Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Boekhouding voor voorraadtransacties

Wat u moet weten over voorraadtransacties


Als uw bedrijf producten produceert in plaats van services aan te bieden, moet u de boekhoudgegevens van uw voorraadtransacties bijhouden. Sommige bedrijven kopen eindproducten tegen groothandelsprijzen en verkopen deze in de detailhandel. Anderen vervaardigen producten, en het eerste type voorraadtransactie zou het kopen van grondstoffenvoorraad of het materiaal dat u gebruikt om uw producten te maken, met zich meebrengen.

Een transactieoverzicht

Tijdens een productieproces, nadat de voorraad de grondstoffase heeft verlaten, wordt deze overgebracht naar de voorraad die in bewerking is en wordt deze door de boekhouder op de desbetreffende rekening geregistreerd (zie de tweede boeking in de onderstaande tabel).

De laatste fase van het productieproces is eindproducten. De laatste invoer in de onderstaande tabel toont een boekhoudjournaalboeking om de voorraad te registreren terwijl deze het werk in uitvoering verlaat en naar voltooide goederen gaat, gereed voor verkoop. Een boekhouder of accountant zal al deze vermeldingen opnemen in de voorraadboeken van het grootboek voor alle producten die u produceert.

Wat is de inventariscyclus van een bedrijf?

De voorraadcyclus voor een bedrijf bestaat uit drie fasen: de bestel- of administratieve fase, de productiefase en de afgewerkte goederen en leveringsfase. De bestelfase is de hoeveelheid tijd die het kost om grondstoffen te bestellen en te ontvangen.

De productiefase is de fase werk in uitvoering. De laatste fase is de tijd dat de afgewerkte goederen in voorraad zijn en de levertijd aan de klant. De voorraadcyclus wordt gemeten als een aantal dagen.

De voorraadcyclus voor XYZ Company is bijvoorbeeld 12 dagen om te bestellen, 35 dagen voor werk in uitvoering en 20 dagen voor afgewerkte producten en bezorging.

Wat is een boekhoudingsjournaal?

Een boekhoudkundig tijdschrift is een gedetailleerd overzicht van de financiële transacties van het bedrijf. De transacties worden weergegeven in chronologische volgorde, per bedrag, op accounts die worden beïnvloed en in welke richting die accounts worden beïnvloed.

Afhankelijk van de grootte en complexiteit van het bedrijf, kan aan elke transactie een referentienummer worden toegewezen en kan een opmerking worden toegevoegd die de transactie uitlegt.

Voorbeeld van journaalboeking voor inventaris

Dit is het scenario. U koopt $ 100 aan grondstoffen om uw product te produceren. Dit zijn de boekingen die u moet gebruiken als de voorraad door het productieproces gaat tot helemaal gereed is:

Journaalboekingen voor registratievoorraadtransacties

DebiterenCredit
Inventaris grondstoffen$100.00
Crediteurenadministratie$100.00
DebiterenCredit
Werk in Process Inventory$100.00
Inventaris van grondstoffen$100.00
DebiterenCredit
Voltooide goederen inventaris$100.00
Werk in Process Inventory

$100.00

Verkoop van voorraden voor contanten

Wanneer u een artikel uit de voorraad verplaatst om als een product te verkopen, verplaatst u het product van een activum (voorraad) naar een kost (de kosten van verkochte goederen). Als u het voor contant geld verkoopt, registreert u ook een boekhouding voor een contante transactie en crediteert u de omzetrekening voor de verkoop. Dit zijn de boekhoudingsboekingen die u zou gebruiken wanneer u een voorraadbestand verkoopt voor geld.

In dit scenario hebt u een artikel verkocht voor $ 100 en registreert u de transacties om het van inventaris naar verkoop te verplaatsen.

Cost of Goods Sold Journal and Cash Journal

DebiterenCredit
Prijs van de verkochte goederen$100.00
Voltooide goederen inventaris$100.00
DebiterenCredit
Contant geld$100.00
verkoop$100.00

Lees Small Business Owner voor meer informatie over het maken van journaalboekingen? Hier leest u hoe u gegevens kunt invoeren in uw boekhoudingsjournaal.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat is een belastinghuis en waarom heb ik er een nodig?

✔ - Verantwoordelijkheden van bedrijfsdirecteuren

✔ - Wat zijn de kosten van een ERP-systeem?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!