Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Canadian Small Business Statistics

Kleine bedrijven in Canada - Hoeveel, waar en wat ze zijn


Ik heb deze Canadese statistieken voor kleine bedrijven uit verschillende bronnen samengesteld om de veelgestelde vragen van mensen over kleine bedrijven in Canada te beantwoorden. Je kunt ze gebruiken voor marktonderzoek of rapporten als je wilt, zolang je de bronnen maar goed citeert.

Hoeveel Canadese kleine bedrijven zijn er?

Vanaf december 2015 waren er 1,17 miljoen werkgeversbedrijven in Canada. Hiervan waren 1,14 miljoen (97,9 procent) bedrijven kleine bedrijven, 21,415 (1,8 procent) waren middelgrote bedrijven en 2,933 (0,3 procent) waren grote ondernemingen.

(Merk op dat deze cijfers alleen Canadese kleine bedrijven omvatten die voldoen aan de criteria die moeten worden opgenomen in het handelsregister van Statistics Canada:

  • Ten minste één betaalde medewerker hebben (met aftrek van salarisaftrek afgedragen aan de Canada Revenue Agency)
  • Of hebben een jaarlijkse omzet van $ 30.000
  • Of worden opgenomen en hebben minstens één keer in de drie voorgaande jaren een federale aangifte vennootschapsbelasting ingediend (Key Small Business Statistics - juni 2016, Government of Canada))

In 2016 dienden bijvoorbeeld ongeveer 2,98 miljoen zelfstandigen een belastingaangifte in Canada in (Statista).

Ter vergelijking, in 2015 waren er 14.559,3 miljoen mensen van 15 jaar en ouder die fulltime in Canada werkten (Statista). (In 2017 waren er 14.892,8 miljoen mensen fulltime in Canada.)

Canada's zelfstandigen maakten in 2017 8,3 procent uit van de werkgelegenheid (OECD Data).

Hoe groot zijn Canadese kleine bedrijven?

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat in Canada de meeste kleine bedrijven inderdaad klein zijn. Zoals de belangrijkste statistieken voor kleine bedrijven - juni 2016 (regering van Canada) onderstrepen dat van de 1.167.978 werkgeversondernemingen die actief zijn in Canada, micro-ondernemingen (bedrijven met 1 tot 4 werknemers) 54,1 procent uitmaken van alle particuliere werkgevers, wat de grootste MKB-groep is. Als de groepen werkgevers met 5 tot 9 en 10 tot 19 werknemers worden meegerekend, zijn ze goed voor 86,2 procent van de bedrijven in de werkgever.

En vergeet niet dat de regering alleen rapporteert over werkgever bedrijven in Key Small Business Statistics. Er zijn veel solo-geopereerde bedrijven in Canada die geen werknemers hebben.

Waar zijn Canadese kleine bedrijven gevestigd?

Belangrijke statistieken voor het klein bedrijfsleven - In juni 2016 presenteert Statistics Canada een tabel met het aantal en de grootte van kleine bedrijven van werkgevers in elke provincie en elk gebied in 2015 (tabel 1.1-1). De meerderheid van deze bedrijven, 36 procent of 416.801, bevindt zich in Ontario. De op een na grootste concentratie van bedrijven bevindt zich in Quebec, waar 21 procent of 239.966 kleine bedrijven van werkgevers zijn gevestigd.

Vrijwel al het overige is verdeeld tussen de westelijke provincies en de Atlantische provincies. De Northwest Territories, Yukon en Nunavut vertegenwoordigen slechts 0,3 procent van de Canadese bedrijven.

Ten opzichte van de bevolking, de westelijke provincies, Yukon en Prince Edward Island hebben de meeste KMO's per 1000 inwoners, met de hoogste percentages in Yukon met respectievelijk 57,3, Alberta op 50 en Prince Edward Island met respectievelijk 48,7 bedrijven per 1000 inwoners. Nunavut, Newfoundland en Labrador en Nova Scotia hebben de laagste ratio's van zakelijke vestigingen per 1000 inwoners. Ontario en Quebec liggen onder het nationale gemiddelde, met 36,3 en 34,7 bedrijven per 1000 inwoners.

"MKB-perspectief: Canadese plattelandsgebaseerde ondernemers", Small Business Quarterly, november 2007, vol. 9, nee 3, Industry Canada

"In 2004 vertegenwoordigden kleine en middelgrote kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) 28 procent van de naar schatting 1,4 miljoen kleine en middelgrote ondernemingen in Canada, iets hoger dan het aandeel van de totale bevolking in het landelijke Canada (20 procent in landelijke gebieden versus 80 procent in stedelijke gebieden). Dit suggereert dat Canadezen die op het platteland wonen vaker een ondernemer zijn dan mensen in stedelijke centra, wat wordt bevestigd door het feit dat 6 procent van de Canadezen op het platteland een KMO bezat in vergelijking met 4 procent van de stedelijke inwoners.

De Prairie-provincies hadden het grootste aandeel van kmo's op het platteland (36 procent), gevolgd door Quebec (24 procent), Ontario (21 procent), de Atlantische provincies (11 procent) en British Columbia (8 procent). "

Welke soorten bedrijven zijn het populairst in Canada?

Service bedrijven, verreweg. In feite waren 78,5 procent van alle werkgeversbedrijven in Canada in 2015 (916,527 bedrijven) dienstverlenende bedrijven, vergeleken met 21,5 procent (251 451) goederenproducerende bedrijven.

Welke impact hebben kleine bedrijven op de economie van Canada?

In 2014 droegen kleine bedrijven gemiddeld 30 procent bij aan het bruto binnenlands product (bbp) van hun provincie.

In 2015 telde het mkb 90,3 procent (10,5 miljoen) van het personeel in de particuliere sector en het merendeel van deze werknemers werkte voor kleine bedrijven, goed voor 70,5 procent (8,2 miljoen) van de werkgelegenheid in de particuliere sector (Key Small Business Statistics - juni 2016).

Hoe eenvoudig is het om een ​​bedrijf te beginnen in Canada?

Volgens het Doing Business Report van The World Bank 2019 is Canada het op twee na makkelijkste land ter wereld om zaken te beginnen. Het gemak van een zakelijke rang is echter 22 (de rangorde loopt van 1 tot 190). Om deze rangorde te bepalen, meet de Wereldbank het aantal procedures, tijd, kosten en betaald minimum kapitaalvereiste voor een kleine tot middelgrote naamloze vennootschap om te starten en formeel te opereren in de grootste zakelijke stad van elke economie (in deze zaak, Toronto).

Meer Canadese bedrijfsstatistieken

Statistieken over Canadese vrouwen in het bedrijfsleven


Video Van De Auteur: Statistics Canada Business Surveys

Gerelateerde Artikelen:

✔ - De beste diavoorstellingsmakers van 2019

✔ - 6 Stappen om te beginnen met de marketing van uw bedrijf

✔ - Tools om u te helpen bij het instellen, volgen en bereiken van uw doelen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!