Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Kapitaalovereenkomsten versus operationele lease

Opties voor het leasen van bedrijfsapparatuur


Leasingapparatuur is een veelgebruikt alternatief voor aanschaf. Van de twee soorten leases - financiële leases en operationele leases - worden ze elk voor verschillende doeleinden gebruikt en resulteren in een verschillende behandeling van de boekhouding van een onderneming.

Leasing is traditioneel anders dan kopen. Wanneer u een bedrijfsmiddel als een uitrusting of een voertuig koopt, koopt u een actief. Wanneer u iets least, heeft u kosten voor het gebruik, maar bent u niet de eigenaar van het onroerend goed.

Twee termen die u moet weten wanneer u leases bekijkt: de verhuurder is de verkoper, het bedrijf dat de lease aanbiedt en de huurder is de koper.

Capital Leases

EENkapitaallease is een lease van bedrijfsuitrusting die het eigendom vertegenwoordigt en wordt als een actief weergegeven op de balans van de onderneming. Een kapitaallease, in tegenstelling tot een operationele lease, wordt beschouwd als een aankoop uit het oogpunt van de persoon die leaset en als een lening uit het oogpunt van de persoon die de lease aanbiedt, voor boekhoudkundige doeleinden.

  • Kapitaalleningen worden gebruikt voor langlopende huurcontracten en voor items die niet technologisch achterhaald raken, zoals vele soorten machines.
  • Kapitaalleningen geven de huurder (de persoon die leaset) het voor- en nadelen van eigendom, dus ze worden beschouwd als activa en ze kunnen worden afgeschreven.
  • Deze huurovereenkomsten worden beschouwd als schulden van de huurder.

Om als een kapitaallease te worden beschouwd, vereist de Financial Accounting Standards Board (FASB) dat aan ten minste een van deze voorwaarden moet worden voldaan:

  • Titel van de apparatuur passeert automatisch aan de huurder aan het einde van de leaseperiode
  • De huurovereenkomst bevat een optie om te kopen de apparatuur aan het einde van de huurovereenkomst voor aanzienlijk minder dan eerlijke marktwaarde; soms is dit een aankoop van $ 1
  • De duur van de huurovereenkomst is meer dan 75% van de levensduur van de apparatuur
  • De contante waarde van de lease betalingen zijn meer dan 90% van de reële marktwaarde van de apparatuur.

Als aan een van deze voorwaarden niet is voldaan, is de lease een operationele lease. Zoals u ziet, betaalt u met een hoofdlease in essentie de kosten van de auto gedurende de looptijd van de lease.

Operationele leases

Operationele lease-overeenkomsten, ook wel serviceleases genoemd, worden gebruikt voor leasing op korte termijn (minder dan een jaar) en vaak voor hightech-producten of waarbij de technologie verandert, zoals computer- en kantoorapparatuur. De huurkosten van een operationele lease worden beschouwd als bedrijfskosten.

De huurder gebruikt de woning maar neemt niet de voor- of nadelen van eigendom over, die door de verhuurder worden behouden.

Boekhouding en belastingen voor leases en leasebetalingen

Betalingen van operationele leases worden beschouwd als uitgaven omdat er geen sprake is van eigendom.

Kapitaalleningen verminderen de verplichting voor de lease en interest op leasebetalingen is een aftrekbare bedrijfskost. Deze onkostenaftrek is beperkt volgens de 2017 Tax Cuts and Jobs Act.

Nieuwe boekhoudregels voor leases

De Financial Accounting Standards Board (FASB) heeft in 2016 nieuwe boekhoudregels uitgegeven voor leases - zowel kapitaal als operationeel. De nieuwe regels vereisen dat alle leaseovereenkomsten van meer dan 12 maanden op de bedrijfsbalans worden weergegeven als activa en verplichtingen. Daarom worden operationele leases van minder dan een jaar behandeld als een last, terwijl operationele leases op langere termijn worden behandeld als het kopen van een actief.

Kapitaalovereenkomsten en afschrijvingen

Omdat ze als activa worden beschouwd, kunnen kapitaalleases in aanmerking komen voor afschrijving. Als u wilt leasen maar het voordeel wilt hebben dat het actief wordt afgeschreven, informeer dan bij uw belastingadviseur voordat u een erfpachtovereenkomst aangaat, om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de criteria om afschrijfbaar te zijn. Sommige kapitaalleases komen mogelijk niet in aanmerking voor versnelde afschrijving (bonusafschrijving of aftrek van afdeling 179).

De koopoptie in leaseovereenkomsten

Een kapitaallease mag geen voordelige koopoptie bevatten, terwijl operationele lease vaak deze optie omvat. Een voordelige koopoptie is precies zoals het klinkt - een optie om de uitrusting of het voertuig aan het einde van de huurovereenkomst voor een zacht prijsje te kopen.

Welke is beter, een kapitaallease of een operationele lease?

Zoals gewoonlijk hangt het ervan af. een hoofdlease creëert een

Als u een hoogtechnologisch apparaat huurt, hebt u waarschijnlijk een operationele lease. Als u bijvoorbeeld kopieerapparaten voor uw kantoor leaset, hebt u waarschijnlijk een operationele lease. Als u een machine huurt die u lange tijd wilt gebruiken, heeft u waarschijnlijk een hoofdlease.

Voor autoleases gebruiken veel bedrijven operationele lease omdat de auto's zwaar worden gebruikt en aan het einde van de leaseperiode worden overgedragen voor nieuwe modellen. Maar een operationele lease biedt u niet de mogelijkheid om het actief af te schrijven.

Voordelen en nadelen van Equipment Leasing

Over het algemeen leasen bedrijven apparatuur om hun bedrijf te financieren zonder een aankoop van apparatuur te hoeven financieren. Een bedrijf dat bijvoorbeeld bestelwagens of vrachtwagens gebruikt voor leveringen, kan deze voertuigen leasen zonder een lening te hoeven krijgen of geld te moeten storten voor de aankoop.

De nadelen van leasing van apparatuur zijn dat huurovereenkomsten meestal maandelijks duurder zijn en dat sommige leases niet in aanmerking komen voor belastingbesparende afschrijvingstoeslagen.

Lees meer over voor- en nadelen van lease van apparatuur en praat met uw belastingadviseur voordat u een beslissing neemt over leasing of het kopen van apparatuur en het type lease.

Terug naar Leasing van een auto voor uw bedrijf.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Goedgekeurde en gegarandeerde voordelen van het accepteren van creditcards

✔ - Top mythen over biologisch voedsel

✔ - Vergelijking van Carbon Footprint en Life Cycle Analysis


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!