Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Beste Crowdfunding-platforms voor auteurs om boeken te publiceren


Als crowdfunding de manier verandert waarop we kleine bedrijven financieren, heeft het ook invloed op de creatieve set. Er zijn genoeg geweldige sites om muziek te crowdfunding. Bands en muzikanten gebruiken deze geavanceerde financieringsinstrumenten om hun volgende concert of album te financieren, vaak door traditionele labels volledig te omzeilen.

Waarom een ​​auteur Crowdfund zou moeten worden

Maar auteurs spelen ook mee in het crowdfunding-spel. Crowdfunding biedt een goed alternatief voor de bestaande opties voor auteurs.

Overweeg om de traditionele manier te kiezen om een ​​uitgever te krijgen. Er zijn veel te veel schrijvers die op zoek zijn naar literaire vooruitgang en zelfs als je er een landt, zijn de gemiddelde voortgang en de gemiddelde ondersteuning voor een auteur van een uitgever beide kleiner.

Natuurlijk kun je de zelfpublicatieroute volgen, maar dat is een gok. Je schrijft je boek en lanceert het in de ether, zonder idee hoe het zal presteren. Als u papieren exemplaren afdrukt, betekent dit dat u als auteur de kosten van het afdrukken op zich neemt, zonder dat u zich een idee hoeft te vormen of uw volgende magnum opus zal verkopen.

Betreed crowdfunding. Het is alsof u uw boek pre-verkoopt, met als bijkomend voordeel dat u een fanbase opbouwt terwijl u het doet. De oprichter van Upbound, een Brits platform voor auteurs, beschreef crowdfunding-boeken als deze:

"Onze gebruikers houden ervan om betrokken te zijn bij het proces en hebben een kritische smaak. Het zijn geen passieve consumenten - het zijn micro-klanten ", legt hij uit.

Dus, waar zijn de topsites die jouw volgende boek crowdfunden?

Lijst met Top Crowdfunding-sites voor auteurs

Pubslush: het bedrijf beschrijft zichzelf als een gemeenschap die auteurs verbindt met hun toekomstige fans.

Terwijl de stap voordat een boek wordt gepubliceerd, kunnen auteurs en uitgevers crowdfunding of pre-ordercampagnes hosten voor aankomende titels.
Lezers kunnen hun volgende boek vinden voordat het zelfs is vrijgegeven.

Er is een detectiemechanisme in gebruik bij Pubslush. Zelfgemotiveerde lezers kunnen de site verkennen op zoek naar interessant materiaal, terwijl auteurs kunnen beginnen met het publiceren en ontvangen van de financiële steun (en interesse) van een groep hongerige lezers.

Als je kijkt naar de topcampagnes van Pubslush, gesorteerd naar het aantal dat is ingezameld, kun je zien dat zelfs de beste auteurs geen miljoenen dollars op de site verzamelen, maar eerder kleine community's van fans bouwen.

Niet geconsolideerd: dit is een leuke site en is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Auteurs pitchen ideeën voor lezers en als ze genoeg financiële belangstelling voor hun boeken verzamelen, schrijven ze die. Als je kijkt naar enkele van de succesvolle campagnes, ziet het eruit als een paar break-out crowdfundingprojecten die tienduizenden pondjes opleveren.

Het Unbound-model is heel eenvoudig: de auteur geeft een idee en als genoeg lezers het ondersteunen, gaat het boek verder. Niet geconsolideerd is zowel een financieringsplatform als een uitgever en vervult alle normale publicatiefuncties, maar splitst ook de nettowinst 50/50 van een boek bij de auteur.

En hier is hoe één auteur Niet geconsolideerd omschreef:

Traditioneel publiceren zit in het slop, het stort in elkaar. Uitgevers zijn op zoek naar nieuwe manieren om verder te gaan. Ik denk dat Unbound de toekomst kan zijn.

Kickstarter en Indiegogo voor auteurs

De twee grootste algemene crowdfundingplatforms zijn ook erg actief in de literaire categorie.

  • Schrijfcategorie van Indiegogo: Op de site staan ​​veel succesvolle campagnes, van korte verhalen tot complete romans.
  • Kickstarter's Publishing-categorie: de grootste publicatiegroep voor crowdfundingplatforms op basis van rewards bevatte meer dan 600 projecten toen ik dit artikel schreef: van projecten van nieuwe boeken over anatomie, kleuren tot verhalen van populaire podcasts.

Net als muziek en kunst is crowdfunding een perfect medium voor de auteur van vandaag. Als het op de juiste manier wordt gebruikt, is crowdfunding niet alleen maar meer doeltreffend manier om de publicatie van een boek te financieren, kan het een beter manier.


Video Van De Auteur: IA2010 - TenPages.com

Gerelateerde Artikelen:

✔ - E-waste Recycling Feiten en cijfers

✔ - 8 Beste Side Hustle-banen voor 2019

✔ - Werknemers Comp Dekking voor Executive Officers en andere Principals


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!