Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Asset-gebaseerde leningfinanciering: hoe het werkt en de voordelen ervan

Hoe krijg je toegang tot meer werkkapitaal


Vanwege de recente economische crisis in veel landen hebben veel bedrijven te maken gehad met financiële strijd. Vanwege dit zijn ongedekte leningen moeilijk te verkrijgen omdat veel financiële instellingen niet bereid zijn om ze uit te geven. Daarom hebben veel bedrijven besloten om hun eigen activa als onderpand te gebruiken voor kredietverstrekkers in wat wordt aangeduid als asset-based loan financing.

Financiering op basis van activa is dus een proces waarbij de activa van het bedrijf worden gebruikt als onderpand om een ​​lening van geldschieters te krijgen. Meestal wordt dit besluit door het bedrijf bereikt wanneer het voor expansiedoeleinden meer werkkapitaal nodig heeft. In alle op activa gebaseerde leningen (ABL) wordt de rente van de kredietgever gedekt door de activa van de leningnemer, die ook bepaalt hoe groot een lening is die een onderneming kan lenen.

Het is goed om op te merken dat zowel kleine als grote bedrijven in aanmerking kunnen komen voor een ABL-lening. Deze omvatten groothandelaren, retailers, distributeurs en zelfs serviceproviders. Veel van de op activa gebaseerde geldschieters willen echter een bedrijf met een stabiele balans met sterke activa.

Wie gebruikt op activa gebaseerde leningen?

Deze leningen zijn meestal aan te raden wanneer een bedrijf werkkapitaal nodig heeft om al zijn normale bedrijfsactiviteiten draaiende te houden. Het bedrijf kiest er daarom voor om zijn eigen vermogen te gebruiken om financiële hulp te krijgen van geldschieters. In dit geval worden de activa van het bedrijf gebruikt als onderpand.

Welke activa kan een bedrijf gebruiken als onderpand?

Veel kredietverstrekkers beschouwen het ontvangen van handelsvorderingen als het belangrijkste onderpand. Een bedrijf kan zijn uitrusting, machines, onroerend goed en inventaris echter nog steeds als onderpand gebruiken.

Wat bepaalt hoeveel van een op activa gebaseerde lening een bedrijf krijgt?

Niet alle bedrijven kunnen hetzelfde bedrag aan leningen krijgen. Soms wordt het bedrag dat een bedrijf aanvraagt, niet door de kredietverstrekker gegeven vanwege bepaalde regels die het uitleenproces begeleiden. Over het algemeen mag een bedrijf tussen 75% en 80% van de waarde van de handelsvorderingen van de onderneming lenen. Aan de andere kant, als voorraad wordt gebruikt als onderpand, komt een bedrijf in aanmerking voor een lening gelijk aan 50% van de waarde van de voorraad.

Wat zijn de kosten van een op activa gebaseerde lening?

De kosten van deze leningen zijn afhankelijk van de waarde van het gebruikte onderpand, het bedrag van de verstrekte lening en het algemene risico. Vaak worden de kosten van de lening geprijsd op basis van het huidige jaarlijkse kostenpercentage (APR), dat varieert van 7% tot 17%.

Hoe werkt het Due Diligence-proces voor de lening?

Voordat een geldverstrekker akkoord gaat met het verstrekken van een lening aan een bepaald bedrijf, moeten ze onderzoek doen naar de financiële status van het bedrijf, het soort onderpand dat wordt gebruikt en de financiële boeken van het bedrijf doornemen.

Wat zijn de voordelen van een op activa gebaseerde lening aan een bedrijf?

De ABL's zijn op de volgende manieren zeer voordelig voor een bedrijf:

  1. Kan snel worden verkregen - In tegenstelling tot andere conventionele leningen waarvoor veel documentatie vereist is, zijn ABL's gemakkelijk te verkrijgen zonder gedoe zolang het bedrijf aan de uitleencriteria voldoet.
  2. Financiële stabiliteit - Deze leningen kunnen een bedrijf storen dat moeilijke economische tijden doormaakt en het snel in een stabiele financiële staat herstellen. Dit is te wijten aan het feit dat ze binnen een korte periode worden gegeven om de cashflow van het bedrijf te vergroten.
  3. Gemakkelijker te krijgen in vergelijking met andere soorten leningen - Realistisch gezien is het gemakkelijker om in aanmerking te komen voor een ABL-lening in vergelijking met andere kredietlijnen. Dit wordt toegeschreven aan het feit dat er maar heel weinig processen bij betrokken zijn. Er moet rekening worden gehouden met de financiële positie van het bedrijf en de waarde van het gebruikte onderpand.

  1. Meer flexibel in termen van beperkingen - Asset-gebaseerde leningen zijn zeer flexibel als het gaat om hoe het bedrijf het uitgeeft. Het komt niet met bijgevoegde reeksen, zoals andere leningsvormen.
  2. Gebrek aan schulden - Asset-gebaseerde leningfinanciering is de beste manier voor een bedrijf dat schuldenvrij wil blijven en de financieringsopties van het bedrijf open wil houden.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Meer informatie over gesyndiceerd marktonderzoek

✔ - Recycling vooruitgang in de VS

✔ - Een kijkje in de Cash Flow-gebaseerde financiering


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!