Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Bedrijfsactieaandelen nodig om belastingaangiften voor te bereiden


Het bijhouden van volledige en nauwkeurige activaregistraties kan u geld besparen - om nog te zwijgen van hoofdpijn - in belastingtijd. De bedrijfsmiddelen van uw bedrijf dragen bij aan de waarde ervan en uw activadocumenten kunnen een cruciale rol spelen in de belastingtijd.

Aankopen van apparatuur en andere activa zijn fiscaal aftrekbaar en u kunt een meerwaarde of verlies realiseren wanneer uw bedrijf zijn activa verkoopt.

U hebt bepaalde informatie over deze transacties nodig om uw bedrijfsaangifte voor te bereiden en u moet de informatie door middel van records kunnen onderbouwen als de Internal Revenue Service uw cijfers in twijfel trekt.

Activaregistraties voor aankopen

  • Ontvangsten en verkoopbrieven: deze moeten de totale kosten van het actief weergeven (de basis van het actief), inclusief omzetbelasting, leveringskosten, opzetkosten en accessoires.
  • Beschrijving van het actief: foto's kunnen uw geheugen later aanpassen.
  • De datum waarop het activum in bedrijf is gesteld.
  • Het gebruikspercentage voor zakelijke doeleinden versus persoonlijk gebruik.

Asset Records voor verkoop

  • De datum van de verkoop.
  • De verkoopprijs.
  • Kosten van eventuele verbeteringen aan gebouwen (verbeteringen in leaseholdingen genoemd).
  • Kosten die verband houden met de verkoop, zoals makelaarskosten of advertentiekosten.

De kunst van de afschrijving

Met inventarisrecords voor aankopen kunt u afschrijvingsschema's in belastingtijd bepalen. Uw herstelperiode - de tijd waarover u de kosten van elk activum kunt terugkrijgen - is drie, vijf of zeven jaar, afhankelijk van het activum en de waarde ervan.

Als u $ 10.000 besteedt aan een computersysteem, is de herstelperiode doorgaans vijf jaar, dus u zou het recht hebben om een ​​vijfde van de kosten per jaar af te trekken gedurende deze periode.

Sommige aftrekposten voor afschrijvingen kunnen worden versneld (verplaatst naar eerdere jaren). Sommige apparatuur komt in aanmerking voor aftrek van artikel 179, en nieuwe apparatuur kan in aanmerking komen voor een aftrek van 50 procent (van bonusafschrijving) in het eerste jaar met de resterende 50 procent verspreid over de periode van vijf jaar.

Uw accountant kan u adviseren over wanneer en hoeveel van een aftrek die u kunt aftrekken als u hem uitgebreide gegevens over de aankoop verstrekt. Je zult in staat zijn om de IRS de basis van je aftrek te geven mocht het in twijfel worden getrokken.

Meerwaarden of verliezen

Inkomsten die uw bedrijf genereert, worden niet als een meerwaarde beschouwd, inclusief winst die u realiseert bij de aankoop van goederen en deze vervolgens doorverkoopt. Wanneer u bedrijfsactiva verkoopt en winst maakt, is dit inkomen onderworpen aan vermogenswinstbelasting.

Het wordt als kortetermijnwinst beschouwd als u binnen een jaar verkoopt en dit belastingtarief kan aanzienlijk hoger zijn dan dat voor langetermijnwinst. Kapitaalverliezen die optreden wanneer uw bedrijf een actief verkoopt voor minder dan de investering erin, kan resulteren in een bedrijfsbelastingaftrek.

Uw activadossiers zijn in beide situaties van cruciaal belang, het vaststellen van uw investering en het detailleren van de verkooptransactie. Bij twijfel, blijf op dat papierwerk. Het alternatief kan u duizenden dollars kosten, niet alleen in verloren aftrekkingen en verhoogde belastingen, maar ook in belastingberekeningskosten


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe u financiering kunt krijgen om een ​​franchise te kopen

✔ - Winst per aandeel Definitie, berekening en gebruik

✔ - Fiscale planning met SEP IRA's


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!