Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Kapitaalkostenvergoeding (afschrijving) Definitie

Capital Cost Allowance Definition en CCA Rates


Definitie:

De Kapitaalkostenvergoeding (CCA) is "een belastingaftrek die in de Canadese belastingwetten wordt toegestaan ​​voor een bedrijf om het waardeverlies van kapitaalgoederen te claimen als gevolg van slijtage of achterhaaldheid" (Canada Revenue Agency (CRA)). Bedrijven in de VS hebben een vergelijkbare aftrek (zie het IRS-overzicht van de afschrijving van activa).

Dus als u een woning of een apparaat koopt om in uw bedrijf te gebruiken, kunt u de volledige kosten ervan niet aftrekken van uw inkomstenbelasting voor dat specifieke jaar.

In plaats daarvan gebruikt u de kapitaalkostenvergoeding om een ​​berekend deel van de kosten af ​​te trekken als inkomstenbelastingaftrek en dit gedurende een periode van jaren te blijven doen naarmate de eigendom of de apparatuur daalt.

Wat zijn kapitaalkosten?

Kapitaalkosten is de totale prijs betaald voor een woning, inclusief:

  • de aankoopkosten
  • eventuele kosten in verband met het kopen van het onroerend goed, inclusief juridische, boekhoudkundige, inspectie-, architecturale, etc.
  • de kosten van eventuele upgrades of verbeteringen aan het eigendom die nog niet zijn geclaimd als uitgaven

Merk op dat als het onroerend goed onroerend goed is, je alleen CCA kunt claimen op het gebouwgedeelte, niet op het land. Hetzelfde geldt voor vergoedingen: die voor land kunnen niet worden geclaimd als CCA.

U kunt beginnen met het aftrekken van CCA wanneer een eigenschap wordt beschikbaar voor gebruik, dan begint het inkomen te genereren voor uw bedrijf, of, als het geen gebouw is wanneer u het eigendom ontvangt en het klaar is om gebruikt te worden.

Een gebouw kan normaal gesproken worden gebruikt voor gebruik wanneer het ten minste 90% van de gebouwen voor uw bedrijf gebruikt of wanneer upgrades of renovaties zijn voltooid.

Hoe wordt kapitaalkosten berekend?

Hoeveel kapitaalkostenvergoeding u elk jaar kunt claimen, is afhankelijk van wanneer u het eigendom hebt verkregen en tot welke CCA-klasse het behoort.

De Canada Revenue Agency heeft klassen toegewezen aan bepaalde soorten afschrijfbare eigendommen en er zijn toegewezen tarieven voor elke klasse.

CCA wordt berekend op basis van een afnemende basis op basis van de toegewezen rente en de niet-gewaardeerde kosten van het actief in dat jaar. Een bedrijfsvoertuig dat is gekocht voor $ 30.000 hoort bijvoorbeeld thuis in CCA klasse 10 en heeft een CCA-tarief van 30%. In het eerste jaar zou de CCA-aftrek $ 30.000 x 30% = $ 9000 zijn. In het 2e jaar zou de aftrek ($ 30.000 - $ 9.000) x 30% = $ 6.300 zijn, enzovoort in de daaropvolgende jaren totdat het voertuig naar nul daalt of wordt weggegooid.

Meer hulp nodig bij het uitzoeken van uw CCA? Zie Berekening van kapitaalkosten en Hoe CCA (kapitaalkostenvergoeding) te claimen voor een voertuig dat voor zakelijk gebruik is gekocht.

Neemt u de GST / HST op die u hebt betaald bij het declareren van kapitaalkostenvergoeding?

Dit zijn waarschijnlijk de meest gestelde vragen over het claimen van CCA op inkomstenbelasting.

Ja, wanneer u kapitaalkostenvergoeding claimt en eerst de kapitaalkosten van een woning (gebouwen, meubels of uitrusting) invoert, neemt u GST, HST of eventuele provinciale btw die u hebt betaald toen u het actief kocht, op. Hier zijn de PST-, GST- en HST-tarieven voor alle verschillende provincies en territoria in Canada.

U neemt ook eventuele leverings- of verzend- en administratiekosten op, indien van toepassing.

Zoals de Canada Revenue Agency het uitlegt: "Over het algemeen zijn de kapitaalkosten van het onroerend goed wat u ervoor betaalt".

Dit bedrag is het nummer dat u zult gebruiken om de kapitaalkostenvergoeding van de betreffende woning te berekenen op formulier T2125, zakelijke verklaring of professionele activiteiten.

Merk op dat voor de meeste afschrijfbare eigenschappen, wanneer u de kapitaalkostenvergoeding berekent, u slechts de helft van hun kapitaalkosten het eerste jaar kunt claimen vanwege de halfjaarregel.

Gemeenschappelijke CCA-klassen en tarieven:

CCA-klasseCCA RateOmschrijving
14%De meeste gebouwen zijn na 1987 aangekocht, tenzij ze behoren tot andere klassen. Omvat ook sanitair, bedrading, armaturen, verwarming / airconditioning apparatuur, etc.
35%De meeste gebouwen zijn vóór 1988 verworven, tenzij ze behoren tot klasse 6. Omvat wijzigingen tot een maximumwaarde van $ 500.000 na 1987.
610%Gebouwen, stucwerk, kozijnen of metalen gebouwen die vóór 1979 zijn aangekocht of voor landbouw of visserij worden gebruikt of waar geen grond is - inclusief kassen en hekken. Omvat ook de eerste $ 100.000 aan wijzigingen gemaakt na 1978.
820%Eigendom dat niet tot andere klassen behoort, zoals meubels, apparaten, gereedschappen, machines, apparatuur, enz. Omvat fotokopieerapparaten, faxen en telefoonapparatuur.
1030%Motorvoertuigen
10.130%Personenauto's gekocht in 2015 en kosten meer dan $ 30.000 (personenauto's hebben een CCA-limiet van $ 30.000)
12100%China, bestek, beddengoed, enz., Gereedschappen, software (met uitzondering van systeemsoftware)
4330%In aanmerking komende machines en uitrusting die worden gebruikt voor de vervaardiging van goederen te koop
4630%Apparatuur en software voor netwerkinfrastructuur
5055%Elektronische apparatuur voor algemene gegevensverwerking en systeemsoftware die hoofdzakelijk is bedoeld voor elektronische procesregeling of bewaking, communicatie of gegevensverwerking. Inclusief systeemsoftware.

Zie voor meer informatie over klassen en tarieven de Canada Revenue Agency Classes of Depreciable Property.

Terug naar> Canadese index van inkomstenbelasting voor inkomstenbelasting

Ook gekend als: CCA

Zie ook:

Kapitaalkostenvergoeding en andere belastingstrategieën

In welke klassen voor kapitaalkostenvergoeding (CCA) zitten computers?

Hoe CCA-kosten voor voertuigen te claimen (afschrijving)

Meer manieren om uw bedrijf te maximaliseren Inkomstenbelastingaftrek

6 Home Based Business Belastingaftrekken die u niet wilt missen


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - De beste en slechtste tijden voor posting op LinkedIn

✔ - Strategieën voor een succesvol internetbedrijf thuis

✔ - 25 Manieren om kosten te besparen in uw eigen bedrijf


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!