Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Voordat u een fysieke telling van uw inventaris uitvoert

Voorbereiding is de sleutel tot een succesvolle fysieke inventaris


Als uw productiefaciliteit, fulfillment center of externe logistieke faciliteit (3PL) geen jaarlijkse fysieke inventaris van al uw SKU's uitvoert - zowel van uw afgewerkte producten als uw work-in-process (WIP) items - zou dit moeten zijn.

Maar voordat u alles in uw productiefaciliteit en uw magazijn begint te tellen, zijn er drie dingen die u moet doen om ervoor te zorgen eerst te zorgen:

  1. Cycle Count Program
  2. Pre-Count verificatie / quarantaine
  3. Work Order (WO) of Job Order (JO) Planning

Om je voor te bereiden op een regelmatige (bij voorkeur een jaarlijkse) fysieke inventaris, moeten veel elementen worden ingevoerd. Het correct, correct en verantwoordelijk uitvoeren van een fysieke inventaris is niet alleen iets dat uw installatie één dag per jaar doet, het is een verandering van levensstijl.

Voorbereiding

Voorbereiding is de sleutel tot een succesvolle fysieke inventaris. De drie hierboven opgesomde dingen die nodig zijn voorafgaand aan het uitvoeren van de fysieke inventaris van uw faciliteit, stellen uw bedrijf in staat om:

  • Nauwkeurigheid op de dag van uw fysieke inventaris
  • Geoptimaliseerde efficiëntie tijdens de fysieke inventaris
  • Minder SKU's tellen tijdens uw fysieke inventaris

De voorbereiding die nodig is voor een succesvolle fysieke inventaris moet gepland en gepland worden op basis van het hele jaar door.

Cycle Count Program

Of uw productie- of magazijninstallatie 10 SKU's telt of 10.000 SKU's telt, een programma voor het tellen van cycli is een noodzakelijk onderdeel van elk inventariscontroleprogramma.

Voordat u uw fysieke inventaris uitvoert, moet u ervoor zorgen dat uw bedrijf effectief doorloopt met het tellen van uw onderdelen. Een robuust cyclustellingprogramma zal het aantal verrassingen verminderen dat opduikt wanneer u begint met het afstemmen van uw cyclustellingen.

Je kunt de mechanica van het tellen van cycli hier vinden, maar volstaat om te zeggen dat als je 10.000 SKU's hebt om te tellen, dat ongeveer 2.000 van hen (ongeveer 20 procent) 80 procent vertegenwoordigen van de waarde van je totale inventaris.

Tijdens uw fysieke inventaris moet u al uw SKU's tellen. Voordat u uw fysieke voorraad kunt uitvoeren, kunt u er echter voor zorgen dat u een greep op die 80 procent van uw voorraadwaarde houdt door het tellen van de cycli.

Dat lijkt op het eerste gezicht te veel om af te bijten. Hoe kan van uw bedrijf worden verwacht dat het gedurende het jaar 80 procent van de waarde van zijn inventaris telt? Weten we niet dat je andere dingen moet doen?

Maar dat betekent dat als er echt 10.000 SKU's zijn om te tellen, je cyclus 2000 SKU's telt. En u kunt dat doen door acht SKU's per dag, vijf dagen per week gedurende 52 weken te tellen.

Geloof het of niet, door het tellen van de cycli (dat wil zeggen, een fysieke inventarisatie uitvoeren op een geselecteerde subset van uw waardevolle onderdelen) acht delen per dag, kunt u er zeker van zijn dat 80 procent van uw voorraadwaarde nauwkeurig zal zijn wanneer u uw volledig opgeblazen fysieke inventaris uitvoert.

Een beetje inspanning en pre-planning kan een lange weg afleggen naar succes bij voorraadbeheer. En sprekend over pre-activiteiten...

Pre-Count verificatie / quarantaine

Als je wel aan het tellen bent, worden de onderdelen die je fietst, opnieuw gebruikt. Als voorbereiding op een fysieke inventarisatie zal uw productie- of opslagfaciliteit ook preloadingen willen implementeren.

Pre-tellingen verschillen van cyclustelling doordat een pre-telling voorkomt dat een SKU wordt gebruikt, uitgegeven of anderszins afgehandeld tot nadat de fysieke inventaris is voltooid.

Vooraf tellen vereist een zorgvuldige planning. Laten we zeggen dat u uw fysieke inventaris op jaarbasis uitvoert en dat de fysieke inventarisdatum een ​​maand verwijderd is. Iemand in uw instelling die de planning beheert (productieplanning of vraagplanning, bijvoorbeeld), kan de geplande activiteit voor de volgende maand bekijken en deze vragen beantwoorden:

  • Welke items ga je absoluut niet gebruiken in de komende 30 dagen?
  • Welke van die items heb je bij de hand?
  • Hebt u een "Quarantine-Do Not Open" -tape?

Door items te identificeren die u bij de hand hebt en die u niet hoeft af te handelen voorafgaand aan de fysieke inventaris van uw bedrijf, kunt u een cruciale stap zetten om ervoor te zorgen dat uw fysieke inventaris succesvol zal zijn.

De items die u vooraf meet, kunnen worden geteld, gelabeld met het aantal van de pre-count en vervolgens in quarantaine worden geplaatst - hetzij op een fysieke locatie of door het vakje dicht te plakken met behulp van de tape "Quarantine-Do Not Open".

Pre-tellingen zijn een cruciale manier waarop de fysieke voorraden van de productiefaciliteit en het magazijn verschillen van de fysieke voorraden van de winkellocatie. Een winkellocatie kan items niet echt vooraf tellen en vervolgens aan klanten laten weten dat ze ze niet kunnen kopen voordat hun voorraad compleet is. Maar een productiefaciliteit - met de juiste soort planning - kan dat.

Work Order (WO) of Job Order (JO) Planning

Het beheren van de OHW van uw vestiging kan een van de lastigste onderdelen zijn van het uitvoeren van een fysieke inventaris.

Je hebt misschien item A en het is $ 10 waard. Je hebt misschien item B en het is $ 20 waard, maar als je item C bouwt, is de waarde mogelijk $ 50 (omdat je werk en andere waarde hebt toegevoegd als je item A en item B plaatst) samen). Natuurlijk, dat is logisch om de andere tijd van het jaar.

Maar niet noodzakelijkerwijs tijdens de fysieke inventaris van uw bedrijf.

Laten we zeggen dat uw fysieke inventaris plaatsvindt en dat u drie werkorders hebt (in het belang van dit argument, laten we verwijzen naar elke productieorder in de productie als een werkorder of werkstuk) op de werkvloer.

JO # 1 is zojuist uitgegeven. U hebt 10 stukjes artikel A en 10 stukjes artikel B op de productielijn maar er is nog geen werk begonnen.

JO # 2 is bijna voltooid. Die 10 stukjes Item A en 10 stukjes Item B zijn verzameld in 10 stukjes Item C. JO # 2 behoeft nog een laatste inspectie om de JO te sluiten.

JO # 3 bevindt zich midden in de productie. De 10 stukjes Item A en 10 stukjes Item B hebben het nog niet helemaal tot punt C gemaakt. Maar ze lijken niet langer op item A's of B's.

Door vooruit te plannen, kunt u voorkomen dat JO # 1 voor uw fysieke inventaris wordt gestaard. En je kunt JO # 2 voltooien en sluiten zodat die items C naar de voorraad gaan om geteld te worden.

Je wilt voorkomen dat er teveel JO # 3's op de grond liggen. Het is moeilijk om de waarde van JO # 3 te bepalen en u zult waarschijnlijk met uw financiers moeten werken om uit te zoeken hoe zij verantwoording voor hen willen afleggen.

Door vooruit te plannen en cyclustellingprogramma's in te stellen, uw pre-tellingen te beheren en uw WIP in te plannen, kunt u ervoor zorgen dat uw productiefaciliteit of magazijnlocatie een succesvolle fysieke inventarisatie heeft.


Video Van De Auteur: Voorraadbeheer voor webwinkels met eigen magazijn

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe merkprimer het gedrag van consumenten beïnvloedt

✔ - Hoe u uw Crowdfunding-doel kunt kiezen

✔ - Benchmarking van supply chain-operaties


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!