Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Basic Principals of Creative Entrepreneurs

Hoe te worden en te slagen als creatief ondernemer


Het is niet nieuw om van de kunst te leven, het concept en de groei van de creatieve ondernemer zijn dat zeker. Het internet heeft met name de middelen en mogelijkheden gecreëerd voor mensen om gebruik te maken van hun kennis en aangeboren capaciteiten om hun brood te verdienen. Als u een bedrijf rond uw talent wilt opbouwen en wilt toetreden tot de rangen van het groeiend aantal creatieve ondernemers, dan is dit wat u moet weten en doen.

Wat is een creatief ondernemer?

In het begin zou je kunnen denken dat een creatieve ondernemer iemand is die van zijn creatieve inspanningen, zoals kunstenaars of fotografen, kan leven. Hoewel dit soort ondernemers zeker in de categorie valt, zijn kunstenaars niet de enige creatieve ondernemers.

Een creatieve ondernemer is iemand die zijn creatieve of intellectuele kennis en vaardigheden gebruikt om de kost te verdienen, meestal in een bedrijf of als freelancer. Dit verschilt van traditioneel ondernemerschap dat zich voornamelijk richt op productie- en industriële producten.

Wie zijn enkele beroemde creatieve ondernemers?

De geschiedenis, vooral in de twintigste eeuw, is bezaaid met mensen die hun kennis en creativiteit hebben omgezet in een bloeiende onderneming. Velen van hen startten hun bedrijf vanuit huis.

Walt Disney

Walt heeft veel geweldige citaten, maar eentje die creatief ondernemerschap samenvat is: "Ik hoop alleen dat we nooit één ding uit het oog zullen verliezen - dat het allemaal met een muis is begonnen." Van de films tot de pretparken, tot de Mickey Mouse en Disney-producten, alles kwam van Walt's creatie van Mickey Mouse op een treinreis naar huis vanuit New York nadat hij het recht op zijn meest winstgevende cartoon had verloren.

Walt gebruikte zijn verbeeldingskracht en kunstenaarschap om een ​​imperium te bouwen dat begon met een cartoonmuis.

Uitvinders inclusief Thomas Edison

Alle uitvinders die in staat zijn om te profiteren van hun uitvindingen en ideeën kunnen worden beschouwd als creatieve ondernemers. Dit omvat Nikola Tesla, Alexander Graham Bell en nog meer hedendaagse uitvinders zoals Joy Mangano, die haar rijk begon met een zelfuitwringende dweil.

Hoewel deze uitvinders producten hebben gemaakt die massaal zijn geproduceerd, is hun bedrijf gebouwd op ideeën.

Een van de meest beroemde en productieve van deze uitvinders is Thomas Edison, die bewegende beelden, het elektrische licht en meer uitvond. Hij had 1.093 octrooien voor zijn ideeën en uitvindingen in de Verenigde Staten alleen.

Steve Jobs

De meeste mensen stellen kunstenaarstalent en computerprogrammering niet gelijk, maar de meeste mensen zijn geen Steve Jobs. Samen met Steve Wozniak ontwikkelde Job technologie die toegankelijk was voor gewone mensen, maar hij overwoog ook de esthetiek van de apparaten die hij creëerde. Zijn creativiteit was echt uniek in zijn vermogen om producten en diensten te ontwikkelen die mensen niet wisten dat ze nodig hadden, zoals het vermogen om duizenden nummers op een klein apparaat te dragen of een draagbare telefoon in een computer en een entertainmentcentrum om te zetten.

Ree Drummond

Hoewel Ree niet zo beroemd is voor het grote publiek als de creatieve ondernemers die hierboven zijn vermeld, zal iedereen die The Food Network bekijkt, winkelt bij Wal-Mart, of houdt van het lezen van lifestyleblogs waarschijnlijk van haar weten, in ieder geval door haar bekendere naam; De Pioneer-vrouw. Als echtgenote en moeder die op een veeboerderij in Oklahoma woonden, begon Drummond in mei 2006 een blog met haar foto's en recepten.

Tegen 2009 ontving haar blog 13 miljoen pageviews per maand. Naast het inkomen dat haar blog heeft verdiend, heeft Drummond haar creatieve succes kunnen verdelen in het schrijven van een gedenkschrift en kookboeken, een kookshow op het Food Network en de lijn van kookgerei die op Wal-Mart is verkocht.

Minder bekende creatieve ondernemers

Hoewel u misschien wel eens hebt gehoord van de hierboven genoemde creatieve ondernemers, zijn er vandaag miljoenen mensen die nog niet hebben gehoord van wie hun talenten omzet in bloeiende bedrijven. Deze mensen zijn bloggers, Etsy-verkopers, YouTubers, freelancers en meer.

Creatieve ondernemers zakelijke ideeën

Het kenmerk van een creatief ondernemersbedrijf is dat u uw intellectuele of creatieve middelen aanboort om geld te verdienen. Er zijn honderden verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van je vaardigheden, kennis en creativiteit.

Hier zijn enkele manieren waarop andere ondernemers het hebben gedaan:

 • Kunst en fotografie
 • Ambachtelijke werken
 • bloggen
 • coaching
 • Digitale producten (apps, printables, enz.)
 • Grafisch ontwerp
 • Informatie Producten
 • podcast
 • Lesgeven (dat wil zeggen online cursussen)
 • Video / Vlog / YouTube
 • Schrijven / Authorship

De lijst gaat maar door. Als je kennis hebt of een vaardigheid waar anderen voor betalen, kun je een creatieve ondernemer worden. Fiverr heeft zelfs veel mensen die vaardigheden verkopen, zoals het schrijven of zingen van een jingle.

Hoe een creatief ondernemer te worden

Tegenwoordig is het eenvoudiger en betaalbaarder dan ooit om uw kennis en talenten om te zetten in inkomsten. Er zijn veel goede redenen om een ​​creatieve ondernemer te worden, waaronder:

 • Krijg betaald om iets te doen waar je van houdt
 • Controle over je werk
 • Flexibiliteit
 • Een carrière ontwerpen die past bij jouw levensstijldoelen

Met dat gezegd, kunnen er enkele nadelen aan een creatieve ondernemer worden, waaronder:

 • Bedrijfstaken kunnen saai en oncreatief zijn
 • Inconsistent inkomen
 • Moeite met het vinden van een betalende markt
 • Je creatieve passie omzetten in een "baan" zou het plezier ervan kunnen verpesten

Ga aan de slag als creatief ondernemer

Als u heeft besloten dat u uw intellectuele en creatieve vermogen wilt omzetten in inkomsten, kunt u hier aan de slag:

 1. Zoek uit wat je te bieden hebt. Maak een lijst met dingen die je kent, liefhebt en doet, zoals doodles, zingen, een instrument bespelen, enzovoort. Vergeet niet dat je idee niet artistiek hoeft te zijn om als creatief te worden beschouwd. Het hoeft alleen maar gebruik te maken van je kennisbank of vaardigheden.
 2. Bepaal hoe uw kennis of vaardigheid geld kan verdienen. Kun je iets maken om te verkopen? Kun jij je talent freelance maken? Kun je lesgeven of mensen hierover informeren (zoals bloggen, info-producten, online cursus, enz.)? Je hebt misschien een idee dat verschillende manieren heeft om geld te verdienen, en het is misschien een goed idee om verschillende inkomens rond je idee te ontwikkelen. Maar begin ermee, kies er een uit en concentreer je daarop totdat het in gebruik is.
 3. Onderzoek uw idee om er zeker van te zijn dat er een markt is die zal willen (en zal betalen) voor wat u te bieden heeft. Onderwatermand weven kan uw passie zijn, maar als er niemand is die onderwatermanden wil kopen of meer wil leren over onderwatermandenvlechten, dan wordt het geen levensvatbaar bedrijf. In marktonderzoek wil je ontdekken of er mensen zijn die klaar zijn, willen en kunnen kopen, en kunnen bepalen wie deze mensen zijn (demografie, wensen, behoeften, interesses, enz.). Merk op dat zelfs als u een blog start en uw ideeën gratis aanbiedt, om geld te verdienen, mensen moeten klikken op advertenties of aanbiedingen van partners, wat betekent dat ze dingen willen en kunnen kopen.
 4. Schrijf een businessplan. Als uw idee levensvatbaar is, is het tijd om uw bedrijf te plannen en te implementeren. Dat begint met een bedrijfsplan dat schetst wat uw bedrijf te bieden heeft, wat uniek is aan uw bedrijf, hoe uw bedrijf zal profiteren van klanten / klanten, wat u in rekening brengt, uw huidige en voorspelde financiële situatie, uw doelmarkt en meer.
 5. Bepaal een bedrijfsnaam. Afhankelijk van uw bedrijf kunt u uw voornaam gebruiken of een bedrijfsnaam maken die beschrijft wat u aanbiedt.
 6. Creëer uw bedrijfsstructuur. Veel beginnende creatieve ondernemers beginnen als eenmanszaak, wat snel en gemakkelijk is. Als u echter bij uw bedrijf blijft, zou u moeten overwegen om een ​​LLC te vormen, wat niet zo moeilijk of duur is en enige bescherming biedt als u voor de rechter wordt gedaagd.
 7. Koop een bedrijfslicentie. Neem contact op met het kantoor van uw gemeente of provincie over vereiste licenties of vergunningen. Je moet ook de bestemmingsafdeling controleren om te controleren of het goed is dat je vanuit huis werkt.
 8. Bescherm uw creatieve bezittingen. Als u iets maakt, overweeg dan uw intellectuele eigendom te beschermen tegen dieven. Er zijn drie soorten bescherming afhankelijk van wat u maakt: 1) Patent voor uitvindingen, ontwerpen of formules, 2) Copyright voor gemaakte werken zoals schrijven en kunst, en 3) Handelsmerk meestal voor een naam, logo of slogan.
 9. Stel uw distributiesysteem in. In uw bedrijfsplan moet u hebben uiteengezet hoe u uw producten of services gaat leveren. Als u digitale planners maakt, verkoopt u ze dan op Etsy of op uw eigen website? Als u freelance-diensten aanbiedt, verkoopt u deze dan via freelance sites of via uw eigen website? Wat je ook beslist, het is nu tijd om het op te zetten.
 10. Breng uw bedrijf op de markt. Zodra u alles op orde hebt, is het tijd om uw markt hiervan op de hoogte te stellen. Marketing is een plek waar veel creatieve ondernemers moeite mee hebben, en toch kunnen uw creativiteit en vindingrijkheid een voordeel zijn. De belangrijkste dingen om te onthouden in marketing zijn: 1) Wie is uw doelmarkt? 2) Waar kunnen ze worden gevonden (wat lezen ze online, welke sites bezoeken, waar komen ze online en offline samen enz.)? en 3) Hoe kunt u uw informatie voor hen plaatsen zodat ze meer over u willen weten (artikelen, advertenties, video's, sociale media, enz.)?


Video Van De Auteur: Sustainable business: It's not just about the why | Jeremy Moon | TEDxScottBase

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat is een venture capitalist? (Definitie)

✔ - Voordat u een LCD-projector voor uw bedrijf koopt

✔ - 5 Manier om geld te verdienen terwijl je slaapt


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!