Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Business Cards-definitie & een korte geschiedenis

Hoe visitekaartjes en een korte geschiedenis te gebruiken


Definitie:

Visitekaartjes zijn van oudsher de belangrijkste manier waarop zakelijke mensen hun contactgegevens presenteren aan andere zakenmensen en potentiële klanten of klanten. Zelfs in het digitale tijdperk bloeien visitekaartjes goed en in landen als China en Japan is de uitwisseling van visitekaartjes bijna een ritueel. Visitekaartjes bieden een meer tastbare manier om informatie te geven over wie je bent en wat je doet, waardoor ze een van de meest effectieve tools voor direct marketing zijn. Uw visitekaartje klaarleggen om aan anderen te presenteren wanneer dat nodig is, getuigt van een hoger niveau van professionaliteit.

Standaard visitekaartformaat

Visitekaartje

Standaard visitekaartjes zijn rechthoekige kaarten van 2 bij 3 inch, hoewel creatieve, aangepaste kaartontwerpen zijn gemaakt met verschillende materialen, zoals hout, plastic, metaal en textiel.

Zoals in het bovenstaande voorbeeld, heeft de voorkant van een visitekaartje normaal gesproken:

  • Het bedrijfslogo (kan overal op de kaart staan) en de naam van het bedrijf
  • De slogan of een indicatie van de diensten of producten die door het bedrijf worden geleverd
  • de naam van de zakelijke persoon in het midden van de kaart, gevolgd door graden, diploma's of professionele bedrijfsaanduidingen in verkort formaat. Onder de naam is de titel, b.v. directeur, manager, etc.
  • het bedrijfsadres, telefoonnummer (s), faxnummer (indien van toepassing) en e-mailadres (sen) bevinden zich normaal gesproken linksonder of rechts
  • de website-URL (moet prominent zijn als het bedrijf voornamelijk webgebaseerd is, anders kan het worden opgenomen in het adresblok)

De achterkant van visitekaartjes is meestal (maar niet altijd) leeg. Als u bijvoorbeeld voor zaken naar het buitenland reist, is het een goede gewoonte om een ​​zijde van uw visitekaartjes te laten vertalen in de taal die past bij het land dat u bezoekt. (Wanneer u dergelijke visitekaartjes presenteert, moet u de kaart aan de ontvanger presenteren, zodat de taal van de ontvanger naar boven wijst.)

Hoe visitekaartjes presenteren of uitwisselen

Visitekaartjes worden meestal door een ander gepresenteerd in een face-to-face-uitwisseling, maar ze kunnen ook worden bijgevoegd bij facturen en bedankkaarten, of zelfs aan een voertuig in een visitekaarthouder zodat voorbijgangers zichzelf kunnen helpen als ze geïnteresseerd zijn in de service of het product geadverteerd op het voertuig.

Kaarten kunnen ook op verschillende plaatsen worden achtergelaten, zoals winkelcentra, zithoeken, openbare bulletinboards, geldautomaten en andere plaatsen waar mensen samenkomen. Je kunt ook aan lokale bedrijven vragen of je een stapel kaarten op een toonbank kunt achterlaten.

Wanneer visitekaartjes persoonlijk worden uitgewisseld, kunnen ze aan het begin of het einde van een gesprek worden uitgewisseld. Wanneer u een kaart ontvangt, moet u altijd naar de kaart kijken en er commentaar op geven voordat u deze wegbergt - bij voorkeur in een visitekaarthouder. Het zijn slechte manieren om visitekaartjes in je zakken te proppen.

Geschiedenis

Visitekaartjes zijn ontstaan ​​als handelskaarten in het 17e-eeuwse Engeland. Ze werden zowel als reclame en als kaarten gebruikt, aangezien er destijds in Londen geen formeel straatnummeringsysteem bestond.

Tegen de jaren 1870 was de populariteit van de handelskaart een van de meest verspreide reclameformaten geworden: het promoten van alles van babymelk tot piano's tot patentgeneesmiddelen. Ze werden tentoongesteld in kantoren, algemene winkels, hotels, treinstations en restaurants, en verkopers hielpen winkeleigenaren bij het regelen van advertenties voor winkeltellers en etalages met behulp van handelskaarten en grotere opgemaakte showkaarten. De ontwikkelingen in de chromolithografie maakten in die tijd zulke kleurrijke creaties mogelijk dat mensen ze zelfs gebruikten als huisdecoratie (The Art of American Advertising: Trade Cards, Harvard Business School, Baker Library Historical Collections).

Zoals u in deze voorbeelden van ruilkaarten zult zien, bestond de voorkant van de handelskaart uit de bedrijfsnaam of soms de naam van een van de producten van het bedrijf met een visueel aantrekkelijke illustratie of ontwerp om de klant aan te trekken, terwijl de achterkant van de kaart zat vol met details over het bedrijf - statistieken, productvoordelen, bestelgegevens, de locatie van het bedrijf en contactgegevens - alles wat de klant zou kunnen interesseren en hem in staat zou stellen het product te kopen.

Tegenwoordig worden visitekaartjes nog steeds gebruikt als reclame en als een handige manier om de contactgegevens van een bedrijf te presenteren. Visitekaartjes kunnen zelfs verdubbelen als brochures, bijvoorbeeld.

Ook gekend als: Geen aliassen.

Veel voorkomende spelfouten: Bedrijfskaarten, bisness-kaarten, drukkaarten.

Voorbeelden: In Japan worden visitekaartjes beschouwd als een verlengstuk van de persoon en moeten altijd met eer en respect worden behandeld.


Video Van De Auteur: How to speak so that people want to listen | Julian Treasure

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Het geheim voor het mislukken van slagen

✔ - Beste directe verkoopbedrijven voor uw thuisbedrijf

✔ - Voorbeeld bedrijfsplan, voorbeeld industrieoverzicht


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!