Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Korte geschiedenis en ontwikkeling van de Boston-markt


Boston Market is een keten van 'fast casual' restaurants, gespecialiseerd in kip van rotisserie en andere vleesgerechten, samen met een verscheidenheid aan bijgerechten. De oprichters, Arthur Cores en Steven Kolow, waren inwoners van Boston en afgestudeerden van de Northeastern University in de stad.

Het paar was op zoek om hun eigen bedrijf te beginnen, en Cores had een supermarkt en een cateringbedrijf geleid, terwijl de ervaring van Kolow in onroerend goed was. Met de voormalige werken met voedsel en de laatste wetende over onroerend goed locaties en aankopen, leek het bouwen van een restaurantketen een natuurlijke fit.

Het concept

Boston's reputatie als tweedy, collegiale stad, voorafgaand aan de Matt Damon en Ben Affleck film-script herschrijven van zijn imago als een meer hardscrabble, arbeidersklasse, leidde tot gebieden zoals Cambridge, Brookline, en de thuisbasis van de partners van Newton het hebben van luxe winkels, waaronder winkels voor fijnproevers.

"Ik zag de trend in gastronomische winkels dat mensen gewone, eenvoudige, alledaagse voedingsmiddelen wilden kopen," vertelde Cores aan een interviewer. Hun idee was om voedsel te bieden dat net zo vers en gezond was als dat in die winkels werd geserveerd, maar dat net zo snel als fastfood werd afgeleverd, met de prijs aanzienlijk dichter bij die van fast food.

First Boston Market Locations

In 1985 huurden de oprichters een lege winkel in Newton, kochten rotisserieën om de kippen te roosteren, verzamelden recepten voor bijgerechten zoals aardappelpuree, tuingroenten en maïsbrood en openden de eerste Boston Chicken-winkel. De winkel was een weggelopen succes. Word of mouth leidde tot artikelen in de Boston Globeen de lijn reikte ruim uit de deur.

In 1989 controleerde George Naddaff, die de eerste Kentucky Fried Chicken-winkel in de omgeving van Boston had geopend, Boston Chicken. Hij bleef terugkomen omdat hij niet alleen van het eten hield, maar ook van het restaurantmodel en het bedrijf wilde verwerven om het op meerdere locaties te laten groeien.

Naddaff volhardde in het willen kopen van het bedrijf, dus terwijl ze eerder niet wilden verkopen, geloofden Cores en Kolow in Naddaff en verkochten ze hem uiteindelijk het bedrijf. Naddaff hield Cores aan om New Boston Chicken Inc. te helpen runnen, terwijl Kolow de controle had over het oorspronkelijke Newton-restaurant.

Nationwide uitbreiden

Tegen 1991 verdiende de gemiddelde Boston Chicken-winkel $ 800.000 per jaar. Op dit moment volgde Saad J. Nadhir, een Blockbuster Video-manager, het patroon van Naddaff en zag de lijn uit een Boston Chicken-winkel komen. Onder de indruk kocht hij samen met zijn Blockbuster-partner Scott Beck de keten, en tegen het einde van 1992 waren er 217 winkels in de Verenigde Staten, goed voor een omzet van $ 154 miljoen.

Op dit punt werd het hoofdkantoor van het bedrijf verplaatst van de gelijknamige stad naar Golden, Colo., Waar Beck ook was verhuisd. In 1995 werd de naam veranderd in Boston Market, om aan te geven dat de winkels nu ander vlees verkopen als hoofdgerechten, waaronder kalkoen, ham en gehaktbrood.

Verkoop aan McDonald's

Tegen het voorjaar van 1997 had het bedrijf meer dan 1100 restaurants en meer dan $ 1 miljard aan jaaromzet. Maar de poging om uit te breiden naar de internationale markt rekte het te dun uit, en er werd veel schuld opgebracht om deze inspanning te financieren. In oktober 1998 vroeg het bedrijf om faillissement van Hoofdstuk 11 en bijna 400 winkels zouden worden gesloten. McDonald's kocht in mei 2000 Boston Market voor $ 173 miljoen.

Met het zakelijke team van McDonald's erachter, kon Boston Market weer opleven en begon met de verkoop van enkele van zijn artikelen als diepvriesvoedselpakketten in supermarkten, schijnbaar in tegenspraak met de boodschap van de oorspronkelijke eigenaar. In 2007, met het aantal restaurants gestabiliseerd op meer dan 500, verkocht McDonald's het bedrijf aan Sun Capital Partners. Vanaf 2015 had het 452 winkels en het deed meer dan $ 600.000 aan jaaromzet.


Video Van De Auteur: Karl Lagerfeld - German fashion designer and icon | DW Documentary

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Waarom u een Checklist voor de planning van evenementen nodig hebt

✔ - Over bloggen - Woordenschat die u moet weten

✔ - Definitie van kapitalisatiegraad in onroerend goed


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!