Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Cash Flow Management Tips


Zoals het oude gezegde luidt: contant geld is koning en wanneer het moeilijk wordt, wordt het geld krap. En wanneer geld moeilijker en duurder is om te lenen, is het vooral belangrijk voor kleine bedrijven om stappen te nemen om ervoor te zorgen dat hun kasstromen blijven stromen. Hier zijn enkele tips voor het beheren van cashflow om uw kleine onderneming te helpen de storm te doorstaan.

1) Houd uw weer-oog open

Een van de belangrijkste factoren bij het weerstaan ​​van een storm is weten dat het eraan komt en in welke richting het beweegt. Houd de voorlopende indicatoren voor uw bedrijf in de gaten en houd rekening met veranderende economische omstandigheden.

Cashflowprojecties voorbereiden voor het volgende jaar. Dit zal u helpen om te zien welke veranderingen moeten worden aangebracht en wanneer. Als dat soort dingen is gebeurd en uw voorspelde cashflow x% is gedaald, wat zou u dan kunnen doen?

2) Beoordeel uw kredietvoorwaarden en de kredietwaardigheid van klanten en / of klanten

Het beheren van het krediet van uw klanten is een belangrijk onderdeel van het kasstroombeheer. We verwijderen onrendabele klanten, die meer kosten om te onderhouden dan ze aan het eindresultaat toevoegen. Markeer degenen met een geschiedenis van trage betaling.

Het is even belangrijk om kredietcontroles uit te voeren bij nieuwe klanten die een krediet aanvragen.

Vergeet niet dat je niemand meer krediet hoeft te geven. Als een klant een voorgeschiedenis heeft van trage betaling, kan het nodig zijn om de kredietvoorwaarden te wijzigen of zelfs krediet volledig te verwijderen. Als het toch nodig is om krediet aan een klant te weigeren, zorg dan dat dit zo tactvol mogelijk gebeurt. U wilt ze immers in de toekomst als klant hebben. Stuur een beleefde, spijtige brief met de mededeling dat u op dit moment geen krediet kunt verstrekken en vermeld de reden (en). Maak duidelijk dat ze welkom zijn om contant af te handelen.

(U kunt zelfs contantkortingen aanbieden om de deal te zoeten.)

3) Onderneem actie om de betaling te versnellen

Ten eerste, factuur snel. Facturatie uitstellen geeft de klant de indruk dat het je niet uitmaakt hoe lang het duurt om je geld te krijgen.

Ten tweede, neem maatregelen om prompte betaling aan te moedigen, zoals het duidelijk vermelden van de vervaldata van de betaling en het versturen van achterstallige berichten. Gebruik indien nodig verzamelservices. Het geld krijgen als je kunt, is altijd beter voor je cashflow dan een slechte schuld.

4) Kijk of betalingen aan leveranciers kunnen worden verlengd

Controleer aan de andere kant van de medaille de kredietvoorwaarden die de leveranciers van uw kleine onderneming toestaan. De meeste leveranciers laten dertig dagen betalen, maar u kunt ze misschien zover krijgen dat ze die termijn verlengen tot zestig of zelfs negentig dagen, zodat u het geld langer in uw cashflow-pijplijn kunt houden.

5) Heronderhandelen van contracten

Verhuurders, geldschieters en aannemers zijn niet ongevoelig voor veranderende economische omstandigheden, dus proberen opnieuw te onderhandelen is een poging waard. Als de lease op het terrein van uw fysieke bedrijf bijvoorbeeld op is, kunt u mogelijk een gunstiger tarief met uw verhuurder bespreken - vooral wanneer een ander winkelvastgoed leeg staat. Met een goedkopere lease kunt u elke maand meer van uw geld vrijmaken en krijgt u meer cashflow.

6) Gebruik Cash Flow Management Tools

Er zijn een aantal softwaretools beschikbaar om uw cashflow te beheren, volgen en voorspellen. Als u toevallig boekhoudsoftware voor kleine bedrijven gebruikt om uw accounts te beheren, hebt u mogelijk al de cashflowtools die u nodig hebt. Cloud-gebaseerde boekhoudtoepassingen zoals QuickBooks hebben ingebouwde kasstroomprognoserapporten. Anderen, zoals Sage One, bieden add-ons voor cashflowbeheer. Zie 6 Voordelen van het gebruik van Small Business Accounting Software en voordat u boekhoudsoftware koopt voor uw kleine onderneming voor meer informatie over boekhoudsoftware.

Er zijn ook veel softwareproducten die zijn gericht op cashflowbeheer, prognoses en budgettering, zoals Pulse en Float, die rechtstreeks kunnen worden gekoppeld aan populaire boekhoudsoftware.

Vergeet niet dat het uitstroomdeel van cashflow nooit een probleem is; geld raakt altijd snel op. Het geld op een regelmatige, aanhoudende basis binnenhalen, is het lastige deel van cashflowbeheer. Als u de bovenstaande suggesties opvolgt, wordt het gemakkelijker om uw cashflow te laten stromen.


Video Van De Auteur: Cashflow Management - Improving Cash Flow

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Reclame en marketing: het plezierprincipe

✔ - Geef uzelf een prestatiebeoordeling in uw eigen bedrijf

✔ - MLM-succespercentages en wat het betekent om te slagen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!