Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

CAPTCHAs: Wat ze zijn en waarom ze zo moeilijk zijn om binnen te komen


Een CAPTCHA is een test die bedrijven gebruiken om ervoor te zorgen dat een mens een online formulier indient. Het is bedoeld om te voorkomen dat bots, automatische toegangspunten voor sweepstakes, hackers en andere soorten programma's het systeem bedriegen.

Waarom de grappige naam? CAPTCHA is een acroniem dat staat voor "Fully Automated Public Turing Test om computers en mensen apart te vertellen." Een Turing-test is een test voor intelligentie op een computer of een programma.

CAPTCHA's hebben een breed scala aan toepassingen. Ze voorkomen dat hackers 'brute force'-aanvallen uitvoeren waarbij ze proberen een account te vinden door elke mogelijke wachtwoordcombinatie te raden, en ze kunnen ook frauduleuze loterijeninzendingen of onwettige wedstrijdstemmen voorkomen.

Hoe werken CAPTCHA's?

De meest voorkomende CAPTCHA's geven een reeks vervormde letters en cijfers weer. De nieuwkomer moet die letters en cijfers in een vak typen voordat het formulier met succes kan worden ingediend.

In theorie kunnen computers tekst uit afbeeldingen herkennen - maar om dat op een betrouwbare manier te doen, moeten ze een schoon, helder beeld hebben.

Daarom worden CAPTCHA's vaak vervormd of op een verwarrend achtergrondpatroon geplaatst, zodat softwareprogramma's de letters en cijfers niet gemakkelijk kunnen herkennen aan hun vorm.

In plaats van vreemde letters en cijfers vragen sommige CAPTCHA's mensen om een ​​spel te spelen, zoals alle bewegende beelden van voedsel op een bord plaatsen (terwijl andere bewegende beelden die geen voedsel weergeven worden genegeerd). Dit is ook een test die moeilijk is voor een computer om te slagen.

Sommige CAPTCHA's bieden de mogelijkheid om naar de letters te luisteren terwijl ze luid worden uitgesproken (wat vooral belangrijk is voor slechtzienden) of om andere acties uit te voeren, zoals het kiezen van alle afbeeldingen die een huis of een verkeersbord tonen.

Waarom zijn CAPTCHA's zo lastig?

Hoewel ze gemakkelijk voor de mens kunnen zijn om op te lossen, kunnen CAPTCHA-codes frustrerend verwarrend zijn. Er is echter een goede reden waarom ze niet eenvoudiger zijn.

Blokkering van valsspelers en spammers is een spel van kat en muis; cheaters proberen altijd CAPTCHA's te kraken, en bedrijven proberen hun beveiliging te versterken om ze moeilijker te maken om zich te verplaatsen (terwijl legitieme inzendingen nog steeds worden doorgelaten).

Als u de methoden begrijpt die spammers gebruiken om CAPTCHA te omzeilen, wordt duidelijk waarom deze CAPTCHA-codes moeilijker worden ingevoerd. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 • 01

  CAPTCHA vermijden met OCR

  Familie levensstijl

  OCR, wat staat voor Optical Character Recognition, is een manier voor computers om tekst uit afbeeldingen te identificeren. Als u een document naar uw computer wilt scannen en het wilt bewerken zoals elk ander elektronisch document, scant u de afbeelding naar de computer en gebruikt u vervolgens OCR-software om de afbeelding in tekst om te zetten.

  Als je een mooie, duidelijke tekst CAPTCHA hebt, kunnen valsspelers OCR-software gebruiken om de code te verbreken.

  Dit is de reden waarom zoveel CAPTCHA-codes wazig zijn, golvende lijnen achter zich hebben, de letters opzij draaien of de tekst anderszins moeilijk leesbaar maken.

  Als u ooit hebt geprobeerd documenten te scannen, merkt u dat hoewel veel woorden zonder problemen doorlopen, alles wat de tekst een beetje onduidelijk maakt, zoals vegen of vlekken op het papier, ervoor zorgt dat de OCR-software fouten maakt en verwar de woorden.

  Wanneer CAPTCHA-codes moeilijk te lezen zijn, vergroot dit de kans dat de OCR-software van cheaters de code niet kan verbreken.

 • 02

  CAPTCHA-codes weergeven op andere websites

  CAPTCHA's zijn ontworpen om gemakkelijk voor mensen te kunnen oplossen, maar zeer moeilijk voor computers om automatisch in te voeren. Maar dat helpt niet als het mensen zijn die onbewust de CAPTCHA's oplossen.

  Valsspelers en spammers zijn bij CAPTCHA's betrokken door de code door te geven aan een andere website, waar mensen de code invoeren om toegang te krijgen tot een andere functie. De mensen denken bijvoorbeeld dat ze een puzzel oplossen of een code typen om toegang te krijgen tot een (vaak pornografische) foto.

  Dit is een reden waarom sommige CAPTCHA's zo snel vervallen. Als er om de paar seconden een nieuwe CAPTCHA moet worden ingevoerd, neemt de kans af dat cheaters iemand kunnen misleiden om snel genoeg het antwoord te typen.

 • 03

  Mensen betalen om CAPTCHA's te kraken

  Sommige bedrijven bieden programma's waarmee cheaters CAPTCHA's kunnen kraken voor $ 1 of minder per crack. Ze lijken op de bovenstaande truc, maar ze geven de CAPTCHA-codes door aan mensen die in sweatshops in derde wereldlanden werken om op te lossen. Een snel verlopen CAPTCHA kan ook dit soort hack bestrijden.

 • 04

  Misbruik van slecht gecodeerde captcha's

  Sommige CAPTCHA's zijn niet correct gecodeerd, zodat het mogelijk is om het gewenste resultaat uit de code te raden of om dezelfde CAPTCHA steeds opnieuw te accepteren. Gelukkig kunnen bedrijven dit probleem vermijden door gebruik te maken van gratis en betrouwbare CAPTCHA-programma's zoals Recaptcha van Google.

 • 05

  Conclusie:

  Het zou fantastisch zijn als we niet door hoepels heen zouden springen om een ​​eenvoudig formulier in te dienen, maar die hoepels zijn er eigenlijk voor onze bescherming.

  Zo moest Kmart bijvoorbeeld een grote weggeefactie opschorten toen hackers al hun prijzen wonnen. Wat vrij eenvoudig was om te doen, omdat de sweepstakes geen CAPTCHA's gebruikten.

  Tegenwoordig is het vrij zeldzaam om een ​​weggevertje te vinden dat geen enkele vorm van bescherming gebruikt, hetzij via een CAPTCHA, hetzij via een andere verificatiemethode.

  De rechtbanken hebben vastgesteld dat het omzeilen van CAPTCA de DMCA schendt, waardoor deze illegaal is. U kunt meer lezen over de problemen in dit bekabelde artikel: Is het breken van CAPTCHA een misdaad?

  Maar ondanks de illegaliteit, zolang er winst is bij het omzeilen van CAPTCHA's, zullen criminelen altijd op zoek naar nieuwe manieren om ze te kraken, terwijl bedrijven nieuwe methoden zullen proberen om de veiligheid te vergroten.


 • Video Van De Auteur: Ronnie Flex - Blijf Bij Mij ft. Maan (prod. Jack $hirak)

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Valentijnsdag Sweepstakes en wedstrijden

  ✔ - Zebrapen - Vind Zen tijdens Back to School Sweepstakes (Verlopen)

  ✔ - Belastingwet op Sweepstakes-prijzen van minder dan $ 600


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!