Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Automotive Packaging Waste Reduction Ideas van GM

Verpakken van afvalverminderingsinspanningen Help GM om afvalvrije faciliteiten te realiseren


Jaarlijks wordt meer dan 75 miljoen ton verpakkingsafval gegenereerd door het totaal van commerciële, residentiële en institutionele gebruikers, volgens de Amerikaanse EPA. Helaas wordt slechts ruwweg de helft van dat bedrag gerecycleerd. Het eindresultaat is dat ongeveer 37 miljoen ton per jaar op de stortplaats terechtkomt, goed voor minstens 30 procent van alle vast stedelijk afval. Toonaangevende bedrijven blijven echter hun inspanningen opvoeren om verpakkingsafval te verminderen.

General Motors is een leider in het promoten van afvalverwijderingsinspanningen. Met ingang van december 2016 heeft het bedrijf gemeld dat het wereldwijd 152 vuilstortplaatsen heeft, waaronder 52 niet-productielocaties en 100 fabrieken. Dit overtrof een verplichting die het vier jaar eerder had gemaakt.

GM heeft ook blijk gegeven van zijn inzet voor maatschappelijke verantwoordelijkheid door zijn best practices te delen. Sommige van deze tips worden hieronder beschreven.

1. Verminder het verpakkingsgewicht

Lichtgewicht is een zeer populaire strategie geworden om de hoeveelheid gebruikte verpakking te verminderen, wat resulteert in lagere verpakkingsuitgaven en minder generatie van verpakkingsafval. Zwaardere verzendmaterialen zoals houten pallets kunnen zich vertalen in een hoger brandstofverbruik en hogere koolstofemissies. In sommige gevallen zijn houten pallets vervangen door herbruikbare plastic containers van gerecycleerd materiaal, waardoor het gewicht en de totale transportkosten worden verminderd.

2. Vergroot de Densiteit

De auto-industrie is toonaangevend in het ontwerpen van verpakkingen om de dichtheid van onderdelen in containers te vergroten, met andere woorden, het optimaliseren van het ruimtegebruik door meer onderdelen in dezelfde hoeveelheid ruimte te verzenden. Een grotere deeldichtheid vertaalt zich in de behoefte aan minder containers, minder zendingen en uiteindelijk ook vermindering van de transportkosten. In wereldwijde toeleveringsketens is de terugverdientijd voor verbeterde deeldichtheid bijzonder aantrekkelijk. Voorbeelden van toenemende dichtheid zijn een GM-team in Brazilië dat erin slaagde om een ​​extra laag onderdelen per container toe te voegen, waardoor de noodzaak voor 23 extra containers werd geëlimineerd.

In een ander pakket hebben ze het ontwerp van de verpakking van een lineair raster in een geometrisch patroon herschikt, waardoor de verzendvereisten met 38 dozen zijn verminderd.

3. Ontwerpverpakking voor gemak van recycling

Als verpakkingsmaterialen worden gemengd, zoals een kartonnen voering met een houten frame, kunt u de twee delen aan elkaar nieten, waardoor recycling ongemakkelijk wordt. Materialen moeten eerst worden gescheiden. Geniete materialen moeten de mogelijkheid bieden om "los te breken", de twee delen gemakkelijk van elkaar te scheiden, maar aan de andere kant is scheiding niet nodig als een kartonnen paal in een kartonnen doos wordt geniet.

4. Maak de beste verpakkingsbeslissing bij de bron

Door de verpakking bij de producent van het onderdeel te krijgen, kan extra handelingen worden voorkomen. In sommige gevallen moeten onderdelen die vanuit het buitenland worden verzonden in niet-duurzame of eenmalige verpakking worden omgepakt naar een binnenlandse faciliteit naar herbruikbare verpakkingen voordat ze naar de assemblagefabriek worden verzonden.

5. Coördineren met leveranciers en Optimize

Samenwerking is van cruciaal belang voor het succes van verpakkingen. GM werkt nauw samen met zijn leveranciers om uniforme verzendspecificaties te ontwikkelen voordat een nieuw productieprogramma begint. Deze aanpak maakt een betere afstemming van processen en grotere efficiëntie mogelijk.

Bovendien biedt GM richtlijnen met betrekking tot het maximaliseren van het vrachtgebruik van bezorgingsvehikels, met het oog op het besparen van brandstof als geheel en het verlagen van de kosten van het verzenden van onderdelen. Het van tevoren bekijken van verpakkingsplannen helpt dergelijke potentiële inefficiënties te voorkomen.

6. Ontwerp van verpakkingen om prioriteit te geven aan veiligheid

Een manier waarop GM helpt een veiligere werkplek te creëren, is door te eisen dat materialen worden verzonden in dozen met deksels. Dit idee, vergelijkbaar met een schoenendoos, elimineert de noodzaak van boxtape. Het gebruik van tape dicteert dat werknemers messen moeten gebruiken, wat een veiligheidsrisico vormt. Door de behoefte aan tape uit te tekenen, worden wondjes van doosmessen weggesneden. Automotive is in een aantal andere opzichten innovatief geweest met betrekking tot verbeterde veiligheid, zoals de verhuizing naar kleinere, lichtgewicht containers met handgrepen, en valdeuren in middelgrote bulkcontainers om de materiaalhandler toegang tot onderdelen te bieden.

GM begeleidt ongeveer 25 bedrijven per jaar over het beheer van hun afvalstromen, variërend in grootte van kleine ondernemingen tot grote multinationale ondernemingen. Het bedrijf verstrekt nuttige informatie in een stortingsvrije blauwdruk.


Video Van De Auteur: Windshield Wrapping: Toyota Makes Waste Reduction Opportunities Visible

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe een zakelijke verzekeringsclaim in te dienen

✔ - Is biologische landbouw een goede carrière keuze?

✔ - Heb ik een gezondheidsvergunning nodig voor mijn bedrijf?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!