclingproces zal worden getest en gekalibreerd voordat een volledige productie-installatie in 2020 wordt geopend.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat is een speciale gebeurtenisverzekering?

✔ - Wat doet een receptionist met gegevens?

✔ - De grondbeginselen van commercieel paraplubeleid


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!