Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Kunnen sweepstakes leiden tot een kansspelverslaving?


Tijdens het invoeren van online sweepstakes is een leuke en winstgevende hobby, mensen kunnen en doen het te ver. Als je bang bent dat sweepstakes je leven beginnen over te nemen, of dat een geliefde aan een verslaving lijdt, ontdek dan hoe een gokverslaving eruit ziet en hoe je hulp kunt krijgen wanneer dat nodig is.

Wat is kansspelverslaving?

Gokverslaving, ook wel bekend als dwangmatig gokken of 'ludomanie', wordt gedefinieerd als een sterke drang om te gokken, ondanks de schadelijke gevolgen of het willen stoppen.

Sinds de release van de DSM-5 in 2013 is het officieel geclassificeerd als een verslavingsstoornis (voorheen was het geclassificeerd als een compulsieve stoornis).

Er is niet veel bekend over waardoor sommige mensen ten prooi vallen aan gokverslaving, terwijl anderen helemaal geen problemen hebben. We weten dat de sensatie van winnen de chemische structuur van je hersenen kan beïnvloeden. Wanneer iets onverwachts aangenaam is, zoals een verrassingswinst, geeft je brein een neurotransmitter af genaamd dopamine die je een gevoel van tevredenheid en geluk geeft.

Dopamine is een signaal dat je iets goeds hebt meegemaakt, iets dat voor herhaling vatbaar is. In de natuur kan dit betekenen dat je een heerlijke, voedzame bron van voedsel hebt ontdekt en dat je er meer van moet eten. Maar in de moderne samenleving kan deze wens om een ​​positieve ervaring te herhalen uit de hand lopen.

Voor sommige mensen kan winnen een hoge opbrengst opleveren op dezelfde manier als het gebruik van drugs, en net als bij drugs kan achtervolging op die hoogte onweerstaanbaar worden.

Naarmate je hersenen gewend raken aan het winnen, produceert het elke keer minder dopamine-respons en mis je dat gevoel van voldoening. Je wilt vaker winnen om je originele sensatie te herhalen.

Uiteindelijk kan de dopamine-gedreven drang om de sensatie van winnen te herhalen tot destructief gedrag leiden. Het kan je stimuleren om meer alcohol te drinken dan goed voor je is of om geld te gokken dat je niet kunt betalen in een poging om vooruit te komen.

Als u meer informatie wilt over hoe gokverslaving werkt, raadpleegt u het artikel van Scientific American, The Brain-verslaafd aan gokken.

Sweepstakes zijn geen gokspellen, dus hoe kunnen ze leiden tot een kansspelverslaving?

Er is een groot en belangrijk verschil tussen het invoeren van sweepstakes en gokken: je geeft nooit geld uit om legitieme sweepstakes te doen of om prijzen te claimen. Dus het lijkt misschien alsof sweepstakes onschadelijk zijn, en over het algemeen zijn ze dat wel.

Het winnen van sweepstakes kan echter een dopamine-aangedreven 'high' activeren, net zoals winnen aan de pokertafel dat doet. En ook al besteed je misschien je laatste dubbeltje niet aan het kopen van loten, toch kan sweepstakes-verslaving zijn eigen gevaren hebben.

Wat zijn de waarschuwingssignalen voor Sweepstakes-verslaving?

Sweepstakes-verslaving kan geleidelijk plaatsvinden en je merkt misschien niet eens dat het met je gebeurt. Daarom is het een goed idee om de waarschuwingssignalen te kennen dat sweepstakes en gokken je leven beginnen over te nemen. Sommige dingen om op te letten, zijn onder meer:

Je gelooft dat sweepstakes het antwoord zijn op je problemen. Sweepstakes invoeren is een hobby, geen baan. Hoewel het leuk is om te dromen over het winnen van een SuperPrize van een Uitgeversvereinigingshuis of een HGTV Dream Home en afscheid te nemen van je financiële zorgen, is dit niet iets waar je je hoop op kunt vestigen.

Als u wanhopig naar sweepstakes gaat, omdat u het geld echt nodig heeft, is het misschien tijd om een ​​stap terug te doen en te zoeken naar betrouwbaardere manieren om uw problemen aan te pakken.

Je verwaarloost je verantwoordelijkheden. Je verlangen om deel te nemen aan prijsvragen wordt zo overweldigend dat je verantwoordelijkheden verwaarloost. U kunt zich ziek melden om naar uw werk te gaan, naar school te gaan of afspraken te annuleren om meer tijd te besteden aan proberen te winnen. Of u blijft veel te laat op wanneer u 's morgens vroeg op moet staan. Het geven van prioriteit aan het bespreken van uw verantwoordelijkheden is een teken dat het invoeren van prijsvragen meer dan alleen een leuk tijdverdrijf is geworden.

Je neemt niet genoeg tijd voor familie en vrienden. Wanneer uw kinderen u vragen om te spelen, nodigen uw beste vrienden u uit voor het avondeten, of uw significante ander stelt een romantisch uitje voor, u wijst ze af omdat u nog niet door uw dagelijkse sweepstakes-lijst bent gehaald.

Of misschien ga je uit, maar besteed je je tijd aan je mobiele telefoon om nog een keer binnen te komen in plaats van te genieten van het gezelschap van je dierbaren. Het negeren van de mensen die het meest bij u hebben gevochten bij het nastreven van een prijs, is een sterke aanwijzing voor een probleem.

Je andere hobby's vallen buiten de boot. Als de andere dingen die je leuk vond om te doen voordat je zo hard probeerde prijzen te winnen nu in vergelijking lijken te verbleken en je geen tijd meer hebt voor favoriete hobby's, is het misschien tijd om een ​​stapje terug te doen en pauze te nemen van het deelnemen aan een prijsvraag.

Het invoeren van sweepstakes maakt je ontevreden. Wanneer je hobby een negatief effect op je humeur begint te krijgen, heb je mogelijk een probleem. U kunt zich bijvoorbeeld gestrest, prikkelbaar of rusteloos voelen wanneer u geen prijsvraag meedoet. Of je kunt je intens gefrustreerd of opgebrand voelen als je geen winnende slag hebt gemaakt. Sweepstakes moeten leuk zijn en als ze je alleen maar chagrijnig of ontevreden laten voelen, is er iets aan de hand.

Je denkt de hele tijd aan sweepstakes. Zelfs als je niet actief binnenkomt, denk je aan sweepstakes. Dit gaat verder dan het volgen van een aantal sweepstakes-pagina's op Facebook of lid worden van een sweepstakes-club of naar de occasionele conventie gaan. Als je in bed ligt te denken over winnen wanneer je zou moeten slapen of fantaseren over winnen wanneer je tijd met vrienden zou moeten hebben, is het een rode vlag.

Je kunt niet bezuinigen. Misschien heb je gemerkt dat je te veel tijd besteed aan het invoeren van prijsvragen en hebt geprobeerd te bezuinigen, maar je ondervindt problemen bij het doorvoeren. Of u besluit minder binnen te gaan, maar na een paar dagen bent u teruggegaan naar uw oude gewoonten. Als u problemen ondervindt bij het vertragen of opnieuw concentreren van uw energie, is er mogelijk een gokprobleem.

Je sluipt in sweepstakes-inzendingen. Als je het gevoel hebt dat je de tijd moet verdoezelen die je besteedt aan het invoeren van prijsvragen van je vrienden en familieleden, moet je goed kijken naar je redenen om niet schoon te worden.

Je ontkent dat er een probleem is. Als je vrienden of familieleden klagen, of dit artikel te dicht bij huis komt, maar je hebt er vertrouwen in dat je geen probleem hebt... dan heb je mogelijk een probleem. Je hersenen worden stiekem wanneer het dopamine hoog wordt bedreigd, waardoor het moeilijk is om het probleem duidelijk te zien. Als je vrienden en familie hun zorgen uiten, neem hun mening serieus.

Er zijn extra rode vlaggen van verslaving voor soorten gokken die geld uitgeven, zoals het uitgeven van geld dat u niet kunt veroorloven op loten of het uitgeven van meer geld in een poging om uw verliezen terug te verdienen.

De DSM-5 beschrijft negen criteria voor het diagnosticeren van probleemgokken. Of een persoon lijdt aan lichte, matige of ernstige kansspelverslaving hangt af van het aantal criteria waaraan ze voldoen.

Wie loopt het grootste risico om verslaafd te raken aan gokken:

De Mayo Clinic somt zes factoren op die het risico op het ontwikkelen van een gokverslaving verhogen: leeftijd, geslacht, de aanwezigheid van psychische stoornissen, familie of vrienden hebben met gokproblemen, bepaalde voorgeschreven medicijnen nemen en persoonlijkheidskenmerken hebben zoals competitiviteit en impulsiviteit. Als je deze eigenschappen hebt of in deze categorieën valt, moet je er speciaal op letten dat je hobby in sweepstakes je leven niet overneemt.

Hoe u hulp kunt krijgen voor kansspelverslaving

Als u denkt dat een van deze rode vlaggen op u van toepassing is, moet u een arts of een professional in de geestelijke gezondheidszorg raadplegen. Een professional kan (in tegenstelling tot elk artikel op het internet) u een goed geïnformeerde diagnose geven en u helpen een effectieve behandeling te krijgen. Hoe eerder u hulp zoekt, hoe gemakkelijker een gokverslaving te overwinnen is.

In de Verenigde Staten en Canada heeft de Nationale Raad voor probleemgokken een hotline die u kunt bellen voor onmiddellijke hulp: 1-800-522-4700, evenals nuttige hulpbronnen online.

Behandeling voor gokverslaving omvat vaak cognitieve gedragstherapie, medicijnen en groepen zoals Gamblers Anonymous.

Conclusie

Gokverslaving is, gelukkig, zeldzaam. Volgens een rapport over de prevalentie van probleemgokken dat is voorbereid voor het Ontario Ministry of Health en Long Term Care, lijdt slechts 2,3 procent van de wereldbevolking aan elke vorm van gokverslaving. De meeste mensen kunnen sweepstakes waarderen zoals ze zijn: een leuke hobby waarmee je gelijkgestemde mensen kunt ontmoeten, nieuwe producten kunt proberen en geweldige prijzen kunt winnen.

Maar vergeet niet, als je een echte kansspelverslaving hebt, zal wilskracht alleen het probleem niet overwinnen, net zoals wilskracht niet voldoende zou zijn om een ​​gebroken been of een lagere bloedsuikerspiegel voor een diabetespatiënt te herstellen. Aarzel dus niet om hulp te zoeken bij een professional.


Video Van De Auteur: YouTube heeft mijn leven veranderd... (Pestverhaal + onzekerheid)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Keel Vodka - Peloton Bike-weggeefactie

✔ - Bezoek Orlando - Win een Orlando Family Vacation Sweepstakes

✔ - QVC en HSN - Black Friday-sweepstakes (verlopen)


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!