Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Kun je CFA- of CFP-uitgaven aftrekken van je belastingen?

Misschien, afhankelijk van je functie-eisen.


Inschrijven voor het Chartered Financial Analyst (CFA) of Certified Financial Planner (CFP) -programma en het afleggen van de relevante examens kan duur zijn - tot enkele duizenden dollars of meer alleen maar om te beoordelen en vervolgens de examens af te leggen. Dat cijfer omvat niet de kosten van het voltooien van de benodigde collegevakken op universitair niveau.

Een terugkerende vraag bij kandidaten is: Kan ik examenkosten of examenvoorbereidingskosten aftrekken van mijn belastingen?

Welnu, het korte antwoord is: het hangt ervan af.

IRS-regels voor het aftrekken van onderwijskosten

De Internal Revenue Service publiceert regels voor het aftrekken van wat hij aan werkgerelateerde onderwijskosten van uw belastingen houdt. Dit is wat de IRS te zeggen heeft:

U kunt de kosten van kwalificerend werkgerelateerd onderwijs als zakelijke uitgaven aftrekken. Dit is onderwijs dat voldoet aan ten minste een van de volgende twee tests.

  • Het onderwijs wordt door uw werkgever of de wet vereist om uw huidige salaris, status of baan te behouden. Het vereiste onderwijs moet een bonafide zakelijk doel dienen van uw werkgever.
  • Het onderwijs onderhoudt of verbetert de vaardigheden die nodig zijn in uw huidige werk.

In de praktijk kunnen CFA's of CFP's voor professionals in het beleggingsbeheer of de analyse een "bonafide bedrijfsdoel" dienen en zijn ze vereist voor de functie. De aanvullende opleiding die vereist is door het CFA- of CFP-programma kan als gekwalificeerd werkgerelateerd onderwijs worden beschouwd als aan de volgende drie voorwaarden wordt voldaan:

  • U hebt de referentie nodig om uw huidige salaris, status of baan te behouden
  • De vereiste dient een zakelijk doel van uw werkgever
  • Het onderwijs maakt geen deel uit van een programma dat je kwalificeert voor een nieuwe handel of bedrijf

Deze laatste vereiste is vaak degene die veel referentiezoekers aantrekt. Als u bijvoorbeeld voor een financiële dienstverlener werkt, maar in een niet-investeringsgerelateerde rol (zoals in informatietechnologie of administratie), is de CFA of CFP niet vereist voor uw werk. In dit geval zou de referentie u kwalificeren voor een nieuwe baan en zouden uw uitgaven niet fiscaal aftrekbaar zijn. Ook als uw werkgever u de kosten vergoedt, kunt u deze zeker niet als uitgaven op uw belastingaangifte claimen.

Als u meer opleiding krijgt dan uw werkgever (of de wet) vereist, kan de aanvullende opleiding die wordt verzorgd door de CFA alleen als werkgerelateerd onderwijs worden beschouwd als het vaardigheden onderhoudt of verbetert. vereist in uw huidige werk. Dit kan lastig zijn, want technisch gezien, terwijl de CFA of CFP je vaardigheden op het gebied van werk zeker zou verbeteren, zou het ook kunnen worden beschouwd als je kwalificeren voor een nieuwe baan.

Hoe uw uitgaven af ​​te trekken als u het doet Kwalificeer

Als u vaststelt dat uw kosten met betrekking tot inloggegevens in feite fiscaal aftrekbaar zijn, kunt u ze op twee manieren claimen:

  • Als u een werknemer in loondienst bent, kunt u deze aftrekken als onderdeel van uw gespecificeerde aftrekken op formulier 1040 Schedule A, maar alleen het deel dat hoger is dan 2% van uw aangepast bruto-inkomen.
  • Als u als zelfstandige werkt, moet u uw opleidingskosten rechtstreeks aftrekken van uw inkomsten uit zelfstandige activiteiten. Het is duidelijk dat hiervoor inkomsten nodig zijn om uw uitgaven te factureren; dit betekent dat diegenen die momenteel werkloos zijn, hun uitgaven misschien niet kunnen aftrekken.

Nu, zelfs als uw cursus- of examenkosten niet in aanmerking komen voor een belastingaftrek, heeft u niet echt geen geluk. Sommige CFA- en CFP-uitgaven komen mogelijk in aanmerking voor het Amerikaanse Opportunity of Lifelong Learning-krediet. De bepalende factor kan zijn of u al dan niet cursussen volgt bij een gekwalificeerde aanbieder en aan de inkomensgrenzen voldoet.

Het komt neer op

Kortom, elke CFA- en CFP-kandidaat heeft een andere persoonlijke en fiscale situatie. Als u niet zeker weet of uw examens en voorbereidingskosten aftrekbaar zijn, is het de moeite waard om met een belastingspecialist te praten.

Eén ding is echter zeker: u wilt uzelf niet melden voor belastingfraude op uw jaarlijkse gedragsverklaring.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Vendor Management Scorecard Basics

✔ - Discounted Cash Flow Analysis voor de tijdswaarde van geld

✔ - Hoe een carrière in marketing te beginnen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!