Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Carrières: een baan vinden in marketing


Bij het overwegen van banen en kansen op werk, kan marketing vaak te binnen schieten. Als je je afvraagt ​​over een carrière in marketing, moet je meer te weten komen over de dagelijkse taken van iemand die op dit gebied werkt.

Een carrière in marketing is leuk en leuk. De meeste mensen die in marketing werken, zullen u vertellen dat het hen veel uitdaging biedt, wat de meeste marketeers altijd al hebben gewild. De reden is dat marketing altijd verandert; er zijn altijd technieken om te leren, casussen om te studeren en strategieën om te onderzoeken. Heb jij wat nodig is om succesvol te zijn in een marketingcarrière?

Wanneer een persoon je vertelt dat ze in marketing werken, kunnen er honderden verschillende soorten vacatures zijn waar ze het over hebben. Marketingbanen zijn talrijk en variëren op basis van het bedrijf, de structuur en het type functie waarnaar u op zoek bent.

Typen banen

Marketingaccountmanagers en managers van marketingaccounts zijn slechts twee soorten marketingopdrachten. In dit soort functies is een persoon normaal degene die dagelijks contact heeft met een specifieke klant of klant en hun aanspreekpunt voor alle problemen. Een andere taakverantwoordelijkheid van een van deze functies zou zijn om de marketingstrategieën voor hun bedrijf te definiëren om het bedrijf uit te breiden en te laten groeien. Ze zien er naar uit alsof u hun consultant bent, en er zeker van zijn dat u weet hoe u hun bedrijf het best kunt vermarkten.

Wanneer de klant je ergens voor nodig heeft, verwachten ze dat je daar bent. Je moet een goede communicator zijn en altijd klaarstaan ​​om te fungeren als de verbinding tussen je team en de klant. Het hebben van geavanceerde vaardigheden voor mensen is van cruciaal belang voor dit soort functies, omdat je voortdurend oog hebt voor klanten en klanten.

Achter de schermen

Er zijn ook marketingopdrachten die er niet op neerkomen dat u altijd met klanten werkt. Carrières of functies die minder mensgericht zouden zijn, kunnen bijvoorbeeld een productmarketingmanager of een merkmarketingmanager zijn. U rapporteert mogelijk aan een accountmanager die als klant bij de klant zou kunnen werken en werken zonder rechtstreeks met de klant te communiceren. Deze posities zouden een persoon hebben die verantwoordelijk is voor het begrijpen van een specifiek merk of product. U kunt helpen specifieke strategieën te definiëren op basis van het product of merk en een goed begrip hebben van hoe u hun producten kunt promoten en op de markt brengen.

Iemand in zo'n rol zou naar de markt kijken en informatie krijgen over wie het product wil kopen en wat het product drijft om te verkopen. Stel u voor dat u presentaties maakt om dit onderzoek te valideren dat uw manager aan de klant zou kunnen presenteren. U kunt ook verantwoordelijk zijn voor het plannen van een compleet marketingplan van begin tot eind, inclusief het budget, de communicatie en het organiseren van materialen. Deze soorten banen bieden medewerkers all-round ervaring op het gebied van marketing.

Carrières als marketingmanager zijn degenen die de beslissers zijn. Ze beheren een volledige marketingorganisatie en hebben mensen onder hen waarvoor zij ook verantwoordelijk zijn. Normaal gesproken heeft een marketingmanager eerdere ervaring met andere marketingfuncties en kan iemand worden gepromoveerd tot een marketingmanager nadat hij zichzelf heeft bewezen.

Keuze en variëteit

Een carrière in marketing kan u in verschillende richtingen brengen en het veld bestaat uit vele facetten en activiteiten. Je zult merken dat er veel marketingmogelijkheden zijn. Is er een carrièrepad dat geschikt is voor jou? Ontdek de verschillende carrièremogelijkheden en bepaal welke jij interessant vindt en het beste bij je past. Marketing banen zijn er, maar de arbeidsmarkt is krap. Doe het juiste onderzoek en vind degene die het beste voor u werkt. Zodra je het hebt gevonden, moet je jezelf marketen om je te onderscheiden van de massa om het eerste interview te beveiligen.

Onthoud dat als u zichzelf niet kunt vermarkten, u het moeilijk zult hebben om een ​​personeelsmanager ervan te overtuigen dat u gelijk hebt voor een marketingpositie, dus wees creatief.


Video Van De Auteur: Casus 21. Zoek je nieuwe baan? Marketing!

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Waarom voorraad een waardevol bezit is voor uw bedrijf

✔ - Kan de verzekeraar weigeren mijn beleid te vernieuwen?

✔ - Hoe de levenslange waarde van een klant (LTV) te berekenen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!