Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Brick and Mortar Stores vs Online Retail Sites

Mensen houden nog steeds van winkelen in Brick and Mortar Stores


Om Mark Twain te parafraseren, zijn 'geruchten over de dood van de klein- en detailhandel overdreven'. Hoewel e-commerce-winkels snel blijven groeien, houden fysieke en fysieke winkels het nog steeds goed tegen online winkelsites, omdat veel mensen nog steeds de voorkeur geven aan de winkelervaring in de winkel, waar ze producten kunnen zien en uitproberen voordat ze een aankoop doen.

Brick and Mortar vs Online verkoopstatistieken

Volgens de Amerikaanse Department of Commerce Statistics:

 • De totale detailhandelsomzet steeg van $ 3375 miljard in 2016 naar $ 3496 miljard in 2017, een stijging van 3,6 procent
 • De e-commerceverkoop steeg van $ 390 miljard in 2016 tot $ 453 miljard in 2017, een toename van 16 procent
 • De fysieke verkoop steeg van $ 2985 miljard in 2016 naar $ 3043 miljard in 2017, een toename van twee procent
 • Als percentage van de totale detailhandel is de omzet van e-commerce gestegen van 5,1 procent in 2007 tot 13 procent in 2017

Zoals blijkt uit onderzoek van statista, neemt de voorkeur voor online-winkelen in de winkel af met de leeftijd:

 • 67 procent van de millennials geeft de voorkeur aan online winkelen
 • 56 procent van de gen-xers geeft de voorkeur aan online winkelen
 • 41 procent van de babyboomers geeft de voorkeur aan online winkelen
 • slechts 28 procent van de ouderen geeft de voorkeur aan online winkelen

Merk op dat tegenwoordig veel aankopen betrekking hebben op zowel digitaal als fysiek browsen van goederen - vaak begint een aankoop met online onderzoek gevolgd door een bezoek aan de winkel om een ​​aankoop te doen, of omgekeerd kan een aankoop beginnen met een klant die het product in de winkel onderzoekt maar de aankoop online. En met de prevalentie van smartphones en andere mobiele apparaten kunnen shoppers hun online onderzoek en prijsvergelijkingen uitvoeren terwijl ze in de winkel zijn (ook wel "showrooming" genoemd).

Waarom klanten online kopen

Afgezien van de mogelijkheid om productspecificaties te vergelijken en recensies te doorbladeren, heeft online winkelen nog een aantal andere voordelen:

 • 24/7 kunnen winkelen
 • Geld besparen - online winkelen stelt de klant in staat prijzen te vergelijken en de best mogelijke deals te vinden
 • Geen persoonlijk voertuig nodig hebben en omgaan met parkeren en andere zaken of doorvoer naar winkel in de winkel
 • Tijdwinst - winkelinkopen kan enorm tijdrovend zijn, vooral als het bezoeken aan meerdere winkels op verschillende locaties betreft
 • Gemak - veel mensen houden niet van drukte, kassa's, enz. En winkelen liever thuis
 • Beschikbaarheid - moeilijk te vinden items zijn veel gemakkelijker online te vinden

 • Gratis verzending is soms beschikbaar bij online verkopers. Voor een kleine jaarlijkse vergoeding omvat de Amazon Prime-service bijvoorbeeld gratis verzending op de meeste artikelen die via Amazon zijn besteld.

Waarom sommige klanten liever winkelen zonder geld betalen

 • In staat zijn om fysiek met een voorwerp in aanraking te komen alvorens te kopen, in het bijzonder met persoonlijke voorwerpen zoals kleding, cosmetica, meubels, enz. Of met kruidenierswaren die moeten worden gecontroleerd op kwaliteit en versheid
 • Goederen kunnen direct worden verkregen in plaats van te wachten op verzending
 • Klantenservice - de mogelijkheid om rechtstreeks met een verkoopvertegenwoordiger te spreken en meer informatie en advies over producten of services te krijgen
 • Verzendingskosten vermijden
 • Vermijd de moeite en de complexiteit van het retourneren van ongewenste items

 • Veel sneller en gemakkelijker om een ​​defect of ongewenst product in de winkel terug te sturen in plaats van terug te sturen naar een online winkel
 • De ervaring - veel mensen genieten van een winkeluitje in winkels, vaak met echtgenoten of vrienden en in combinatie met andere activiteiten zoals dineren, een speciale koffie drinken, enz.

In de huidige markt hebben vrijwel alle grote fysieke winkels een sterke online aanwezigheid. Voor kleine fysieke bedrijven is het minder duidelijk of de tijd en moeite wordt besteed aan uitbreiding naar online verkoop. Volgens Forbes maakt slechts ongeveer 28 procent van de kleine bedrijven zijn verkopen via internet.

Aangezien de meeste mensen meestal op internet naar bedrijven zoeken, moet uw bedrijf altijd online aanwezig zijn, ook als deze uit een Facebook-pagina of een eenvoudige website met uw adres- en contactinformatie bestaat, evenals een korte beschrijving van uw product of dienstenaanbod.

Als u beslist dat u uw producten online wilt verkopen, hoeft u geen moeite te doen om een ​​complete afzonderlijke e-commerce website op te zetten. Het opzetten van een Facebook- of eBay-etalage of het verkopen via Amazon als een derde partij, is allemaal relatief eenvoudig en dient als goedkope manier om online te verkopen.

Of u nu online aanwezig bent of niet, de beste manier om te concurreren met online winkels is om langdurige relaties op te bouwen met uw klanten door uitstekende klantenservice te bieden. Klanten genieten van een vertrouwd gevoel. Aangesproken worden door hun voornaam, genieten van een vriendelijke interactie met verkooppersoneel, persoonlijke service ontvangen en het gevoel krijgen dat aan hun behoeften wordt voldaan, zijn zeker manieren om klanten terug te laten komen.

Een goede verkoper in een kledingwinkel kan bijvoorbeeld zeer behulpzaam zijn bij een klant door advies te geven over het uiterlijk, de dimensionering, het mengen en afstemmen van kledingartikelen, hulp bij de montage, verzorging en onderhoud, enz. Zonder enige klanthulp of de mogelijkheid om een ​​item van tevoren te proberen, de enige toevlucht voor een online kledingklant is het bestellen van een item en hopen dat het past en geschikt is, anders wordt het teruggestuurd per retourzending.


Video Van De Auteur: Retail's Future: Brick-and-Mortar vs. E-Commerce

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Een eerste blik op Walmart Express

✔ - 7 Vragen die je moet stellen voordat je lid wordt van de deeleconomie

✔ - Verhuurdersstappen als huurdershond bijt


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!