Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Beste Canadese belastingsoftware en -apps

De beste belastingsoftware en online apps voor kleine Canadese bedrijven


De huidige belastingsoftware en -toepassingen doen meer dan alleen u uw inkomstenbelasting laten berekenen en uw aangifte verzenden. De meeste fiscale softwareprogramma's bevatten functies voor belastingplanning, zodat u verschillende inkomstenbelastingscenario's kunt analyseren. Als uw bedrijf een eenmanszaak of partnerschap is, kunt u de Canadese belastingsoftware in dit artikel gebruiken; als uw bedrijf is opgenomen, zijn uw opties beperkter omdat u belastingsoftware nodig heeft die specifiek is voor de aangifte T2.

Al deze Canadese fiscale softwareprogramma's en apps zijn door Canada Revenue Agency goedgekeurd (en u wilt geen belastingsoftware of apps gebruiken die dat niet zijn). Er kan echter nogal een prijsverschil zijn, zoals je ziet in de vergelijkingskosten van de versie van de software of webapp die je nodig hebt om het T1-belastingformulier te gebruiken voor een eenmanszaak of partnerschap.

 • 01

  Intuit Turbotax (voorheen QuickTax)

  vrouw die inkomstenbelastingen invoert

  TurboTax is een gebruiksvriendelijk Canadees belastingsoftwareprogramma waarmee u uw inkomstenbelasting eenvoudig en snel kunt voorbereiden. Het EasyStep-interview leidt u door het belastingvoorbereidingsproces door vragen in gewoon Engels te stellen, en belastingplanning is een fluitje van een cent vanwege de mogelijkheid om meerdere belastingsscenario's uit te voeren, en functies zoals de vermogenswinstenanalysator en incorporatieanalysator.

  Desktopedities:

  • TurboTax-standaard (thuis, consultants en kleine bedrijven - maximaal 8 retouren - $ 34,99)
  • Turbotax Premier (voor investeringen en huurwoningen - maximaal 12 retouren - $ 74,99)
  • TurboTax Home & Business (consultants en eigenaren van kleine bedrijven, maximaal 12 retouren - $ 119,99)
  • TurboTax 20 retourneert (Thuis en zakelijk + maximaal 20 retouren - $ 139,99)
  • TurboTax Business Incorporated (één zakelijke T2-opbrengst - $ 249,99)

  Online edities:

  • TurboTax-standaard ($ 19,99 per retour)
  • TurboTax Premier ($ 34,99 per retour)
  • TurboTax zelfstandigen ($ 59,99 per retour)

  De online edities doen geen zakelijke (T2) rendementen.

  Mobiele edities:

  • TurboTax voor iOS (gratis)
  • TurboTax voor Android (gratis)

  Er is nu ook een Turbotaxlive-product genaamd Assist and Review Self-Employed waarmee u met een expert over uw belastingen kunt praten en een laatste beoordeling van uw Canadese inkomstenbelastingaangifte kunt krijgen voordat u een aangifte doet van $ 119,99 per retour en een Turbotaxlive Full Service Zelfstandige product waar de belastingdeskundigen van Intuit uw belastingen voorbereiden en indienen voor u.

  Merk op dat voor eenmanszaken alle versies het standaardformulier T2125 (verklaring van bedrijfsactiviteiten) voor niet-opgenomen bedrijven bieden. Voor degenen die het nodig hebben, bieden de duurdere edities "deskundige begeleiding" in de vorm van een uitgebreid interviewformat voor inkomsten en uitgaven voor zelfstandigen.

  invoer: gegevens van UFile, QuickBooks, Quicken.

 • 02

  TaxTron

  TaxTron screenshot

  TaxTron was voorheen GriffTax en is nog steeds de enige volledig functionele gebruiksvriendelijke Canadese belastingvoorbereidingssoftware die beschikbaar is in zowel individuele (T1) als zakelijke (T2) versies voor zowel het Macintosh-besturingssysteem als Windows. Alle versies zijn snel, gemakkelijk en volledig tweetalig en gebruiken een stapsgewijze aanpak om u te begeleiden bij het opstellen en indienen van belastingaangiften.

  Editions:

  • TaxTron Individual (1 retour en maximaal 19 extra retouren met een totaal inkomen van minder dan $ 31.000 elk - $ 12,99 voor Windows, $ 19,99 voor MacOS)
  • TaxTron Family (Maximaal 5 rendementen met een totaal inkomen> $ 31.000 per stuk en maximaal 15 extra retouren met een totaal inkomen van minder dan $ 31.000 elk - $ 24,99 voor Windows, $ 39,99 voor MacOS)
  • TaxTron Coporate (voor zakelijke T2-opbrengsten - $ 99,99 voor Windows of MacOS, gratis als u een nettoverlies heeft voor belastingdoeleinden)
  • Gratis webapp voor Canadese T2 belastingaangiften - het bedrijf beweert dat "voorCCPC-bedrijven zonder inkomsten / uitgaven / activa / passiva gedurende het jaar met enkelvoudige jurisdictie heeft de webapplicatie de mogelijkheid om binnen 5 minuten een teruggave in te dienen "

  invoer: geen

 • 03

  GenuTax

  jonge man aan de inkomstenbelasting

  Dit Canadese belastingsoftware-programma heeft twee dingen die ervoor zorgen dat me echt aanspreken. De eerste is dat GenuTax gratis is en dat bevat toekomstige jaarlijkse updates. (De website vraagt ​​dat gebruikers betalen met een bescheiden gift.) De tweede is dat u maximaal 20 belastingaangiften kunt voorbereiden en indienen voor het huidige belastingjaar en het afgelopen belastingjaar. (Sommige andere softwareprogramma's voor belastingaangifte die zijn ontworpen voor openbaar gebruik, stellen u in staat minder rendement te behalen.) Zoals gebruikelijk werkt u via een interviewproces om uw aangifte in te vullen.

  Het nadeel? U kunt deze belastingsoftware niet gebruiken als u in Quebec woont of voor het voorbereiden van belastingaangiften. Een aparte fiscale planningssoftware, GenuTax Planner, is ook beschikbaar.

  Kosten: GenuTax Standaard belasting software download: betaal met "bescheiden gift".

  invoer: geen

 • 04

  Cantax

  volwassen man werkt aan de inkomstenbelasting

  Hoewel het voornamelijk is ontworpen als een hoogwaardig product voor belastingprofessionals, is Cantax geschikt voor elk bedrijf dat meerdere T1- of vennootschapsbelastingaangiften moet verwerken. Twee van de functies van deze Canadese belastingsoftware die ik echt leuk vind, zijn het snelinvoerscherm waar je de gegevens van verschillende vormen op een enkel scherm kunt invoeren en de Pathfinder die het gemakkelijker maakt om tussen formulier (en) en het rendement te bewegen.

  Editions:

  • T1Plus thuiskantoor (15 retourneert met licentie voor één gebruiker - $ 149,00)
  • T1Plus thuiskantoor met EFILE (15 retourneert met licentie voor één gebruiker - $ 149,00)
  • T2 Betaal per bestand ($ 199,00 per aangifte ingediend)
  • T2 ($ 418,00 voor 3 aangiften ingediend)

  Voor belastingbereiders zijn er andere edities beschikbaar voor het verwerken van grote aantallen T1- of T2-returns, zie Cantax-producten.

  invoer: data van TurboTax of ProFile. Kan ook GIFI-gegevens van boekhoudsoftware importeren.

 • 05

  UFile voor Windows

  vrouw die inkomstenbelastingen invoert

  In wezen met deze belastingvoorbereidingssoftware, voert u uw inkomstenbelastinginformatie in via een interviewinterface. Dit Canadese belastingsoftwareprogramma heeft de mogelijkheid om elke vorm van zelfstandig inkomen te beheren en kapitaalwinsten te berekenen en kan door ingezetenen van Quebec worden gebruikt. Er is een UFileT2-versie voor het afhandelen van belastingaangiften voor ondernemingen en UFile biedt ook online de voorbereiding en indiening van inkomstenbelastingen.

  invoer: gegevens van H & R Block of TurboTax.

  Kosten: UFile 4 voor Windows (4 retourneert met licentie voor één gebruiker): $ 22,99 KAN

  Online versie van UFile voor T1 geeft als resultaat: $ 17,99 CAN per retour (voeg echtgenoot toe voor $ 10,00 CAN)

  Online versie van UFile voor T2-returns: $ 146,25 per retour

 • 06

  SimpleTax

  Vrouw doet belasting online

  Afbeelding (c) Jamie Grill Photography / Getty Images

  Er is veel te leuk over deze belastingwebapp. De interface is elegant; de volledige opbrengst staat op één pagina, met een slimme zoekfunctie kunt u elke vorm of aftrek vinden die u nodig hebt en deze toevoegen aan uw retourbon. Uw teruggave wordt onmiddellijk berekend en bijgewerkt terwijl u vertrekt. Een deel van uw rendement kan automatisch worden ingevuld met informatie van de CRA, een ingebouwde terugbetalingsoptimalisatie maximaliseert uw teruggave en SimpleTax heeft geen probleem met het werken als zelfstandige, huur of investeringen. Het enige nadeel is dat het niet kan worden gebruikt voor vennootschapsbelasting.

  Kosten: Betaal wat je wilt betalen wanneer je het gebruikt, inclusief $ 0 als je dat wilt.


 • Video Van De Auteur: 10 YEARS LIVING IN JAPAN | Why Did We Stay?

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Bedrijf Christmas Party Ideas

  ✔ - Wat is het bedrijfsnummer van het Canada Revenue Agency (CRA)?

  ✔ - Private Lending: een alternatieve financieringsbron


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!