Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Voordelen van waterbehoud

Waarom we moeten zorgen voor het besparen van water


Omdat 71% van de aarde bedekt is met water, vragen sommige mensen zich af: waarom zouden we conserveren?

Hier zijn enkele belangrijke feiten over water op deze planeet van het Bureau of Reclamation van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken:

  • Zevenennegentig procent van al het water op aarde is zout water, dat niet geschikt is om te drinken.
  • Slechts 3% van het water op aarde is zoet water en slechts 0,5% is beschikbaar om te drinken.
  • De andere 2,5% vers water zit opgesloten in ijskappen, gletsjers, de atmosfeer, de bodem of onder het aardoppervlak, of is te vervuild voor consumptie.

Met de groeiende bevolkingscijfers en zo'n klein percentage van al het water op aarde geschikt voor consumptie, is het alleen maar logisch dat we deze waardevolle hulpbron behouden en behouden.

Waterbesparing betekent dat we onze beperkte watervoorziening verstandig gebruiken en er goed voor zorgen. Omdat ieder van ons afhankelijk is van water om het leven te ondersteunen, is het onze verantwoordelijkheid om meer te leren over waterbehoud en hoe we onze bronnen kunnen helpen puur en veilig te houden voor toekomstige generaties.

Onze beschikbare watervoorziening is eindig. Dat betekent dat we geen eindeloze hoeveelheid water hebben.

Met andere woorden, waterbehoud is geen baan die voorbehouden is aan wetenschappers, hydrologen, bosbouwers, natuurbeheerders, stadsplanners, boeren of mijneigenaren. In plaats daarvan is het aan ieder van ons om water te besparen.

Redenen om water te sparen

Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste redenen waarom het belangrijk is om water te besparen.

Het minimaliseert de gevolgen van droogte en watertekorten. Hoewel onze behoefte aan zoetwaterbronnen altijd toeneemt vanwege de groei van de bevolking en de industrie, blijft het aanbod constant. Hoewel water uiteindelijk via de waterkringloop terugkeert naar de aarde, wordt het niet altijd teruggebracht naar dezelfde plek, of in dezelfde hoeveelheid en kwaliteit. Door de hoeveelheid water die we gebruiken te verminderen, kunnen we ons beter beschermen tegen toekomstige droogteperioden.

Het beschermt tegen stijgende kosten en politieke conflicten. Als water niet wordt geconserveerd, kan dit uiteindelijk leiden tot een gebrek aan voldoende watertoevoer, wat drastische gevolgen kan hebben. Deze omvatten stijgende kosten, verminderde voedselvoorraden, gezondheidsrisico's en politieke conflicten.

Het helpt onze omgeving te behouden. Het verminderen van onze watergebruik vermindert de energie die nodig is om het te verwerken en af ​​te leveren aan huizen, bedrijven, boerderijen en gemeenschappen, wat op zijn beurt helpt om de vervuiling te verminderen en brandstofbronnen te sparen.

Het maakt water beschikbaar voor recreatieve doeleinden. Het zijn niet alleen zwembaden, spa's en golfbanen waar we aan moeten denken. Veel van onze zoetwaterbronnen worden ook gebruikt voor het verfraaien van onze omgeving - gazons, bomen, bloemen en moestuinen water geven, evenals auto's wassen en openbare fonteinen vullen in parken. Als er nu geen water wordt geconserveerd, kan dat later betekenen dat we dergelijke toepassingen verliezen.

Het bouwt veilige en mooie gemeenschappen: Brandweerlieden, ziekenhuizen, benzinestations, straatreinigers, gezondheidsclubs, sportscholen en restaurants hebben allemaal grote hoeveelheden water nodig om diensten te verlenen aan de gemeenschap. Door nu minder water te gebruiken, kunnen deze diensten ook worden verleend.

Waterbehoud vereist diepgang en inspanning, maar elk klein beetje helpt. Denk niet dat wat je doet er niet toe doet. We kunnen allemaal veranderingen aanbrengen in onze levensstijl om ons watergebruik te verminderen. De kunst is waterbehoud een manier van leven maken - niet alleen iets waar we af en toe aan denken.


Video Van De Auteur: Boer baas over eigen waterhuishouding

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Behavioral Research's centrale rol in marktonderzoek

✔ - Transportdocumentatie: logistiek en supply chain

✔ - Meer informatie over de verschillende soorten kostenobjecten


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!