Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De beste tijden om op Twitter te plaatsen voor maximale effectiviteit


Twitter is een dominant social-mediaplatform met meer dan 300 miljoen actieve maandelijkse gebruikers die een tweekoppige vijfhonderd miljard tweets tweet per dag! Behalve de professionele atleten en entertainers die vroeger groeiden, kunnen internetmarketeers hier hun eigen betrokkenheid rechtvaardigen?

In een notendop is het antwoord ja.

Steeds scherpere online ondernemers erkennen Twitter's potentieel voor het stimuleren van verkeer, het vergroten van naamsbekendheid, het genereren van leads en het vergroten van de verkoop. Cynici vragen misschien wat er gedaan kan worden met honderdveertig (144) tekens tweets. Sterker nog, je kunt ontzettend veel doen, vooral als je de timing van je berichten maximaliseert. Gelukkig kunnen online ondernemers steeds vaker gebruikmaken van Twitter-analyses op een realtime basis.

Algemene Twitter timing feiten

Twitter is een van de meest gecontroleerde sociale netwerken ter wereld, met Tweroid, Followerwonk en andere analysetools lopen voorop.

Online bedrijven zijn 24/7 met een wereldwijd bereik, maar de volgende algemene, tijdzonevrije observaties over Twitter kunnen waardevolle inzichten opleveren om uw social media marketingstrategie op Twitter te begeleiden:

 • De hoogste gemiddelde klikfrequentie (CTR) vindt plaats tussen maandag en donderdag, 13.00 en 15.00 uur, zonder specifieke piekmomenten. Dit zou het ideale moment zijn om te posten als het uw doel is om mensen naar uw website of bestemmingspagina te laten doorklikken.
 • De slechtste tijd voor het posten lijkt het weekend te zijn (na 20.00 uur) en op vrijdag na 15.00 uur. Deze tijden vallen samen met de laagste mate van betrokkenheid, klikken, re-tweets, etc.
 • Tweets met afbeeldingen zijn het meest effectief. Zorg ervoor dat u goede afbeeldingen gebruikt in uw marketingstrategie.

Ook opmerkelijk is de toegenomen effectiviteit van het gebruik van afbeeldingen, aangezien tweets met afbeeldingen resulteren in:

 • 36% meer doorkliks
 • 31% toename van websitebezoeken
 • 41% meer retweets
 • 48% meer tweets aan favorieten
 • 33% toename van bezoekers aan leadconversies

Catering uw Tweet Schema voor uw specifieke doelgroep

Op de werkvloer, om uw tweets te laten zien, lezen, delen en ernaar te handelen, wilt u ze rond lunchtijd posten. Dat is wanneer veel mensen de Twittersphere binnen gaan om te controleren wat er aan de hand is. Als ze vóór 15.00 uur nog niet naar je tweet hebben gekeken, is de kans groot dat ze niet worden gezien. Dit is vooral het geval op vrijdag, wanneer de gedachten van de werknemers zich al op het weekend richten. 'S Avonds na 20.00 uur zijn ook slechte tijden om uw doelgroep te bereiken.

Je kunt ook vroeg in de ochtend proberen te posten; aangezien dit een tijd is, zullen veel mensen een snelle check op social media doen voordat ze hun dag beginnen.

Business to Business (B2B) marketing is iets anders. In dit geval zijn weekdagen (maandag tot vrijdag) 15-20% beter voor zinvolle betrokkenheid. Daarnaast zijn tweëen (de meeste retweets) en 6 pm (beste CTR) tweets aanbevolen, omdat het '5 tot 7'-publiek veel gemotiveerde ondernemers bevat die op zoek zijn naar het laatste nieuws. Misschien verrassend is dat Twitter-activiteit van Business to Consumer (B2C) het beste is op woensdag en in het weekend; consumenten vinden het leuk om zich bezig te houden met merken buiten de werkweek en op de traditionele dag van het boodschappen doen.

Hetzelfde geldt voor een hobby / persoonlijke interesse type markt; waar mensen eerder deelnemen aan het weekend.

-Link gebaseerde tweets werken het best, en op basis van de bovenstaande percentages lijkt het de moeite waard om afbeeldingen toe te voegen waar nodig. Er zijn online diensten die het plannen van Twitter bijzonder eenvoudig maken, zodat u zich kunt concentreren op uw bericht.

Twitter koppelen Gebruik de woon-werktijd

Twitter lijkt populairder te zijn op school, werk en onderweg. De '9 tot 5'-menigte maakt vaak gebruik van de reistijd tussen thuis en werk om te communiceren met hun mobiele apparaten, vooral met sociale media. Gebruikers van openbaar vervoer hebben in het bijzonder dagelijks een tot drie uur om te doden, dus Twitter wordt een belangrijke bron van vitale informatie (let op: we raden ten zeerste af tweeten niet te tweeten of tweets te lezen tijdens het rijden).

Natuurlijk is de beste aanbeveling om naar je eigen analyses te kijken om de beste dagen en tijden bij te houden om te tweeten en in contact te komen met je specifieke doelgroep. Dit geldt ook voor andere sociale medianetwerken die u misschien gebruikt, zoals Facebook, LinkedIn en Instagram. U kunt een enorme hoeveelheid inzichten en gegevens krijgen op basis van hoe uw eigen publiek in wisselwerking staat met uw merk.

Laatste gedachten over Twitter Marketing

De formule voor succesvolle Twittermarketing is eigenlijk vrij eenvoudig:

 1. Schrijf geweldige tweets.
 2. Tijd je tweets goed.
 3. Meet (test) je Twitter-prestaties.
 4. Maak de nodige aanpassingen.

Het is logisch om uw tweets te timen, zodat uw beste inhoud voor de juiste oogbollen terechtkomt. Het kan het verschil betekenen tussen groot succes en herhaald falen. Gezien de aard van internet commerce en marketing verdient social media timing vandaag een serieuze blik. Bekijk de basisprincipes van Twitter en uw boekingsschema om uw doelgroep beter te bereiken en tevreden te stellen.

Als u uw socialmediamarketing wilt maximaliseren, moet u ook rekening houden met de beste tijden om op Facebook te posten en de beste tijden om op LinkedIn te posten voor maximale exposure, betrokkenheid en verkoop.


Video Van De Auteur: Meer Volgers op Twitter voor Bedrijven

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Een businessplan voor de koffiebar

✔ - Bepalen wat wordt weergegeven op openbaar LinkedIn-profiel

✔ - Voordat u een bedrijfslening aanvraagt


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!