Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

BIM-voordelen (Building Information Modelling)


BIM-voordelen (Building Information Modelling)

BIM creëert efficiëntie en gebruikers krijgen verschillende voordelen. U zult enkele van de grootste waarde van BIM realiseren door het potentieel ervan om te besparen op herwerken, zoals het opnieuw vastleggen van informatie in modellen of het aanbrengen van wijzigingen in het veld. Naarmate gebruikers vaardiger worden, zijn de mogelijkheden om de productiviteit te verbeteren meer uitgesproken. De belangrijkste voordelen van BIM zijn:

BIM vermindert rework.

Het hoogst gewaardeerde bedrijfsresultaat van experts. Vier op de vijf experts zeggen dat het een hoge tot zeer hoge waarde heeft, vergeleken met 23% van de beginners.

BIM verbetert de productiviteit.

Gerangschikt door architecten als de beste manier om hun rendement op investering in de technologie te verbeteren.

BIM vermindert conflicten en veranderingen tijdens de bouw.

Behoren tot de best beoordeelde manieren waarop ingenieurs zeggen dat BIM waarde toevoegt aan hun project.

Clash-detectie en vermijden van nabewerking.

Eigenaren beweren dat het gebruik van BIM tijd en geld bespaart.

BIM Zakelijke voordelen

BIM-gebruikers zien binnen hun praktijken tal van mogelijkheden om de waarde ervan te herkennen. Omdat BIM een opkomend proces is dat de aandacht van de bouwwereld in het algemeen begint te veroveren, willen gebruikers graag hun buzz bezorgen. Marketing en het vermogen om nieuwe BIM-gerelateerde services te promoten behoren tot de belangrijkste gerapporteerde voordelen. Het gevoel dat BIM een algeheel beter product creëert, is ook zeer nuttig. Productiviteitsproblemen, zoals het verminderen van herstellingen en fouten, kwamen hoger uit dan voordelen die direct verband hielden met tijdsbesparing en kostenbesparing.

Het weerspiegelt het feit dat gebruikers van alle niveaus BIM kunnen zien als een hulpmiddel om beter te werken, maar dat kostenbesparingen eerder door ervaren gebruikers worden gerealiseerd. De best beoordeelde bedrijfsvoordelen zijn:

BIM Marketing

Nieuwe klanten voor nieuwe klanten; BIM opent deuren voor bedrijven in de bouwomgeving. Naarmate meer klanten BIM gaan gebruiken voor banen, moeten teamleden beschikken over BIM-vaardigheden om dat bedrijf te veroveren. Aan de andere kant kunnen bedrijven de technologie ook introduceren bij nieuwe klanten die geen BIM nodig hebben en het gebruiken als een marketingfunctie om een ​​voorsprong te krijgen in hun bod om een ​​baan te krijgen. Alle teamleden, andere dan eigenaren die ook klant zijn, beschouwen dit als een topvoordeel. Dit geldt met name voor minder ervaren gebruikers die deze nieuwe vaardigheid promoten.

Experts geloven dat het belangrijk is, maar minder dan enkele andere topvoordelen.

Projectresultaat

De helft van de eigenaren (48%) zegt dat de impact van BIM op de totale projectresultaten een groot voordeel voor hen is. Eigenaren die minder ervaring hebben met BIM zien dit als hun belangrijkste voordeel, terwijl deskundige eigenaren het iets lager waarderen. De interne waarde hiervan voor de andere build-teamleden wordt ervaren als minder problemen, verbeterde klantrelaties en meer persoonlijke voldoening.

Minder fouten

Minder fouten en weglatingen in constructiedocumenten. Virtueel ontwerp en constructie met BIM creëren het potentieel om problemen eerder in het bouwproces te identificeren. De helft van alle gebruikers (47%) beschouwt dit als een aanzienlijk voordeel, met name aannemers. Meer ervaren gebruikers herkennen de waarde ervan in vergelijking met anderen.

BIM nieuwe services

BIM is een manier om nieuw aanbod aan een oud bedrijf te brengen. Veel gebruikers (47%) zeggen dat het toevoegen van BIM aan hun toolbox een groot voordeel oplevert voor hun werkwijzen. Dit is natuurlijk belangrijker voor meer recente gebruikers van de technologie. Aannemers, die als groep later BIM hadden aangenomen dan veel mensen in de ontwerpgemeenschap, zullen dit veel waarschijnlijker als aanzienlijk voordelig ervaren.

Rework verminderen

Het vroegtijdig oplossen van problemen betekent minder problemen in de plannen en uiteindelijk minder problemen in het veld. Een meerderheid van de aannemers (57%) ziet het potentieel van BIM om rework te verminderen als een groot voordeel. Het is het hoogste gerapporteerde voordeel dat door ervaren gebruikers wordt gerapporteerd (77%), in vergelijking met minder beginners die het op andere manieren zien. (23%).

BIM-voordelen per beroep

Alle professionals wie deel uitmaakt van het ontwerp- en bouwproces krijgt voordelen van BIM, maar wie krijgt meer waarde?

architecten

De evolutie van BIM begon bij architecten, en velen zien nog steeds de waarde ervan voortkomen uit het gebruik ervan in de ontwerpfasen. De meesten in de ontwerpgemeenschap, samen met veel aannemers (43%) en eigenaren (41%), zeggen dat architecten een hoog niveau van waarde ervaren.

Structural Engineers

Bijna de helft van alle gebruikers heeft erkend dat structurele ingenieurs een hoog niveau van waarde van BIM kunnen verzamelen. Dergelijke elementen zoals stalen kolommen, balken en trussen worden vaak gemodelleerd door gebruikers. Aannemers zijn de meest waarschijnlijke (47%) om structurele ingenieurs aanzienlijke voordelen te zien realiseren.

Bouwmanagers en algemene aannemers

Geld wordt tijdens de bouw grotendeels besteed en bespaard. Door herbewerking te verminderen, kunt u de budgetten op orde houden. Eigenaren zijn de meest waarschijnlijke (57%) om te zien dat een CM of GC hoge waarde aan een project hecht, hoogstwaarschijnlijk omdat die besparingen konden worden doorberekend.

Fabricators

Omdat BIM conflicten vermindert en vertrouwen schept in de bouwplannen, zien veel teamleden kansen op waarde in de fabricage. Nauwkeurige fabricage van materialen vermindert afval, terwijl de voormontage tijd kan besparen. Contractors (56%) hebben veel meer kans dat fabrikanten een hogere waarde ervaren dan architecten (23%), ingenieurs (38%) of eigenaars (30%).

MEP-ingenieurs

ERP-engineers hebben een groot aantal mogelijkheden om BIM te gebruiken. Modellering van grotere elementen zoals kanaalsystemen en luchtbehandelingssystemen zijn benaderbare opties, terwijl kleinere elementen zoals elektrische schakelaars en uitlaten een grotere uitdaging kunnen vormen. Met name zien maar heel weinig ingenieurs (22%) gezamenlijk MEP-technici een hoge waarde halen. Bijna de helft van de aannemers (45%) gelooft dat MEP-ingenieurs veel waarde zien.

Eigenaren

Eigenaars ervaren uiteindelijk alle waarde die collectief wordt opgedaan in een project. Meer dan de helft (52%) van de eigenaren zegt een hoge waarde te ervaren, maar minder dan 30% van alle andere gebruikers geloofde dit. Het kan zijn omdat andere teamleden erkennen dat eigenaars nog veel waarde van BIM moeten zien voor gebruik bij bewerkingen en onderhoud. Toch denken de meeste eigenaren dat ze tijdens het ontwerp en de constructie kunnen vertrouwen op de waarde van BIM.

Speciale aannemers

Hoewel gespecialiseerde aannemers belast zijn met het uitvoeren van de complexiteit van een project, geloven maar weinig teamleden (23%) dat ze een hoge waarde ervaren van BIM. Over het algemeen zijn onderaannemers kleinere bedrijven ten opzichte van algemene aannemers en zouden de kosten voor het aannemen van BIM meer uitgesproken zijn. Omdat BIM-gebruikers een breed scala aan softwaretoepassingen gebruiken, kunnen onderaannemers te maken krijgen met interoperabiliteitsproblemen en extra kosten hebben om binnen verschillende modellen te werken.

Bouwproductfabrikanten

Zeer weinig (11%) van build-teamleden zien dat het bouwen van productfabrikanten hoge waarde krijgt van BIM. Het kan de mening van teamleden weerspiegelen dat BPM's nog niet voldoende BIM-gerelateerde informatie leveren.


Video Van De Auteur: Modelleur over de voordelen van BIM in de bouw

Gerelateerde Artikelen:

✔ - E-commerce Succesverhalen zijn op deze manier gemaakt

✔ - Maak een online storytelling-campagne in 9 eenvoudige stappen

✔ - Verantwoordelijkheden bouwsomleider


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!