Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Voordelen niet-winststijging van Social Media Marketing

Meer informatie over de voordelen die non-profits behalen


Sociale media - inclusief pagina's zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ - spelen een steeds grotere rol in het leven van mensen, zowel als een manier om contact te maken met vrienden als als een manier om de bedrijfsactiviteit te vergroten. Non-profitorganisatie heeft met name op verschillende manieren geprofiteerd van social media-marketing; een recente studie heeft aangetoond dat non-profitorganisaties "sinds 2007 het tempo bepalen voor het gebruik van sociale media in marketing". Uiteraard gebruiken organisaties van andere typen deze ook; maar voor non-profitorganisaties is dergelijke marketing met name gunstig voor ten minste vijf redenen, die hieronder worden besproken.

Het is ook goed nieuws voor mensen die de organisaties leiden, want deze zijn vooral zwaar getroffen door de recessie.

Geen behoefte aan grote bedragen aan financiering

Een non-profitorganisatie betaalt per definitie geen dividend; integendeel, het overschot aan inkomsten gaat naar het bereiken van zijn doelen. Het kan daarom niet via kanalen gaan die veel geld vereisen, en sociale marketing is een van die paden.

Betrokkenheid van belanghebbenden

Stakeholders hebben vaak een grote interesse in oorzaken die met zichzelf te maken hebben. Sociale media genereren een algehele geïntegreerde ervaring met die exacte belanghebbenden.

Relaties tot stand brengen

Net zoals sociale marketingwebsites individuen de mogelijkheid bieden om relaties met hun familie en vrienden voort te zetten, zo kunnen ook liefdadige bedrijven relaties met hun klanten opbouwen en onderhouden. Dit voordeel gaat nog verder: klanten die via sociale netwerken al aan het bedrijf zijn gekoppeld, kunnen dezelfde kanalen gebruiken om degenen die ze kennen, te vertellen en zo hun klantenkring nog verder te vergroten.

Video's als hefboom

Liefdadigheidsorganisaties kunnen ook social media-netwerken gebruiken om potentiële klanten hun promotievideo's te laten bekijken. YouTube heeft een non-profitprogramma, waarbij dergelijke bedrijven speciale voordelen ontvangen; en deze omvatten extra uploadmogelijkheden en merkmogelijkheden van de hoogste kwaliteit. Ze kunnen ook worden toegevoegd aan de YouTube-lijst met non-profitkanalen en video's, en de video's zelf kunnen een 'call to action'-overlay bevatten.

Enquêtes en peilingen

Een organisatie kan ook Facebook of Twitter gebruiken om enquêtes uit te voeren, wat vooral handig is omdat ze de mensen bij het bedrijf in staat stellen om erachter te komen wat hun klanten goedkeuren en afkeuren, en die informatie gebruiken om te verbeteren wat ze bieden en hoe zij doen hun zaken. Maar enquêtes kunnen veel meer dan dat doen. Ze kunnen interesse wekken in fondsenwervers en andere evenementen die door het bedrijf worden gehouden. Ze kunnen ook leren waarom hun donoren hun bijdragen leveren en ontdekken wat hun consumenten waarderen en waar ze in geïnteresseerd zijn.

Zoomerang is een bedrijf dat non-profitorganisaties in staat stelt accounts met korting op te zetten voor het uitvoeren van enquêtes. Ze helpen bij het opzetten van sjablonen voor verschillende soorten enquêtes - programma-tevredenheid, vrijwillige tevredenheid, interesses en vaardigheden van vrijwilligers, tevredenheid van de gemeenschap, kapitalenwerving, donorschap, lidmaatschap. programma-tevredenheid, en milieukwesties en bewustzijn. Het basisaccount is gratis; pro en premium accounts kunnen ook worden gekocht voor kosten die variëren van $ 24 tot $ 65. Dergelijke accounts geven het bedrijf toegang tot aanpasbare grafieken en diagrammen, tekstanalyse met Word-clouds, randomisatie van vragen en "piping", gratis telefonische ondersteuning via live kanalen, volledige merkcontrole, conceptrotatie, "skip logic" en nog veel meer.

Meer bronnen voor sociale media voor non-profitorganisaties

Naast de voordelen die hierboven zijn besproken, hebben sociale-mediasites talloze anderen voor liefdadigheidsorganisaties. De ene wordt geleverd door Facebook Oorzaken, waarmee een bedrijf enquêtes kan uitvoeren, nieuwe donoren kan aantrekken en informatie over de kansen van vrijwilligers kan verstrekken. Twitter stelt ondernemingen ook in staat om online petities te lanceren die gebruikers kunnen "ondertekenen" door "retweeten" berichten verzonden voor hen en om contact te leggen met andere non-profitorganisaties. Google+ heeft ook een community van non-profitorganisaties.

En op LinkedIn kun je een bedrijfspagina opzetten! Social media hebben bewezen en blijven de beste vriend van het goede doel zijn.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat zijn genetisch gemodificeerde organismen?

✔ - Laat uw kleine onderneming groeien met financiële prognoses

✔ - De verschillende soorten marketingstrategieën


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!