Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Zakelijke licenties en vergunningen


Een van de eerste taken voor een nieuw bedrijf is het verkrijgen van licenties en vergunningen en een doorlopend bedrijf kan wijzigingen aanbrengen waarvoor nieuwe licenties of vergunningen nodig zijn. Sommige licenties en vergunningen zijn federaal, sommige staten en sommige lokaal. Uitzoeken waar en hoe complex is. In dit artikel leert u over de verschillende soorten licenties en vergunningen die van toepassing kunnen zijn op uw specifieke bedrijfstype en hoe u deze documenten kunt verkrijgen.

 • 01

  Wat is het verschil tussen een licentie en een vergunning?

  Het onderscheid tussen een vergunning en een vergunning is subtiel maar belangrijk. Als u de definities voor beide opzoekt, ziet u de andere als een synoniem.

  Licenties zijn meer algemeen, geven toestemming om iets te doen of iets te gebruiken. Een bedrijf dat drank wil verkopen, moet bijvoorbeeld een licentie krijgen. Soms vereist een licentie een test, zoals voor een professionele licentie.

  Vergunningen worden meestal gegeven voor veiligheidskwesties, zoals gezondheidsvergunningen, en kunnen een inspectie vereisen voordat ze worden verleend. Een vergunning om een ​​wapen te dragen is een ander voorbeeld.

 • 02

  Licenties en vergunningen voor opstarten van bedrijven

  Een bedrijf beginnen? Als u geen zaken doet als uw eigen naam, heeft u een fictieve naam (of "DBA" -vergunning) nodig. Daarnaast zijn mogelijk andere specifieke soorten licenties of vergunningen vereist voordat u uw bedrijfskantoren kunt openen..

 • 03

  Federale bedrijfslicenties en -vergunningen

  Van de Small Business Administration (SBA), een lijst met de soorten bedrijfsactiviteiten die worden gereguleerd door federale agentschappen.

 • 04

  Staatsvergunningen en -licenties

  Je staat vereist dat je verschillende soorten licenties en vergunningen hebt, afhankelijk van wat voor soort bedrijf je start, of je nu werknemers hebt en of je producten of diensten verkoopt. Mogelijk hebt u een professionele licentie of een andere speciale staatlicentie nodig.

  Het artikel bevat links naar nationale belastingautoriteiten. Raadpleeg ook het artikel over overheidslicenties en -vergunningen van de Small Business Administration voor een lijst met kantoren voor overheidszaken.

 • 05

  Lokale zakelijke vergunningen

  Elke stad en provincie heeft specifieke vergunningen die moeten worden goedgekeurd. Of uw bedrijf een vergunning moet hebben, is afhankelijk van uw bedrijfstype en locatie. Een thuisbedrijf moet bijvoorbeeld meestal een afwijking van de gemeente krijgen om zaken te doen in een woonwijk. Bestemmingsvergunningen worden ook in dit artikel besproken.

 • 06

  Speciale licenties en vergunningen

  Elke stad, stad en provincie heeft speciale soorten licenties om zaken te doen in hun domein. Voor speciale evenementen is meestal een vergunning vereist, evenals bepaalde soorten verkochte items (alcoholische drankvergunningen bijvoorbeeld). Neem contact op met uw plaatselijke kantoor om te zien welke soorten licenties of vergunningen vereist zijn.

 • 07

  Vergunningen voor bouw en bestemmingsplannen

  Of u nu een bestaand gebouw koopt of zelf een gebouw bouwt, u moet de bouweisen en bestemmingsplannen van de stad controleren. Voor wijzigingen aan een gebouw of een nieuw gebouw heeft u een vergunning nodig waarmee de bouw kan beginnen en een gebruiksvergunning waarmee u het gebouw in bezit kunt nemen. Uw contractant moet kunnen helpen met deze vergunningen.

  Mogelijk moet u ook rekening houden met bestemmingsbeperkingen als u van het ene type bestemmingsplan naar het andere wilt overschakelen. Voor een thuisbedrijf of een bedrijf in een gebied dat voorheen niet was bestemd voor uw type bedrijf, moet u mogelijk een zonewijziging aanvragen. Afhankelijk van uw bedrijfsclassificatie heeft u mogelijk ook een gezondheidsvergunning nodig voordat u uw bedrijf kunt openen en moet u zich onderwerpen aan een jaarlijkse beoordeling van de gezondheidsafdeling.


 • Video Van De Auteur: Taxichauffeurs zonder Schiphol-vergunning vrezen maatregelen

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Soorten voedselsystemen en het volgen van hun duurzaamheid

  ✔ - Voordelen van media-outreach in marketing

  ✔ - Hoe klanttevredenheid te bepalen


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!