Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

British Columbia Provincial Sales Tax (PST)


Na een korte conversie naar een geharmoniseerde omzetbelasting (HST) keerde de provincie British Columbia (BC) op 1 april 2013 terug naar een PST-systeem (Provinciale BTW). Het PST-tarief is momenteel zeven procent van de toepasselijke goederen en diensten. Als u een Canadees bedrijf exploiteert, moet u dit weten over BC PST.

Bedrijven die zich moeten registreren voor BC PST

Bedrijven in BC die belastbare goederen, software of services verkopen of leasen, moeten zich registreren om BC-omzetbelasting te incasseren en af ​​te dragen, ook wel bekend als PST, tenzij ze kleine verkopers zijn (zie het volgende gedeelte).

Dat omvat mensen die "contracten sluiten om onroerend goed te verbeteren waar uw klanten PST betalen" en mensen die "exclusieve producten verkopen als rechtstreekse verkoper aan een onafhankelijke verkoopcontractant in British Columbia voor wederverkoop". Om te worden geclassificeerd als een kleine verkoper en u zich niet hoeft te registreren voor BC PST en deze niet moet afhalen, moet u aan alle volgende voorwaarden voldoen:

 • U bevindt zich in British Columbia maar onderhoudt geen gevestigde handels- of bedrijfsgebouwen (u verkoopt bijvoorbeeld goederen bij u thuis).
 • U verkoopt in aanmerking komende goederen of software of belastbare diensten.
 • Je verkoopt geen voertuigen, boten of vliegtuigen.
 • Je verkoopt geen drank, behalve in het kader van een speciale gelegenheid.
 • U hebt een brutoloonomzet van $ 10.000 of minder bij alle detailhandelsverkopen van in aanmerking komende goederen, software en belastbare diensten voor de afgelopen 12 maanden, en uw geschatte bruto-inkomsten uit alle detailhandelsverkopen van in aanmerking komende goederen, software en belastbare diensten voor de komende 12 maanden is $ 10.000 of minder.

 • Je bent geen verhuurder.
 • U bent geen onafhankelijke verkoopaannemer.
 • U bent geen aanbieder van vier of meer accommodaties in hotels, resorts, pensions of soortgelijke etablissementen.
 • U bent geen aannemer die goederen verwerft met het doel contracten te voltooien om onroerend goed te verbeteren.

Als je je kwalificeert als een kleine verkoper, kun je je alsnog registreren bij het ministerie om BC PST te verzamelen als je dat wilt.

Bedrijven buiten BC die al het volgende doen, zijn ook verplicht om zich te registreren voor de provinciale omzetbelasting van BC:

 • Verkoop belastbare goederen of software aan klanten in British Columbia.
 • Accepteer bestellingen (ook per telefoon, post, e-mail of internet) van klanten in British Columbia.
 • Lever belastbare goederen of software naar een locatie in British Columbia. Levering in British Columbia omvat goederen en software die u fysiek of elektronisch verzendt, zelfs als u de goederen via een derde partij, zoals een koerier, levert.
 • Vraag verkoop in British Columbia (via advertenties of andere middelen, waaronder post, e-mail, fax, krant of internet) voor bestellingen om belastbare goederen of software te kopen.

Als u betrokken bent bij online verkoop, zult u er vooral belang bij hebben te weten dat de regering van BC niet van mening is dat u in BC naar de verkoop vraagt ​​als uw website, die overal ter wereld toegankelijk is, niet gericht is op British Columbia.

Ze zeggen echter: "als u een website heeft en ook op andere manieren verkoop in British Columbia waagt, zoals via gerichte internetadvertenties, promotievliegers of krantenadvertenties, vraagt ​​u om verkoop in de provincie".

De registratie voor het verzamelen van de provinciale belasting op de verkoop (PST), het Bulletin PST 001 van de regering van de BC, geeft meer informatie over precies welke bedrijven zich moeten registreren voor BC PST.

Goederen en services waarvoor PST is vrijgesteld

Uw bedrijf hoeft BC PST niet in rekening te brengen, te verzamelen en over te maken op:

 • verkoop van onroerend goed zoals residentiële woningen of commercieel onroerend goed opnames en lidmaatschappen
 • professionele diensten (andere dan juridische diensten)
 • vervoerstarieven (bijvoorbeeld bus, trein, veerboot, luchtvaartmaatschappij)
 • voedsel voor menselijke consumptie (bijvoorbeeld basis boodschappen en bereid voedsel zoals restaurantmaaltijden)
 • boeken, kranten en tijdschriften
 • kinderkleding
 • fietsen

Uw bedrijf kan ook PST-vrijstellingen verlenen voor de verkoop van belastbare goederen, software of belastbare diensten die worden gekocht voor wederverkoop door:

 • een koper met een PST-registratienummer
 • een verkoper die nog geen PST-registratienummer heeft ontvangen maar een vrijstellingscertificaat verstrekt
 • een groothandel die een vrijstellingscertificaat verstrekt

Denk er alsjeblieft aan om in je administratie een specifieke aantekening te maken over waarom je de vrijstelling hebt gemaakt en details zoals het PST-nummer van de koper op je verkoopfactuur. Als de koper een vrijstellingscertificaat heeft verstrekt, moet u daar ook een kopie van bewaren. Als je dat niet doet, zou je uiteindelijk kunnen worden beoordeeld op de belasting die had moeten worden geïncasseerd, evenals opgespaarde boetes en rente.

Hoe uw bedrijf te registreren voor BC PST

Om u te registreren om BC PST te verzamelen en over te maken, moet u het aanvraagformulier voor de registratie voor de provinciale verkoopbelasting invullen (FIN 418), dat u online kunt doen via het eTaxBC-systeem van de BC-regering, persoonlijk bij een Service BC Center of op het ministerie van het kantoor van Financiën op 1802 Douglas Street in Victoria, BC., of per post of fax op 250-356-2195.

Het postadres van het ministerie is:

ministerie van Financiën
PO BOX 9435 STN PROV GOV
VICTORIA BC V8W 9V3

Hoe PST op te laden

Het standaard BC PST-tarief is 7 procent maar is hoger voor sommige belastbare services. Het provinciale btw-tarief voor alcohol is bijvoorbeeld 10 procent, terwijl accommodatie een PST-tarief van 8 procent heeft. Het PST-tarief van in British Columbia gekochte personenauto's is afhankelijk van de prijs van het voertuig:

 • Minder dan $ 55.000 - 7%
 • $ 55.000 tot minder dan $ 56.000 - 8%
 • $ 56.000 tot minder dan $ 57.000 - 9%
 • $ 57.000 of meer - 10%

Twaalf procent BC PST wordt in rekening gebracht op voertuigen, boten en vliegtuigen die zijn verkregen van particulieren of niet-GST-registranten (gekocht of ontvangen als een geschenk). Zie PST on Vehicles voor meer informatie.

De regering van BC Small Business Guide to PST somt andere individuele producten op per categorie met de PST-tarieven en items die vrij zijn van PST. Voor sommige items wordt GST in rekening gebracht, maar geen PST. Veterinaire diensten brengen bijvoorbeeld 5% GST in rekening, maar zijn vrijgesteld van PST.

Hoe BC PST terug te eisen

Het proces voor het overmaken van PST lijkt sterk op het proces voor het overmaken van GST, maar als uw bedrijfsinkomsten in de afgelopen 12 maanden vanaf verkopen of leases in totaal $ 1,5 miljoen of meer bedragen, moet u uw PST-aangiften indienen en uw verzamelde PST-belasting elektronisch betalen, ofwel via eTaxBC of via uw bank- of credit union.

Als u niet elektronisch hoeft in te schrijven en te betalen (en niet wilt), zullen zij u, eenmaal geregistreerd als PST-verzamelaar bij de provincie British Columbia, regelmatig PST-belastingaangiften sturen die u nodig heeft om voltooien en opslaan volgens het toegewezen schema van uw bedrijf.

Hoe vaak uw bedrijf dit moet doen, hangt af van wat voor soort bedrijf u gebruikt en hoeveel BC PST u elk jaar verzamelt. De meeste bedrijven zullen maandelijks indienen en betalen, volgens het ministerie van Financiën, maar anderen dienen zich driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks aan en betalen ze.

Commissie voor te betalen op tijd en volledig

Er is een commissie voor het op tijd en volledig betalen van uw provinciale omzetbelasting van maximaal $ 198 per PST-rapportageperiode. En net als bij GST / HST moet de PST die u aan klanten berekent, duidelijk op uw factuur worden weergegeven.

Voor meer informatie over BC PST, raadpleegt u de PST-website van het ministerie van Financiën en / of belt u ze op 1-877-388-4440.


Video Van De Auteur: Provincial Sales Tax (PST) for real property contractors

Gerelateerde Artikelen:

✔ - CRA Bedrijfskosten (Canada)

✔ - 5 Dingen die belangrijker zijn voor kopers dan wat u verkoopt

✔ - Effectieve klantenservicetips


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!