Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Certified Accounts Payable Professional


Het Certified Accounts Payable Professional (CAPP) -programma is bedoeld voor professionals met een crediteurenadministratie die in een toezichthoudende of leidinggevende functie verkeren. U moet slagen voor een examen en voldoen aan uitgebreide ervaringseisen om in aanmerking te komen voor de CAPP-aanduiding.

De ervaringseis omvat ook recente toezichts- of managementervaring. Deze benaming wordt binnen de sector goed gerespecteerd, zodat eigenaren van kleine bedrijven zeker kunnen profiteren van de vaardigheden en kennis van personen die de CAAP-aanduiding hebben.

Accrediterend bureau

Het Institute of Financial Operations is het accrediterende bureau dat zich inzet voor het bevorderen van de vooruitgang van professionals met een crediteurenadministratie. Leden van het instituut ontvangen de driemaandelijkse publicatie, Financial Operations Matters, die toonaangevende bedrijven heeft die verschillende boekhoudkundige en crediteurenaangelegenheden behandelen.

Een citaat van het Accrediterend Agentschap

Volgens de website van de Society of Financial Examiners: "Honderden organisaties erkennen de waarde van certificering, waaronder Baylor Healthcare Systems, Defence Accounting and Finance Service, Genentech, General Motors, Microsoft, PricewaterhouseCoopers, Quest Diagnostics, T-Mobile, Wal-Mart Winkels, Yale University, etc. "

Over het examen

Het CAPA-certificeringsexamen is een examen met gesloten boek en een proctor voor de volgende inhoud:

 1. Managementverantwoordelijkheden, waaronder werving, sollicitatiegesprekken, trainingsmethoden, rotatie van medewerkers en andere soft skills ter verbetering van relaties tussen werknemers en leidinggevenden.
 2. Het beheren van klantenrelaties, waaronder het ontwikkelen van klantrelaties, het oplossen van geschillen en het vragen van feedback van klanten.
 3. Verwerking van facturen, inclusief het beheren van hoofdleveranciersbestanden, het afgeven van kortingen en het gebruik van boekhoudsoftware in het betalingsproces.
 4. Travelcard-administratie, vaststellen en communiceren van P-kaartrichtlijnen en verwerken van personeelskosten.

 1. Inzicht in interne beheersingsmaatregelen, waaronder procedures voor kasbeheer, fraudeopsporing en preventieprocessen, en standaarden voor beveiliging boven boekhoudsoftware.
 2. Richtlijnen voor belastingaangifte en werkgelegenheidsrapportering, inclusief verkoop- en gebruiksbelasting, inkomstenbelasting en classificatieprocedures voor onafhankelijke aannemers.
 3. Boekhoudsoftware en technologische kennis worden ook getest op het examen.

Aanvullende vereisten

U moet voldoen aan de vereiste ervaring om de CAPP-aanduiding te krijgen, wat betekent dat u aan de volgende vereisten moet voldoen:

 • Minimaal twee jaar bestuurservaring met een bachelordiploma of hoger.
 • Ten minste drie jaar of meer bestuurlijke ervaring met een diploma van een Associate of hoger.
 • Minstens vijf jaar of meer bestuurlijke ervaring zonder diploma.

Om voor deze aanwijzing in aanmerking te komen, moet u ervoor zorgen dat uw managementervaring binnen één jaar na de examendatum is voltooid. U moet er dus zeker van zijn dat u aan deze vereiste voldoet bij het plannen van uw examen.

Examendata

Het examen kan worden gepland in de lente en de herfst.

Examengeld

Het examengeld wordt verdisconteerd voor leden van het Institute of Financial Operations. Bezoek de website van het instituut voor de meest actuele prijzen. Leden en niet-leden zijn ook onderworpen aan andere nominale preregistratie- en aanmeldingskosten.

Permanente educatievereisten

Nadat u de CAPA-aanwijzing heeft behaald, moet u blijven aantonen dat u vastberaden bent om te leren door middel van cursussen voor voortgezet onderwijs. U moet binnen een periode van twee jaar ten minste 25 credits voor voortgezet onderwijs behalen.

Concurrentie voordeel

U hebt de volgende voordelen ten opzichte van andere personen zonder de aanduiding:

 • Je hebt blijk gegeven van kennis van zowel de soft skills als de technische vaardigheden om te slagen in een toezichthoudende positie in crediteuren.
 • Uw imago als een competente, betrouwbare taxatieberoepsdeskundige zal worden verbeterd.
 • U krijgt toegang tot de best practices voor het beheren, controleren en bewaken van de crediteurenprocessen van andere professionals uit de industrie via workshops, online training en onderzoeksrapporten.


Video Van De Auteur: Become A Certified Payment Professional

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe u een verkopersvergunning in uw staat kunt krijgen

✔ - Marktonderzoek 101: ontwikkel het onderzoeksplan

✔ - Hoe u een bedrijf kunt starten Outsourcingwerk doen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!