Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Kan een klein bedrijf vakbeurzen gebruiken om leveranciers te vinden?


Als een kleine ondernemer of een supply chain-professional voor kleine bedrijven, hebt u waarschijnlijk uw stal van beproefde leveranciers. En misschien vertrouwt u al sinds het begin van de tijd op deze leveranciers. Maar nu - om welke reden dan ook die we hieronder zullen bespreken - is het misschien tijd om nieuwe leveranciers te vinden.

Beurzen waren vroeger de enige betrouwbare manier om een ​​hele reeks leveranciers op één locatie te bezoeken. Maar in het tijdperk van internet zijn beurzen nog steeds relevant? Zijn beurzen nog steeds de beste manier voor kleine bedrijven om nieuwe leveranciers te vinden?

Zijn beurzen overbodig geworden?

Beurzen versus internet

Het voordeel dat beurzen vroeger hadden over alle andere sourcingmethoden, is dat beurzen veel leveranciers op één locatie konden plaatsen. Maar raad eens welke moderne inkooptool ook veel leveranciers op één locatie plaatst?

Het internet

Die ene sourcing-locatie met veel leveranciers kan een congrescentrum of een computerscherm zijn.

Dat klopt, u ​​kunt een vliegticket en hotelkamer boeken voor een verafgelegen beurs of u kunt een Google-zoekopdracht uitvoeren.

Dit zijn de voordelen van het boeken van een vliegticket en het vliegen naar een beurs:

U krijgt de gelegenheid om uw leveranciers persoonlijk te ontmoeten. Er gaat niets boven het kijken naar een potentiële leverancier in het oog en het schudden van hun hand. Dit geeft je een kans om een ​​naam op te nemen en een meanderend gesprek te voeren dat kan leiden tot relevante vragen waar je nog nooit aan had gedacht. Leveranciers brengen ook vaak monsters naar beurzen, zodat u kunt zien, voelen en voelen hoe uw product eruit zou kunnen zien.

Websites van leveranciers

Er was vroeger een manier om te zien hoe de productiefaciliteiten van uw leveranciers eruit zagen - en dat was om de productiefaciliteiten van uw leverancier te bezoeken.

Op een dag kwamen leveranciers erachter dat ze websites konden bouwen die niet alleen beschrijvingen maar ook foto's bevatten. En supply chain-professionals over de hele wereld reageerden met een volmondig "meh".

Foto's kunnen genoeg zijn om de interesse van een professionele supply chain te wekken, maar niet genoeg om een ​​goed onderbouwde beslissing te nemen.

Leveranciers hebben vervolgens video- en virtuele rondleidingen toegevoegd aan hun websites. Nu kan een supply chain-professional door de productiefaciliteit van een leverancier toeren, de ISO-certificering van een leverancier bevestigen en het managementteam van die leverancier ontmoeten zonder zijn of haar bureau te verlaten.

Het aantal beschikbare leverancierswebsites is praktisch oneindig. Het aantal leveranciers dat u op een beurs kunt bezoeken, is beperkt tot het aantal leveranciers dat zich heeft aangemeld om te exposeren en een stand heeft betaald.

Als u een professionele supply chain-professional bent, is het economisch niet haalbaar om alle potentiële leveranciers in de wereld te bezoeken. Leverancierswebsites zijn een prima manier om de kudde te ruimen en om te zien welke kramen van leveranciers u wilt bezoeken tijdens een aanstaande handelsbeurs.

eSourcing-evenementen

eSourcing-evenementen of omgekeerde veilingen zijn geweldige hulpmiddelen voor bedrijven die over de middelen (dat wil zeggen geld) beschikken om in de juiste software te investeren. Als uw kleine bedrijf geen Ariba of een vergelijkbaar platform heeft, zijn eSourcing-evenementen geen haalbare bron voor sourcing. Met eSourcing-evenementen kunt u online uw productbehoeften, specificaties, jaarvolumes en andere vereisten publiceren - en leveranciers zullen u vinden en offertes indienen.

Maar zonder het juiste platform zijn dit soort tools geen redelijk inkoopalternatief voor professionals in de supply chain voor kleine bedrijven.

Je kunt beter naar een vakbeurs gaan en nieuwe leveranciers ontmoeten die je kunt bereiken met een offerte of voorstel.

Bezoeken van de site

Er is geen betere manier om de capaciteiten van een potentiële leverancier te begrijpen dan voor een professionele toeleveringsketen om de productievloer van die potentiële leverancier te bewandelen. De beperking hier is kosten en tijd.

Zelfs als het reisbudget van een bedrijf uit een supply chain professional ervoor zou zorgen dat hij of zij twee dozijn verschillende potentiële leveranciers zou bezoeken, wie heeft er dan een extra paar maanden vrijgemaakt om die bezoeken te maken?

Beurzen laten professionals in de supply chain (zelfs professionals in de supply chain voor kleine bedrijven) de mogelijkheid om twee dozijn leveranciers in twee dagen te bezoeken. En hoewel de persoonlijke ontmoetingen van beurzen niet zo waardevol zijn als bezoeken ter plaatse, kunnen supply chain-professionals de face-to-face vergaderingen van de vakbeurs gebruiken om erachter te komen welke leveranciers ze wel willen bezoeken.

Wat te doen op een beurs

Beurzen zijn meestal in congrescentra die verschillende voetbalwedstrijden en een gemeentelijke luchthaven tegelijkertijd kunnen herbergen. Supply chain-professionals zwerven meestal door de gangpaden van het congrescentrum en proberen oogcontact met de exposanten in hun cabines te vermijden.

Tegelijkertijd proberen de exposanten in hun cabines wanhopig iemand ertoe te krijgen met hen te praten. Gratis pennen? Controleren. Die kleine pepermuntjes met de rode krullen? Controleren. Een cosplay Spiderman? Waarschijnlijk niet, maar waarom niet? Alles om voetverkeer te trekken.

De meest efficiënte manier voor een supply chain-professional om een ​​dag of twee te benaderen (maar niet meer dan twee, of je brein zal exploderen) is om zijn of haar huiswerk van tevoren te doen.

Als u die professionele toeleveringsketen bent, onderzoek dan de beursindex en identificeer de leveranciers die u wilt bezoeken.

De directory bevat een beschrijving op hoog niveau van elke leverancier, inclusief de mogelijkheden van de leverancier en de locatie van de productiefaciliteit. Kies de leveranciers die u wilt ontmoeten voordat u op de beurs arriveert.

Gebruik vervolgens de directory en de tentoonstellingskaart om uw dag (en) te plannen. Zoals vermeld, zijn deze congrescentra typisch monsterlijk. Plot welke leveranciers u wilt bezoeken op de plattegrond. U wilt uw tijd niet verspillen met kaatsen van de ene kant van het congrescentrum naar de volgende.

Ontmoet uw gevestigde exploitanten

Beurzen zijn ook een uitstekende manier om uw bestaande leveranciers te ontmoeten. Je hebt mogelijk meerdere gevestigde leveranciers allemaal onder hetzelfde dak, dus maak gebruik van deze tijd om ze te ontmoeten. U krijgt ook de aandacht van uw gevestigde exploitanten wanneer zij zien dat u op een handelsbeurs nieuwe leveranciers ontmoet. Dit kan een goede kans zijn om te praten over problemen die u heeft met uw gevestigde exploitanten.

Tot slot, laat een paar uur vrij om rond te dwalen. Plan op tijd voor u om de vloer te doorzoeken en op zoek te gaan naar onverwachte innovaties of technologieën die u misschien niet had overwogen voordat u op de beurs arriveerde. Maar zorg ervoor dat je deze tijd indient, anders zou je twee dagen kunnen ronddwalen.

Beurzen zijn nog steeds een waardevolle manier om leveranciers te onderzoeken - maar met de hoeveelheid informatie die vandaag op het internet beschikbaar is, moeten beurzen uw inkoopactiviteit aanvullen.

Waarom bent u op zoek naar nieuwe leveranciers?

Als u al een stabiele en betrouwbare pool van leveranciers heeft, waarom moet u dan op zoek naar nieuwe? Welnu, er zijn veel redenen. Hier zijn een paar (maar niet allemaal):

  • Kwaliteitsproblemen met bestaande leveranciers
  • De kosten van goederen nemen toe met gevestigde leveranciers
  • Tijdige levering of andere serviceproblemen met gevestigde leveranciers
  • Gevestigde leveranciers gaan failliet
  • Noodzaak van nieuwe innovatie
  • Noodzaak van nieuwe producten
  • Open sourcing-project om leveranciersconcurrentie te stimuleren

De eerste drie punten hierboven betekenen dat u problemen heeft met gevestigde leveranciers die streng genoeg zijn om u op zoek te gaan naar nieuwe leveranciers. Hoe weet je of de leveranciersproblemen zo ernstig zijn? Zijn deze leveranciers problemen waardoor u leveringen aan uw klanten mist? Of zijn ze kosten zo hoog dat ze van invloed zijn op uw winstgevendheid of zelfs op de levensvatbaarheid van uw bedrijf?

Dan zijn die problemen ernstig genoeg om u te laten zoeken naar nieuwe leveranciers.

Als u op zoek bent naar nieuwe innovatie of nieuwe producten, zijn beurzen een goede manier om te zien wat er beschikbaar is. Maar zorg ervoor dat je de tijd neemt om rond te zwerven op de beursvloer, anders zou je al je tijd kunnen besteden aan zwerven en niet aan de andere belangrijke taken die je op de beurs had om te volbrengen.


Video Van De Auteur: Zo start je in 10 stappen je bedrijf! | KVK

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Payroll-voorwaarden die werkgevers moeten weten

✔ - Afdeling Transport Vrachtwagen Inspecties

✔ - Hoe Starbucks gebruikmaakt van marktonderzoek om het merk te stimuleren


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!