Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Gecertificeerd Cargo Screening-programma (CCSP)

Alle vracht op passagiersvliegtuigen moet worden gescreend op beveiliging.


De 9/11 Commission Act van 2007 vereiste dat tegen 3 februari 2009 vijftig procent van alle vracht die wordt vervoerd op passagiersvliegtuigen in de Verenigde Staten een beveiligingsonderzoek moet ondergaan.

Sinds oktober 2008 heeft de Transportation Safety Administration (TSA) honderd procent screening vereist voor alle vracht die wordt vervoerd op passagiersvliegtuigen met een smalle romp, die goed zijn voor 95 procent van alle vluchten in de VS. In augustus 2010 geldt de screeningvereiste van honderd procent voor alle vluchten, inclusief vluchten naar de VS.

Door de economische neergang waren er minder vrachtzendingen, ongeveer 35 procent minder, dus het bereiken van een screeningvereiste van honderd procent tegen augustus 2010 is een haalbaar doel. De neergang betekende echter dat er minder luchtvaartmaatschappijen aankwamen om gecertificeerd te worden en de TSA benadrukt dat alleen vracht die voor honderd procent wordt gescreend op het stukniveau na 1 augustus 2010 wordt toegelaten op passagiersvliegtuigen.

Gecertificeerd Cargo Screening-programma (CCSP)

Om ervoor te zorgen dat het goederenvervoer niet wordt belemmerd, heeft de TSA het Certified Cargo Screening Program (CCSP) ontwikkeld, een vrijwillig programma dat is ontworpen om een ​​deel van het screeningproces naar verladers, externe logistieke dienstverleners (3PL's), luchtvervoerders en onafhankelijke partijen over te brengen. screening diensten.

Bedrijven die aan dit programma willen deelnemen, kunnen een aanvraag indienen voor gecertificeerde ladingcontrolefaciliteiten (CCSF's). Vracht die bij een CCSF wordt gescreend en vervolgens wordt vervoerd via een beveiligde chain of custody, hoeft niet te worden geïnspecteerd op de luchthaven, wat betekent dat er geen vertraging optreedt bij het transport naar de klant.

CCSP wordt in een gefaseerde aanpak uitgerold. De eerste fase werd uitgerold met een kleine groep logistieke bedrijven in nummersteden in 2008, waaronder San Francisco, Chicago en Philadelphia.

Gecertificeerde Cargo Screening-faciliteiten (CCSF)

De TSA heeft ongeveer driehonderd bedrijven gecertificeerd als een CCSF en voegt regelmatig bedrijven toe. Wanneer een CCSF-verzender de vracht echter naar een expediteur vervoert, moet deze een bedrijf gebruiken dat is gecertificeerd door de TSA.

Een belangrijk kenmerk van het CCSP-systeem is het rigoureus volgen van de chain of custody, inclusief het gebruik van fraudebestendige technologie om te zorgen dat nadat de lading is gescreend, de lading beveiligd blijft tijdens transport naar het vliegtuig.

De luchtvaartmaatschappijen blijven de eindverantwoordelijkheid dragen om ervoor te zorgen dat vracht voorafgaand aan de vlucht wordt gescreend. Als de luchtvaartmaatschappij beslist dat ze niet kunnen verifiëren dat de lading is gescreend, moet de luchtvaartmaatschappij het screenen voordat ze wordt vervoerd.

Gecertificeerde Cargo Screening-faciliteiten moeten voldoen aan een reeks regels die zijn vastgelegd door de TSA.

  • Houd u aan de beveiligingsvereisten die zijn vastgelegd in het beveiligingsprogramma van de TSA
  • Initiëren en onderhouden van de integriteit van lading door middel van chain of custody
  • Onsite-validaties en periodieke inspecties toestaan
  • Schermlading op het stukniveau, d.w.z. dat elk geval niet op elke pallet moet worden gescreend

Onafhankelijke Cargo Screening Facility (ICSF)

Voor verladers die geen gecertificeerde screener willen worden, kunnen ze een pre-screening uitvoeren met behulp van een onafhankelijke ladingscreeningsfaciliteit (ICSF). Dit is een faciliteit die eigendom is van één bedrijf of meerdere bedrijven die worden gebruikt door een aantal verladers wanneer er geen gecertificeerde exploitanten in het gebied zijn.

Vraagstukken voor CCSP-implementatie

De TSA erkent dat de screening van de moeilijke, complexe, glijdende vracht nog moet worden overwonnen. Zendingen op narrow body-vliegtuigen, die in augustus 2008 moesten worden gescreend, worden niet afgevoerd. De meeste wide-body-vliegtuigen werken met glijdende vracht.

Als de economie herstelt vóór de deadline van augustus 2010, zou de screeningcapaciteit aanzienlijk moeten stijgen.

Als de vracht teruggaat tot het niveau van 2007, zal de capaciteit om honderd procent van de lading te screenen met driehonderd procent moeten toenemen. Als de capaciteit niet toeneemt, is er een duidelijke mogelijkheid van achterstanden bij de screening en treden er vertragingen op in de hele toeleveringsketen.

De TSA zijn bezorgd dat als vervoerders wachten tot de laatste paar maanden om gecertificeerd te worden, vóór augustus 2010, ze niet over de administratieve middelen beschikken om luchtvaartmaatschappijen tijdig te certificeren. Dit veroorzaakt op zijn beurt achterstanden in de hele supply chain.

Artikel bijgewerkt door Gary Marion, Logistics and Supply Chain Expert.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - LLC - Company Myths met beperkte aansprakelijkheid

✔ - Wat het betekent om een ​​succesvol ondernemer te zijn

✔ - Eenvoudige goedkeuring zakelijke creditcards


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!