Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Berekening van het netto operationeel inkomen (NOI) voor vastgoedbeleggingen

NOI kan van cruciaal belang zijn voor winstgevendheid en financiering


Vastgoedprofessionals die beleggingsklanten bedienen, moeten bekend zijn met alle verschillende methoden voor de waardering van inko- mens. Een van deze methoden is de berekening van het netto bedrijfsresultaat (NOI) van een onroerend goed. Het wordt gebruikt met een hoofdlettergebruik om de waarde van een eigenschap te bepalen.

Het netto-inkomensniveau van het bedrijfsinkomen definiëren

Het nettobedrijfsresultaat dient als een manier om de levensvatbaarheid van een vastgoedbelegging te analyseren. Het bepalen van het netto-inkomen van een woning betekent dat het moet berekenen hoeveel geld het oplevert nadat het alle uitgaven heeft gedekt en de niet-periodegebonden en onkostenvergoedingen voor onderhoud en exploitatie heeft verwerkt.

Hoewel NOI in de loop van de tijd kan veranderen omdat de inkomsten en uitgaven van het pand fluctueren, vinden geldverstrekkers en crediteuren NOI nog steeds om waardevolle informatie te verschaffen over de vraag of het onroerend goed voldoende inkomsten genereert om betalingen op zijn schuld te ondersteunen.

NOI kan worden beïnvloed door eigenaren van onroerend goed die uitgaven vertragen omdat ze proberen het gebouw er rendabeler uit te laten zien. Evenzo zijn de schuldbetalingen en rentelasten niet van invloed op de NOI-berekening, dus het kan misleidend zijn, tenzij u ook rekening houdt met deze noodzakelijke betalingen.

Berekening van het netto operationeel inkomen

Bepaal het bruto bedrijfsresultaat (GOI) van het onroerend goed. Gebruik de volgende vergelijking:

Bruto-exploitatie-inkomen = Bruto potentieel inkomen - leegstand en kredietverliezen

Stel vervolgens de bedrijfskosten van de woning vast. Dit zou kosten omvatten voor beheer, juridische en boekhoudkundige, verzekering, conciërge, onderhoud, benodigdheden, belastingen en nutsbedrijven. Trek de bedrijfskosten af ​​van het brutobedrijfsresultaat om als volgt tot het netto bedrijfsresultaat te komen:

Netto bedrijfsresultaat = Bruto bedrijfsresultaat - bedrijfskosten

Bijvoorbeeld, bij gebruik van een woning met een bruto-omzet van $ 52.000 en bedrijfskosten van $ 37.000, zou het netto bedrijfsresultaat ($ 52.000 - $ 37.000) = $ 15.000 zijn.

Criteria van kredietverstrekkers

Commerciële kredietverstrekkers gebruiken verschillende kwalificatiecriteria om te bepalen of een hypotheek gerechtvaardigd is en hoeveel ze zullen lenen tegen een woning. Beleggers worden meestal niet individueel beoordeeld op hun kredietgeschiedenis, omdat het voor de geldschieter niet zo belangrijk is als het inkomstengenererend vermogen van het onroerend goed wordt verhypothekeerd.

Een homebuyer gaat gewoon wonen in het huis dat ze koopt, dus de geldschieter evalueert haar vermogen om de hypotheek te betalen en haar geschiedenis in het betalen van schuldverplichtingen. Dit is een heel andere situatie dan een commercieel onroerend goed, zoals een kantorencomplex. De kopers kopen deze woning om een ​​positieve kasstroom uit huurinkomsten te genereren.

Huurinkomsten

Wanneer de motivatie voor de aankoop een inkomen is, wil de kredietgever het onroerend goed evalueren op basis van het inkomen dat het zal genereren. Uiteraard gaan ook de staat van het onroerend goed en andere factoren in aanmerking voor hypothecaire kwalificatie, maar het inkomen is de grootste factor.

Een hypotheek zal waarschijnlijk worden geïnitieerd als het onroerend goed de schuld kan aflossen en de hypotheekbetalingen kan voldoen en nog steeds een acceptabele maandelijkse inkomstencashflow heeft.

De kostenfactor

Kosten zijn natuurlijk de helft van de belangrijkste overwegingen in de NOI-berekening. Het is van cruciaal belang om alle bedrijfskosten van het onroerend goed vast te leggen.

Afhankelijk van het type woning kunnen marketing- en advertentiekosten aanzienlijk variëren. Het grootste deel van deze kosten voor een appartement zou reclame zijn voor het genereren van huurdersaanvragen. Hetzelfde zou gelden voor een winkel- of kantoorruimte, maar er kunnen ook marketingkosten zijn om de woning voor te leggen aan consumenten of klanten voor de huurders.

Professioneel management is de norm voor grotere commerciële eigendommen en deze kosten kunnen aanzienlijk zijn. Het kan enigszins worden gecompenseerd door de besparingen die professioneel management kan genereren in de werking en het onderhoud van het pand.

Hulpprogramma's moeten worden opgenomen wanneer ze niet worden doorgegeven aan huurders. Alles van landschapsarchitectuur tot het repareren van kapotte airconditioners of het schilderen van eenheden moet worden opgenomen in reparaties en onderhoud. Vergeet geen verzekering - dit is ook een grote kostenpost. Andere uitgaven kunnen afhankelijk zijn van het gebruik van de woning en de huurders.

Leners kunnen met meer contanten komen voor een aanbetaling om de verhoudingen in lijn te brengen als degenen die door de geldschieter worden gezocht op basis van inkomen niet naar goedkeuring verwijzen.

Ontbrekende uitgaven zullen het netto bedrijfsresultaat verhogen en uw klant zal te veel betalen voor het onroerend goed op basis van waardering met behulp van de cap rate.

Andere beleggersberekeningen worden ook vaak gebruikt. Niemand is raketwetenschap. U moet snel op de hoogte zijn en ze uitvoeren of ze op intelligente wijze bespreken met commerciële beleggers.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Zakelijke praktijken Uw non-profitorganisatie moet worden goedgekeurd

✔ - Hoe te bepalen of een buitenlands bedrijf legitiem is

✔ - 5 Hoofdkenmerken van een geweldige restauranteigenaar


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!