Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De beste en slechtste tijden voor posting op LinkedIn


Hoewel het niet zo dominant is als Facebook of Twitter, wordt de zakelijke netwerkwebsite LinkedIn steeds populairder, vooral met de crowd-to-business (B2B) en business-to-consumer (B2C). Vanaf 2018 heeft het meer dan 500 miljoen gebruikers. Daarom hebben internetmarketeers en anderen die een e-commerce component voor hun bedrijf hebben redenen om het gebruik ervan te optimaliseren.

Als bedrijfsgerichte website zou het een tweede natuur moeten zijn om timinganalyses te gebruiken om verkeer te stimuleren, naamsbekendheid te vergroten, leads te genereren en de verkoop op het LinkedIn-platform te vergroten. Functioneel gezien heeft LinkedIn soortgelijke elementen als Twitter en Facebook, waardoor je de flexibiliteit hebt om berichten aan te passen aan specifieke doelgroepen, statusupdates te delen en mensen rechtstreeks te berichten. Dankzij de nauwkeurige timinginformatie kunnen uw LinkedIn-prestaties in een mum van tijd verbeteren.

Hoewel betaalde advertentiemogelijkheden op LinkedIn niet zo alomtegenwoordig zijn als andere sociale mediaplatforms; de mogelijkheid om 1-1 met mensen te verbinden en zakelijke professionals direct te bereiken, maakt LinkedIn een geweldige site om relaties aan te gaan die zakelijke kansen kunnen worden (daarom leent dit netwerk zich bijzonder goed voor de B2B-markt).

Het belangrijkste verschil tussen LinkedIn en andere sociale mediaplatforms vanuit een zakelijk standpunt is dat LinkedIn minder een massamarketing / advertentiemedium is en meer een netwerkplatform.

Met dat gezegd, zijn er twee primaire manieren om het LinkedIn-platform te gebruiken.

Ten eerste kunt u LinkedIn gebruiken in meer van een passieve push-marketingcapaciteit, waarbij u eenvoudig statusupdates toevoegt, nieuwe blogberichten aankondigt en uw inhoud publiceert om mensen te bereiken met waardevolle informatie die hen mogelijk terugbrengt naar uw website.

Ten tweede kunt u LinkedIn minder passief en persoonlijker gebruiken wanneer u verbindingsverzoeken doet en mensen rechtstreeks een bericht stuurt om een ​​echte één-op-één relatie op te bouwen en potentiële zakelijke kansen te verkennen. De sleutel hier is om deze legitieme één-op-één verbindingen te maken en niet iedereen te vernietigen met dezelfde ketelplaatsjabloon.

Beide zijn geweldige manieren om gebruik te maken van het LinkedIn-platform. Laten we de beste tijd verkennen om deel te nemen op LinkedIn om meer mensen effectief te bereiken.

Zie ook: 5 stappen naar Facebook Marekting Success

Timing feiten op LinkedIn

Business networking verschilt van meer algemene sociale netwerken, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat de beste tijd om op LinkedIn te posten van dinsdag tot en met donderdag is. Veel mensen geven er de voorkeur aan om maandag hun week offline te zetten en / of te herstellen van werkgeoriënteerde of zakenreizen van het vorige weekend. Over het algemeen zijn de meeste mensen erg druk op een maandag, dus dit is misschien niet het ideale moment om een ​​nieuwe verbinding tot stand te brengen, een reactie te krijgen of iemand een stuk inhoud te laten zien dat je mogelijk hebt gepost.

Omgekeerd kunnen ondernemers op vrijdagavond sociale media verkorten om zich voor te bereiden op familie-activiteiten of de volgende zakenreis (bijv. Verkoopmissie, seminar, conferentie, tentoonstellingen, enz.), Waardoor dit ook een minder dan ideale tijd is om een ​​eerste contact met iemand. Koppel dat met een weekend en de maandagwaanzin en je zou helemaal verdwaald raken in de shuffle.

Online bedrijven zijn in toenemende mate 24/7 met een wereldwijde aanwezigheid, maar de volgende tijdzonevrije observaties over LinkedIn zijn opgemerkt:

  • Meeste klikken en shares: dinsdag, 11 AM - 12 PM.
  • De slechtste tijd voor LinkedIn: slaapuren (10 PM-6 AM) direct voor maandag en na vrijdagavond.
  • Beste tijden om te posten: 7-8 AM; 5-6 PM.
  • Piektijd van gebruik tijdens een gemiddelde dag: 12 PM; 5-6 PM.

LinkedIn-leden maken deel uit van de algemene trend in het gebruik van mobiele apparaten. Volgens Foundation zijn er elke maand meer dan 63 miljoen unieke mobiele gebruikers op LinkedIn.

Catering Uw LinkedIn-boekingsschema voor uw doelmarkt

Internetmarketeers beschouwen LinkedIn als de beste B2B-bron voor het genereren van sociale media voor bedrijven. Niet verwonderlijk, want je hebt meestal te maken met een B2B-publiek dat tijdens kantooruren en midweek bereikbaar is.

Om uw LinkedIn-inhoud gezien, gelezen, gedeeld en behandeld te laten worden, post rond lunchtijd of onmiddellijk vóór 17.00 uur. Geen verrassing, omdat drukke professionals hun sociale media-interactie vaak reserveren voor de lunch en aan het einde van de werkdag. Dit is vooral het geval in de midweek, wanneer de gedachten van werknemers niet meer aan het afgelopen weekend liggen en managers de huidige agenda voortzetten.

Door je aan te melden op het publicatieplatform van LinkedIn, krijg je betere toegang tot echte besluitvormers. Plaats uitgebreide blogs die uw expertise beter weergeven en het potentieel van uw virale materiaal vergroten.

Ze maken deel uit van de nieuwsfeed van uw volgers en koppelingen kunnen via e-mail worden verzonden met andere gerelateerde artikelen. Door aan specifieke criteria te voldoen, kunnen uw berichten ook worden weergegeven op relevante LinkedIn-kanalen met veel verkeer.

Hoewel dit allemaal bruikbare richtlijnen zijn om te volgen, wilt u dieper in uw on-analytics kijken om precies te zien wanneer uw specifieke doelgroep interactie heeft met, in contact komt met, en reageert op uw berichten, updates en één-op-één e-mails. U kunt analytische hulpmiddelen van LinkedIn en derden gebruiken om de beste dagen en tijden te volgen voor uw specifieke doelgroep.

De enige uitzondering op deze algemene richtlijnen zou zijn als u een doelgroep bereikt die meer op de consument is gebaseerd en die mogelijk meer inhoud gebruikt in het weekend of na de uren in hun vrije tijd; zoals tijd doorbrengen in een aan een hobby gerelateerde LinkedIn-groep.

Ook met de hoeveelheid mensen die LinkedIn steeds vaker op mobiele apparaten gebruiken, zullen waarschijnlijk meer mensen LinkedIn gebruiken tijdens het weekend en in het weekend.

LinkedIn plaatsing timing conclusie

Dankzij LinkedIn kunnen internetmarketeers zich via een reeks toegankelijke, geavanceerde materialen met elkaar en hun doelgroep verbinden. Tegelijkertijd moeten ze op de hoogte zijn van weten wanneer - niet alleen hoe en wat - te plaatsen.

Het is logisch dat jij of je social media marketingmanager je LinkedIn-berichten timmert om op het juiste moment je beste content voor de juiste mensen te krijgen. Het kan het verschil betekenen tussen groot succes en herhaald falen.

Gezien de aard van internethandel en marketing verdient social media timing een serieuze blik. Bekijk de basisprincipes van LinkedIn en uw boekingsschema om uw doelgroep beter te bereiken en te bedienen.

Als je geïnteresseerd bent in het maximaliseren van je sociale mediamarketing, wil je misschien ook de beste tijden zien om op Facebook te posten en de beste tijden om op Twitter te plaatsen voor maximale exposure, bereik en verkoop.


Video Van De Auteur: Facebook nieuwsfeed: 3 tips voor paginabeheerders! - Frankwatching

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Zes manieren om uw bedrijf te promoten tegen een klein budget

✔ - Beste Bike Laptop-fietstassen van 2019

✔ - Promotiedefinitie (zakelijke promotie)


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!