Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Kun je biologisch water certificeren?

Organisch water is iets, maar het is onder de meeste omstandigheden zinloos


Verschillende bedrijven verkopen water dat wordt aangeprezen als biologisch, hetzij als een claim op het etiket of in de naam van het product. Maar kan water eigenlijk biologisch gecertificeerd zijn? In de meeste gevallen is het antwoord nee: water kan niet als biologisch worden gecertificeerd.

In feite zijn er Amerikaanse voorschriften opgesteld om te voorkomen dat bedrijven een claim "organisch water" claimen, behalve in enkele zeer specifieke omstandigheden.

Hier is alles wat u moet weten over de vraag of water organisch kan zijn en meer specifiek of het biologisch gecertificeerd kan zijn.

National Organic Program Rules on Water

Volgens het National Organic Program (NOP) -beleid kan water niet als biologisch worden gecertificeerd.

De regels gaan zelfs verder dan dat: ze stellen dat verwerkers en fabrikanten van verschillende biologische producten dat moeten doen uitsluiten water bij de berekening van het percentage biologisch geproduceerde ingrediënten om redenen van etikettering en certificering.

Het U.S. Department of Agriculture verbiedt bedrijven specifiek om te verklaren dat water organisch is, omdat water als natuurlijk wordt beschouwd. (Het verspert ook organische claims voor zout.)

Daarom mag gewoon oud gebotteld water niet worden geëtiketteerd als USDA biologisch. Dit is zelfs van toepassing als het water wordt verkregen uit de grond op een land dat is gecertificeerd biologisch.

Stel dat u een gecertificeerde biologische boerderij heeft. Zelfs als u water betrekt van onder USDA gecertificeerd biologisch landbouwgrond, komt dat water niet in aanmerking om te worden gebotteld en verkocht als 'organisch water'. Andere landen hebben ook stappen ondernomen om te regeren in het gebruik van de termen "biologisch" en "gecertificeerd biologisch" als het gaat om water.

Hoe zit het met gearomatiseerd water?

Er is een uitzondering op de waterregel als het gaat om gearomatiseerd water dat vruchtensap, kruiden of andere landbouwadditieven bevat die wel in aanmerking komen voor certificering.

Ayala's Herbal Water is bijvoorbeeld biologisch gecertificeerd, wat misschien raar lijkt, omdat het flessenwater is. Volgens Soo Kim, vertegenwoordiger van het National Organic Program van de USDA, komt dit product echter in aanmerking voor certificering, omdat:

"Ongeacht of water het hoofd- of primaire ingrediënt is, het is alleen het kruid dat in aanmerking komt voor biologische certificering. Daarom zou het product op de juiste wijze als" biologisch "kunnen worden aangeduid als het voldoet aan de vereisten voor biologische gewassen en verwerking / verwerking."

Evenzo hebben de bedrijven AriZona Tea en Poland Springs eerder thee geïnfundeerd met een biologisch keurmerk. Om aan de mogelijke verwarring toe te voegen, verkopen sommige bedrijven gecertificeerd biologisch kokoswater (dat natuurlijk afkomstig is van kokosnoten en dus in aanmerking komt voor de gecertificeerde biologische zegel).

Misleidende etiketten op 'organisch' water?

Ondanks het feit dat de USDA bedrijven niet toestaat om water als biologisch op de markt te brengen, hebben sommige bedrijven gepoogd de etiketteringsregels te omzeilen door het woord "biologisch" op de een of andere manier in de naam van het product op te nemen.

Bedrijven kunnen bijvoorbeeld stellen dat het water 'afkomstig is van bronnen onder organische velden', of dat het een merknaam kan dragen als 'Organische bron'. Hoewel deze bedrijven niet technisch een organische claim of een gecertificeerde organische claim voor hun waterproducten maken, kunt u stellen dat ze deze namen en labels impliceren.

Als u specifieke vragen hebt over water met betrekking tot biologische certificering, is uw beste informatiebron het NOP-programmahandboek of uw lokale geaccrediteerde certificeringsagent.


Video Van De Auteur: Biobrandstoffen in tanks | Sabine Doddema - BioClear | Workshop Tankkeuringen

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Veelvouden van bedrijfswaarderingsmethoden

✔ - Werknemerscompensatieverzekering in monopolistische staten

✔ - Luchtkwaliteitsindex en het gebruik ervan door de EPA


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!