Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Berekening en gebruik van de Gross Rent Multiplier (GRM)


Als een agent die met vastgoedbeleggers werkt, zult u waarschijnlijk behoorlijk wat berekeningen van de marktwaardeanalyse uitvoeren voor elk gekocht onroerend goed. De Gross Rental Multiplier (GRM) kan eenvoudig in vijf minuten worden berekend, maar is geen zeer nauwkeurig hulpmiddel om tot een echte waarde te komen. Het is echter een uitstekende eerste snelle waardebepalingstool om te zien of verdere en meer gedetailleerde analyse de moeite waard is. Als de GRM te hoog of te laag is in vergelijking met recente vergelijkbare verkochte panden, duidt dit waarschijnlijk op een probleem met het onroerend goed of op een bruto overprijs.

Beleggers die actief op zoek zijn naar eigenschappen hebben vaak meerdere op hun radar staan. Ze moeten een manier vinden om snel kansen te beoordelen, zodat ze eerst hun tijd kunnen besteden aan een diepgaande analyse van de beste kansen.

De Gross Rent Multiplier richt zich hopelijk op een dieper onderzoek naar de beste eigenschappen in kwestie. Zoals gezegd, het is geen echt precies getal, dus u moet er niet zo veel op vertrouwen dat u andere eigenschappen niet controleert met betere GRM's.

Methodologie

Verwerven van de GRM voor recent verkochte eigenschappen: Marktwaarde / jaarlijks bruto inkomen = bruto huurmultiplicator (GRM) - Een onroerend goed verkocht voor $ 750.000 / $ 110.000 Jaarlijks inkomen = GRM van 6,82

Gebruik GRM om de waarde van de eigenschap te schatten:Laten we zeggen dat je een analyse hebt uitgevoerd van recente vergelijkbare verkochte eigenschappen en hebt geconstateerd dat hun GRM's, zoals de bovenstaande, gemiddeld ongeveer 6,75 waren. Nu wilt u de waarde van de accommodatie die wordt overwogen voor aankoop bij benadering bepalen. U weet dat haar bruto huurinkomsten jaarlijks $ 68.000 bedragen.

  • GRM (6,75) x jaarlijks inkomen ($ 68k) = marktwaarde ($ 459k)
  • Als de verkoop wordt vermeld op $ 695.000, wilt u misschien niet meer tijd verspillen aan de aanschaf.

Commerciële huurinkomsten worden geëvalueerd op basis van een aantal ratio's en lenerscriteria, en dat is omdat ze het inkomen en de winstgevendheid van het onroerend goed beschouwen als een van de, zo niet de, belangrijkste uitleencriteria.

Ze kijken of geven zelden om de persoonlijke kredietgeschiedenissen van de eigenaren. Ze kunnen om hun vermogen geven als ze niet door andere factoren worden gekwalificeerd. Ze konden andere activa gebruiken om de lening boven het onroerend goed zelf te garanderen.

Commerciële kredietverlening heeft zijn eigen verschillende kwalificatiecriteria, maar het algemene doel is hetzelfde. De geldschieter wil het bedrijf, en ze willen geld lenen. Hypotheken voor commercieel vastgoed hebben verschillende kwalificatiecriteria en -processen, maar ze zijn, vanuit een grootschalig perspectief, hetzelfde als woon-of andere hypotheken.

Meer over onroerend goed hypotheken

Hypotheektypen die worden gebruikt door beleggers in onroerend goed zijn meestal hetzelfde als die worden gebruikt door een koper van onroerend goed. Er zijn echter enkele meer creatieve financieringsopties beschikbaar.

In bepaalde situaties kunnen algemene vastgoedhypotheken een levensvatbaar financieringsinstrument zijn. Wanneer de juiste voorwaarden aanwezig zijn, kunnen meerdere eigendommen met een algemene vastgoedhypotheek worden gefinancierd. Zodra een koper van onroerend goed de nadelen van een algemene vastgoedhypotheek begrijpt, zijn er een aantal redenen waarom het nog steeds een uitstekende keuze is.

Het vinden van de beste lening voor u betreft het vergelijken van leningen zoals conventioneel, jumbo, FHA / VA, evenals het wegen van hypotheekvoordelen tussen vaste rente, verstelbare rente en andere hypotheekalternatieven. Interesse alleen voor beleggershypotheekleningen staat een vastgoedbelegger toe om hoofdbetalingen uit te stellen.

Dit kan zijn om een ​​vroege negatieve kasstroom te voorkomen, om het pand te spiegelen of om tijd te geven om de huurprijzen naar boven aan te passen om de kasstroom voor reguliere hoofdsom- en rentebetalingen te verhogen. Beleggers hebben een groot aantal alternatieven in strategieën voor vastgoedfinanciering en vaak kan de keuze een investering maken of breken.


Video Van De Auteur: Cost Calculations Using an Excel Spreadsheet.mp4

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Kostenbesparende tips voor de Corporate Holiday Party van dit jaar

✔ - Wat u moet weten voordat u op een non-profitorganisatie gaat werken

✔ - Beste non-profitorganisaties die het milieu beschermen in 2018


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!