Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Canada Pension Plan (CPP)


Het Canada Pension Plan (CPP) is een nationaal beheerd pensioenprogramma dat is ontworpen om Canadezen te helpen geld te verdienen voor hun pensioen of in geval van een handicap. CPP werd in 1965 opgericht door de liberale regering van Lester B. Pearson. Met uitzondering van de provincie Quebec is dit een verplicht plan waaraan alle Canadese werkgevers en werknemers moeten bijdragen. Quebec heeft zijn eigen verplichte pensioenplan, bekend als het Quebec Pension Plan (QPP).

Werkende Canadezen in de leeftijd van 18 en 70 moeten bijdragen aan het Canada Pension Plan (of het Quebec Pension Plan) tenzij ze al een pensioen ontvangen van het plan.

Bijdragen in het Canada Pension Plan zijn direct gerelateerd aan de jaarlijkse inkomsten. Elk jaar worden de basisvrijstelling, maximale premiegrens en uitkeringen aangepast aan de kosten van levensonderhoud.

CPP Vs. Ouderdomsbeveiliging (OAS)

Ouderdomsbeveiliging (OAS) wordt gefinancierd uit algemene inkomsten (belastingen) en is beschikbaar voor iedereen die in Canada heeft gewoond 40 jaar in de leeftijdsgroep 18 en 65ongeacht de arbeidsverleden. Canada Pension Plan is een afzonderlijk programma gefinancierd door werkgevers- / werknemersbijdragen - het is geen voordeel van de overheid. CPP en OAS vormen samen de basis van het Canadese pensioenstelsel. CPP-voordelen zijn beschikbaar (vanaf een lager niveau) vanaf 60 jaar (of zo laat als 70), terwijl u pas kunt beginnen met het verzamelen van OAS 65 jaar.

Merk op dat Ouderdomsbescherming kan worden "teruggevorderd" als uw inkomen de gedefinieerde drempel overschrijdt ($ 72.809 vanaf 2015).

Hoeveel kan ik verwachten?

Voor 2016 is de maximale pensioenuitkering van Canada Pension Plan ongeveer $ 1.100 / maand, op basis van een formule van het aantal gepresteerde jaren en bijdragen. De gemiddelde CPP-uitbetaling is ongeveer $ 600 / maand. De voordelen van de nabestaande zijn beschikbaar voor wettelijke echtgenoten of common law-partners van overleden contribuanten aan CPP. Degenen met lage CPP-bijdragen en geen andere bronnen van inkomsten bij pensionering komen mogelijk in aanmerking voor het Gegarandeerd Inkomensupplement.

Verantwoordelijkheden van werkgevers voor aftrek

Als u werknemers in loondienst hebt, moet u de toepasselijke bijdragen van het Canadese pensioenplan (samen met inkomstenbelasting en arbeidsverzekeringen) in aftrek brengen, op voorwaarde dat de werknemer:

  • is niet uitgeschakeld
  • is tussen de 18 en 70 jaar oud
  • heeft er niet voor gekozen om te stoppen met bijdragen aan CPP als zij tussen 65 en 70 jaar oud is. Met andere woorden, als u nog op uw 65ste werkt, kunt u ervoor kiezen om niet langer in de CPP te betalen.

Bijdragen in het Canada Pension Plan worden verdeeld 50/50 tussen werkgevers en werknemers. De aftrekpercentages zijn afhankelijk van de pensioengrondslag van de werknemer, tot de maximale jaarlijkse bijdrage. Zie CPP-premies, maxima en vrijstellingen op de website van het Canada Revenue Agency (CRA) voor de huidige tarieven.

Speciale vrijstellingen van aftrekkingen

Bepaalde inkomsten zijn vrijgesteld van aftrekposten voor CPP, bijvoorbeeld:

  • Alledaags werk - dit is een grijs gebied en vaak een probleem voor bedrijven. Als een bedrijfseigenaar bijvoorbeeld iemand nodig heeft om binnen te komen en het gazon te maaien of de ramen te wassen, wil hij / zij niet het gedoe om de persoon als werknemer te behandelen en loonheffingen / CPP-aftrekposten te doen. Over het algemeen gesproken, de Canada Revenue Agency beschouwt occasionele werkgelegenheid als 1) incidenteel en 2) niet gerelateerd aan het handels- of bedrijfsleven van de werkgever. Dus bijvoorbeeld, iemand die 10 uur per week op regelmatige basis iemand in dienst heeft om te helpen met bedrijfsgerelateerde activiteiten doet niet kwalificeren als ongedwongen arbeid en de persoon moet worden behandeld als een loonlijstmedewerker (met aftrek van CPP) als de persoon geen factuur verstrekt voor verrichte werkzaamheden als geregistreerd bedrijf (bijvoorbeeld geen aannemer).

  • Tips en fooien indien direct gegeven, d.w.z. niet gecontroleerd door de werkgever. Als de tips van de werkgever komen, moet de werkgever bronaftrek, inclusief CPP, inhouden.
  • Betalingen van plannen voor winstdeling door werknemers (EPSPS).
  • Arbeidsvoorwaarden voordelen.
  • Uittredende toelagen.

Wat als u zelfstandige bent?

Als u als zelfstandige werkt, moet u zowel de werkgever- als de werknemerporties van de CPP-bijdrage betalen. Als u een eenmanszaak of een partnerschap bent, betaalt u de bijdragen wanneer u uw belastingaangifte indient (minus elke CPP die gedurende het belastingjaar in afbetalingsbetalingen is inbegrepen). Als u een rechtspersoon bent en loonlijst gebruikt, trekt u CPP af als werkgever / werknemer.


Video Van De Auteur: How Much Does CPP Pay and Why?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Een tv-kanaal voor honden, geïnspireerd door een kat

✔ - Toptips om geld te verdienen met Google AdSense

✔ - De 8 beste L-vormige bureaus om te kopen in 2019


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!