Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

BBB - Scams melden aan het Better Business Bureau

Hoe de BBB u kan helpen bij het oplossen van een geschil met een bedrijf


De beste manier om oplichterij te voorkomen, is door de trucs en misleidingen te kennen die oplichters gebruiken en hoe je legitieme kansen kunt vinden. Maar als je denkt dat je misschien opgelicht bent of een probleem hebt met een bedrijf, dan heb je middelen om te helpen. Een van die opties is om een ​​klacht in te dienen bij het Better Business Bureau (BBB).

Elk jaar helpt de BBB consumenten bij het regelen van geschillen met betrekking tot verkoop, contracten, klantenservice, garanties, facturen, restituties en meer. De BBB accepteert klachten, zelfs als het bedrijf niet behoort tot het Better Business Bureau.

Door een klacht in te dienen bij de BBB, maakt u een verslag van uw klacht. Verder volgt de BBB ook het antwoord van het bedrijf op uw klacht. Wanneer anderen de BBB doorzoeken op hetzelfde bedrijf, worden de klachtenlijst en de poging van het bedrijf om het probleem op te lossen.

Alleen omdat een bedrijf een record heeft van BBB-klachten maakt het niet nep, maar het kan wel een rode vlag zijn die kan voorkomen dat iemand anders erin springt en wordt opgelicht of een slechte ervaring heeft. De sleutel is om de aard van de klacht en de reactie van het bedrijf te bepalen.

Wat is de BBB?

Het BBB - Better Business Bureau is een particuliere organisatie waarvan de verklaarde visie is om te voorzien: "Een ethische marktplaats waar kopers en verkopers elkaar kunnen vertrouwen" en haar missie is "De leider zijn in het bevorderen van vertrouwen op de markt." Het is de bedoeling dat consumenten een onbevooroordeelde bron hebben om hen te begeleiden. Het lidmaatschap van de BBB is vrijwillig en bedrijven betalen vergoedingen voor het lidmaatschap, plus de noodzaak om te voldoen aan een aantal ethische normen die zijn vastgesteld door de BBB.

Consumentenklachten tegen leden van BBB-bedrijven worden doorgaans gevolgd door een geschillenbeslechtingsspecialist en tot het einde gevolgd. De BBB treedt op als tussenpersoon tussen het bedrijf en de consumenten. De BBB speelt echter ook een belangrijke rol bij het bijhouden van klachten over niet-lidbedrijven. Op deze manier kunnen consumenten zien of een bedrijf eerdere klachten tegen het bedrijf heeft en een beter geïnformeerde beslissing kunnen nemen over het al dan niet vertrouwen in dat bedrijf.

De BBB beoordeelt bedrijven op basis van hun record op een schaal van A + tot F (de BBB gebruikte eerder een numerieke schaal).

Er zijn 128 BBB-kantoren in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico. Elk kantoor beheert bestanden over bedrijven met het hoofdkantoor in het servicegebied. Elke BBB in de Verenigde Staten en Canada publiceert betrouwbaarheidsrapporten op internet via de BBB online.

Omdat de BBB geen overheids- of wetshandhavingsinstantie is, kan deze de wet niet afdwingen of een bedrijf dwingen om actie te ondernemen. De onwil van een bedrijf om te reageren op de BBB wordt echter aangetekend in het bedrijfsrecord en kan een verdere aanwijzing zijn dat het een bedrijf is waar u het best van kunt afkomen.

Een klacht indienen

Als je denkt dat je bent opgelicht, heb je veel middelen om te helpen, inclusief het indienen van een klacht bij de BBB. Het Better Business Bureau accepteert klachten van allerlei soorten bedrijven - online, offline, BBB-leden (geaccrediteerde bedrijven) en niet-BBB-geaccrediteerde bedrijven. Ze accepteren ook klachten tegen liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties.

Omdat de BBB geen anonieme klachten zal verwerken, moet u uw contactgegevens vermelden in elke klacht die u bij hen indient. Daarnaast moeten BBB-klachten een bedrijfsnaam bevatten en voldoende informatie om de klacht door te sturen naar het bedrijf. Ten slotte moet de klacht betrekking hebben op een consument-tot-onderneming of zakelijke transactie die verband houdt met de advertentie of de verkoop van een product of dienst.

Waar kunt u thuiswerken melden? Oplichting van de BBB

Met de BBB kun je online een klacht indienen. Starten:

  1. Bezoek de BBB online.
  2. Zoek naar het bedrijf. Als het een landelijk bedrijf is, zoekt u specifiek naar de locatie waar u zaken hebt gedaan.
  3. Klik in de lijst met resultaten op het bedrijf waarvoor u de klacht wilt indienen.
  4. Klik in het bedrijfsprofiel op de link 'Klacht indienen'.
  5. Je krijgt drie opties; 1) een klacht indienen, 2) een beoordeling indienen, of 3) een zwendelrapport indienen. Als u op zoek bent naar uw geld terug of naar een andere resolutie, kiest u de optie "een klacht indienen", zodat BBB namens u kan bemiddelen. Als u geen goede oplossing voor uw klacht heeft, kunt u een beoordeling en / of zwendelrapport indienen.

Wat te verwachten nadat u uw klacht heeft ingediend

Nadat je je klacht met de BBB hebt ingediend, ontvang je een e-mailbevestiging. Die bevestiging bevat meestal informatie over welke BBB-instantie uw klacht behandelt en biedt een koppeling naar een PDF-bestand van uw klacht voor uw beoordeling. Vanaf dat moment kunt u direct contact krijgen van een geschillenbeslechtingsspecialist, die met u zal samenwerken totdat de kwestie is opgelost of de BBB een doodlopende weg bereikt.


Video Van De Auteur: Better Business Bureau 20/20 Investigation

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 5 Hobby's die u kunt veranderen in een bedrijf

✔ - Mary Kay Ash - Uitstekende vrouw in zaken

✔ - 5 Bronnen die u nodig hebt om een ​​bedrijf te starten


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!