Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Kunnen kinderen Sweepstakes invoeren in Maine?


Bijwerken: In maart 2010 herriep de wetgever van Maine de wet om roofzuchtige marketing tegen minderjarigen te verbieden.

Het doel van de wet, die bedoeld was om de privacy van minderjarigen te beschermen, beperkte hoe informatie over kinderen kon worden verzameld en gedeeld, wordt alom als lovenswaardig beschouwd. Er was echter bezorgdheid dat de handeling ongrondwettig was en de staat kwetsbaar kon maken voor rechtszaken.

De manier waarop de handeling werd geformuleerd, had het voor minderjarigen illegaal kunnen maken om zich aan te melden voor websites van sociale media en maakte het voor hen moeilijk om belangrijke informatie te krijgen. Uiteraard niet wat de wet bedoelde.

Er moet een manier zijn om onschadelijke gegevensverzameling mogelijk te maken, zoals opiniepeilingen, website-registratie en toegang tot sweepstakes, zonder dat minderjarigen kwetsbaar worden.

In de tussentijd beschermen de COPPA-wetten kinderen in Maine, evenals elders in de Verenigde Staten.

Sinds de intrekking van de wet om roofzuchtige marketing tegen minderjarigen te verbieden, zijn sponsors van sweepstakes grotendeels gestopt met het verbieden van kinderen in Maine om hun sweepstakes in te gaan.

Antwoord: De wet van Maine om roofzuchtige marketing tegen minderjarigen te verbieden () zorgt ervoor dat veel sponsors kinderen verbieden om prijsvragen in Maine te doen.

Wat was de wet om roofzuchtige marketing tegen minderjarigen te verbieden?

Wetgevers in Maine probeerden ongepaste reclame voor kinderen te stoppen door het illegaal maken van producten voor kinderen zonder uitdrukkelijke toestemming van hun ouders.

De wet om roofzucht tegen minderjarigen te verbieden (lees de volledige tekst van de wet) is op 12 september 2009 in werking getreden.

Omdat sweepstakes een vorm van adverteren zijn, is deze wet ook van toepassing op sponsors van sweepstakes. De boetes voor het overtreden van deze act waren fors, variërend tussen $ 10.000 en $ 20.000 voor de eerste overtreding en $ 20.000 voor elke extra overtreding.

Kun je je voorstellen hoe duur het zou zijn als een stel kinderen meedeed aan een prijsvraag en de sponsor in overtreding van Maine's wet over sweepstakes schond? Zo zijn veel sponsors begonnen expliciet verboden inwoners van Maine die jonger waren dan de meerderheid van het invoeren.

Hoe was Maine's wet om roofzuchtige marketing tegen minderjarigen te verbieden, van federale kinderwetten afhankelijk?

De 'Predatory Marketing against Minors Act' ging aanzienlijk verder dan de federale beschermingswetten voor kinderen, COPPA. Bijvoorbeeld:

  • COPPA is van toepassing op kinderen jonger dan 13 jaar, terwijl de wet om roofzuchtige marketing tegen minderjarigen te verbieden van toepassing is op iedereen jonger dan 18 jaar, wat 18 is in Maine.
  • COPPA is alleen online van toepassing, terwijl de privacywet van Maine van toepassing is op online en offline adverteren.
  • De privacywet van Maine is van toepassing ongeacht of de sponsor weet dat de deelnemer een kind is of niet, waardoor het nog belangrijker wordt om de leeftijd te verifiëren.
  • De Predatory Marketing tegen minderjarigenwet staat zelfs niet toe dat sponsors wat informatie verzamelen om contact op te nemen met de ouders voor toestemming, zoals sommige prijsvragen op dit moment doen.

Wat was het effect van Maine's roofzuchtige marketing tegen minderjarigen handelen over Sweepstakes?

Veel kinder sweepstakes verboden de toegang van inwoners van Maine, zelfs als ze minderjarigen uit andere staten toestaan ​​binnen te komen.

(Nu de handeling is ingetrokken, is dit niet langer het geval).

bronnen:
Davis Wright Tremaine LLP: New Maine Privacy Law beperkt marketing tot minderjarigen
Proskauer on Privacy: Maine maakt marketingminderaars "roofzuchtig"
Update: Maine's Marketing to Minors Law Found Waarschijnlijk ongrondwettelijk
Tekst van de wet van Maine om roofzuchtige marketing tegen minderjarigen te voorkomen

Maine herroept wet die gegevens beperkt die van minderjarigen kunnen worden verzameld
Lees deze artikelen voor meer achtergrondinformatie over Maine's sweepstakes-wetten en kinderen.


Video Van De Auteur: NEW CITY UPDATE COMING to Fortnite Battle Royale

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Geluid dempen in uw internetbrowser

✔ - Eenvoudig winnen: win prijzen voor dingen die u al doet

✔ - Ply Gem - 'Het is het seizoen voor het geven van Sweepstakes (verlopen)


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!