Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Benchmarking van supply chain-operaties

Supply chain-operaties binnen uw bedrijf moeten voortdurend worden beoordeeld


Supply chain-activiteiten binnen een organisatie moeten voortdurend worden herzien om vast te stellen waar verbeteringen kunnen worden aangebracht of tekortkomingen kunnen worden voorkomen. Eén methode om dit te doen, is door een reeks benchmarkingtests uit te voeren voor hun supply chain-processen. Benchmarking of het stellen van doelen stelt een bedrijf in staat om de kansen te beoordelen die ze mogelijk hebben om een ​​aantal gebieden in hun toeleveringsketen te verbeteren, waaronder productiviteit, nauwkeurigheid van de voorraad, nauwkeurigheid van verzending, opslagdichtheid en bin-to-bin tijd. Het benchmarkingproces kan een bedrijf een schatting geven van de voordelen die worden behaald door de implementatie van eventuele verbeteringen.

Geschiedenis van Benchmarking

De populariteit van benchmarking werd in de jaren tachtig aangevoerd door de Xerox Corporation en wordt nu gebruikt in bedrijven over de hele wereld. Benchmarking is het proces waarbij een beoordeling van een handeling of prestatie op een of andere manier wordt gemeten, of dit nu door een meting van tijd, waarde of hoeveelheid is. Een beoordeling van bewegende items van de ene opslaglocatie naar de andere kan bijvoorbeeld worden gemeten aan de hand van de tijd voor één beweging of per hoeveelheid als de uitvoering een bepaalde periode duurt. Een benchmarkingproject zal de beoordelingen verzamelen en een actieplan ontwikkelen om het beoordeelde proces te verbeteren.

Soorten benchmarking

Er zijn drie soorten benchmarking die kunnen worden geïdentificeerd:

  • Intern: gericht op de processen van een enkel bedrijf
  • Extern: onderzoekt processen buiten de directe industrie van een bedrijf.
  • Concurrerend: onderzoekt processen bij bedrijven binnen dezelfde sector

Interne benchmarking

Het interne benchmarkingproces maakt het mogelijk voor een bedrijf met een aantal faciliteiten die dezelfde supply chain-processen gebruiken om de manier waarop het proces in die faciliteiten wordt uitgevoerd te vergelijken en te contrasteren. Als een bedrijf bijvoorbeeld vijf distributiecentra in de Verenigde Staten en Canada exploiteert, kan het benchmarkingproces een aantal bewerkingen onderzoeken die plaatsvinden in elk van de distributiecentra en vergelijken hoe deze worden uitgevoerd en welke verbeteringen kunnen worden aangebracht door de resultaten te vergelijken. van de benchmarking.

Als een bedrijf de processen rond voorraadnauwkeurigheid, verzendnauwkeurigheid en opslagdichtheid vergelijkt, kunnen de resultaten van de beoordelingen van de faciliteiten een bedrijf helpen om die processen bij alle faciliteiten te verbeteren.

Externe benchmarking

Voor bedrijven die interne benchmarking hebben uitgevoerd en nieuwe manieren willen onderzoeken om de prestaties van hun interne processen te verbeteren, kan externe benchmarking aanzienlijke verbeteringen opleveren. Veel bedrijven zijn van mening dat hun processen zo efficiënt mogelijk zijn, maar heel vaak worden de efficiënties beperkt door de kennis binnen het bedrijf. Het externe benchmarkingproces neemt een bedrijf buiten de eigen industrie en stelt hen bloot aan verschillende methoden en procedures.

Een fabrikant en distributeur van elektrische componenten hebben bijvoorbeeld een aantal jaren hun magazijnen intern gebenchmarkt en hebben ideeën over het verbeteren van de efficiëntie opgebruikt. Ze benaderden een zeer succesvol retailbedrijf om hun centrale magazijn te bezoeken en de processen die daar plaatsvinden te vergelijken met hun eigen magazijnprocessen. De externe benchmarking liet de fabrikant van de elektrische componenten toe om de processen in het magazijn van de retailer te beoordelen en op basis van de resultaten een verbeteringsplan voor hun eigen faciliteiten te ontwikkelen.

Concurrerende benchmarking

Voor bedrijven die niet zo goed presteren als hun concurrenten, willen ze wellicht de redenen achterhalen waarom hun processen niet zo efficiënt zijn. Consulting- en onderzoeksbureaus kunnen concurrerende benchmarkingstudies uitvoeren voor bedrijven die de sterke en zwakke punten van hun processen identificeren op basis van die van hun concurrenten. Het bedrijf kan vervolgens verbeteringsplannen opstellen op basis van de resultaten van de concurrerende benchmarking.

Componenten van benchmarking

Er zijn een aantal componenten voor een benchmarkingstudie. Niet elk benchmarkingproject zal deze componenten bevatten, maar een combinatie hiervan kan worden gebruikt.

  • Financiële benchmarking: dit betreft een financiële analyse van de verrichtingen die worden beoordeeld. Een bedrijf kan bijvoorbeeld de kosten van het opslaan van een component in elk van zijn magazijnen vergelijken.
  • Prestatiebenchmarks: hiermee kunt u de efficiëntie van het uitvoeren van een taak vergelijken op de ene bedrijfslocatie met de andere of met die van een concurrent.
  • Productbenchmarks: deze methode vergelijkt het product van het ene bedrijf met het andere of vergelijkt de faciliteiten in hetzelfde bedrijf.
  • Strategische benchmarking: deze methode observeert hoe andere bedrijven met elkaar concurreren. Dit kan binnen dezelfde bedrijfstak of buiten de bedrijvensector vallen.

  • Functionele benchmarking: dit wordt beschouwd als traditionele benchmarking waarbij een bedrijf een enkel proces benchmarkt op een locatie of een aantal locaties om te bepalen waar efficiëntieverbeteringen kunnen worden aangebracht.


Video Van De Auteur: Six Sigma in Supply Chains

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat is milieuduurzaamheid?

✔ - Hoe de kosten van een zakelijke verzekering af te trekken

✔ - Creëer hybride marktonderzoek voor bruikbare inzichten


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!