Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Toepassingen en voordelen van Epoxy-vloeren


Epoxy vloercoatings worden vaak gebruikt voor commerciële en industriële vloeren. Epoxycoatings worden normaal aangebracht op betonnen vloeren om een ​​krachtig, glad en duurzaam oppervlak te bieden dat vele jaren meegaat en bestand is tegen zware belastingen. Veel industriële locaties, magazijnen en commerciële gebouwen vertrouwen op epoxyvloeren om schone en veilige omstandigheden te handhaven voor werknemers, apparatuur en inventaris.

Bereiding van epoxybekleding

Een epoxycoating vereist een schoon en enigszins poreus oppervlak om goed te hechten. Epoxy hecht mogelijk niet aan verzegeld of gepolijst beton. Het beton moet ook volledig zijn uitgehard. Voordat epoxy-vloercoating wordt aangebracht, is het belangrijk om alle belangrijke scheuren en spaanders in het betonoppervlak te repareren en alle vet te verwijderen.

Als het beton oud is, test u het oppervlak op eerdere lagen epoxy of andere producten die mogelijk in de loop der jaren zijn aangebracht. Om te testen op kit, giet een kleine hoeveelheid water op de vloer. Het moet inweken. Als het water op het oppervlak parelleert in plaats van binnen te weken, is het waarschijnlijk verzegeld en mogelijk niet geschikt voor een epoxycoating.

Controleer voordat u een epoxycoating aanbrengt of de temperatuur geschikt is en volg alle aanbevelingen van de fabrikant op. Ongunstige temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de epoxy borrelt en schilfert. Epoxy is een tweedelige vloeistof die u vóór het aanbrengen mengt. Zodra het product gemengd is, hebt u een beperkte tijd om de epoxylaag aan te brengen voordat deze gaat uitharden.

Epoxy-primerformules

Afhankelijk van het product dat wordt toegepast, moet u mogelijk een epoxy-primer en afwerkinglaag aanbrengen. De primer wordt net als verf aangebracht en men laat enkele uren rusten voordat de epoxy doorgaat. Om de primer aan te brengen, bedek de vloer met een dunne laag water en spreid dan de primer uit met een rollerpen op een paal en spreid deze in een dunne laag uit over de hele vloer. Laat de primer drogen en breng een tweede laag aan. De afwerkingseenheid wordt op dezelfde manier aangebracht als de primer, maar zonder de waterlaag.

Epoxy Vloercoating Voordelen

Epoxy vloercoatings bieden vele voordelen in vergelijking met andere traditionele coatings aangebracht over beton:

 • Creëert een glanzend hoogglans oppervlak dat de helderheid van binnenruimten aanzienlijk kan verhogen
 • Biedt een duurzaam, duurzaam oppervlak dat bestand is tegen zwaar en ononderbroken verkeer
 • Snel en gemakkelijk te installeren, zonder lay-out, het snijden van extra lijmen, of speciaal gereedschap of apparatuur
 • Duurzaam en gemakkelijk te reinigen
 • Ideaal voor magazijnen en industriële toepassingen
 • Bestand tegen olievlekken en water
 • Creëert een naadloos oppervlak dat vele jaren meegaat
 • Kan worden gecombineerd met verven en kleuren om schilfers en scheuren te maskeren

 • Biedt een chemisch bestendig oppervlak, ideaal voor fabrieken
 • Biedt verbeterde veiligheid wanneer het oppervlak anti-slip additieven bevat
 • Kan in verschillende patronen worden toegepast om zichtbare opritten te creëren en / of beloopbare gebieden te identificeren
 • Voorkomt slijtage op bestaande betonnen vloeren
 • Kan compatibel zijn met zelfnivellerende producten die kunnen worden aangebracht op nieuw of oud beton, afhankelijk van het product
 • Vereist weinig of geen groot onderhoud


Video Van De Auteur: Puur Gietvloeren Veenendaal, Gietvloer aanleggen

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Tips om uw Craigslist appartement te maken Ad Stand Out

✔ - Beheer en groei uw winkel

✔ - 3 Manieren waarop donormanagementtechnologie fondsenwerving verbetert


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!