Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Charitable Gift Annuities en Charitable Lead Trusts

Vermogensplanning met oog voor liefdadigheid


Het is een aantrekkelijke aanbieding. Help een favoriete liefdadigheidsinstelling en ontvang ook inkomsten voor de rest van je leven met een liefdadige cadeau lijfrente.

U hebt de advertenties van AARP en Consumer Reports gezien; heb mailings ontvangen van je alma mater en de non-profitorganisatie die je elk jaar doneert.

Wat is een lijfrente voor liefdadigheidsgeschenken?

Soms worden het 'Life Income Plans' genoemd, bijna alle grotere non-profitorganisaties adverteren deze liefdadige gift-lijfrentes als een manier om te profiteren van een organisatie waarvan u het werk wilt ondersteunen en als een manier om veilig te beleggen met een voorspelbaar rendement.

Maar zou u het aas moeten nemen? Dit soort annuïteiten is niet voor iedereen, maar ze kunnen aantrekkelijk zijn voor mensen die in de buurt van hun pensioen zijn en die gezond sparen of beleggen en een altruïstische denkwijze hebben.

Hoe gift-lijfrentes werken

Je geeft een geschenk van geld, waardepapieren of andere activa aan een goed doel. Het gaat in een lijfrente die een gegarandeerde rente van ongeveer 5-9% per jaar uitbetaalt aan de begunstigde (u en uw echtgenote meestal). Bij uw overlijden behoudt de non-profitorganisatie alles wat er nog over is van de oorspronkelijke som.

De American Council on Gift Annuities bepaalt de tarieven die de annuïteitenbetalingen sturen. Deze zijn zo ingesteld dat de non-profitorganisatie uiteindelijk komt met ongeveer de helft van de oorspronkelijke bijdrage van de donor.

Liefdadigheids lijfrenten worden gewoonlijk uitbetaald op een bepaalde leeftijd, meestal 50 jaar en ouder. Een deel van de lijfrentebetalingen is belastingvrij en u kunt vooraf een belastingaftrek voor het geschenk nemen.

U kunt ook belastbare winsten op gewaardeerde aandelen of onroerend goed over uw levensverwachting betalen in plaats van vermogenswinstbelasting te betalen op de manier zoals u zou doen als u die woning voor andere doeleinden zou verkopen.

Houd een oogje in het zeil

Geschenk-annuïteiten hebben betrekking op een onherroepelijke overdracht van activa. U kunt uw geschenk niet terugkrijgen als u een lijfrente financiert. U zit ook vast met de rentevoet wanneer u de lijfrente financiert. Het zal niet stijgen als de rente of de inflatie stijgen.

Aan de andere kant zal de rente ook niet dalen en je kunt een geliefd instituut of een goede zaak steunen.

Donoren kunnen betalingen direct ontvangen (hoewel veel non-profitorganisaties betalingen pas toestaan ​​als u ouder bent dan 55) of betalingen uitstellen tot een latere datum. Hoe ouder je bent, hoe hoger het tarief. Wat u ontvangt, hangt ook af van of u een lijfrenteverzekering alleen voor uzelf beveiligt of uw echtgeno (o) t (e) meeneemt.

Als u annuïteitenuitbetalingen uitstelt, kan er nog steeds een belastingaftrek worden gedaan wanneer u de gift doet, en het geschenk kan waarderen zonder te worden belast.

U kunt de ACGA-website raadplegen om te zien welke tarieven momenteel worden aanbevolen.

Geschenk-annuïteiten worden meestal gefinancierd met een minimale bijdrage van minimaal $ 5.000 - $ 10.000. Liefdadigheidscadeau-lijfrentes kunnen al dan niet zo goed betalen als commerciële lijfrentes, afhankelijk van het huidige renteklimaat.

Lijfrenten worden ondersteund door de activa van de liefdadigheidsinstelling, dus u moet de financiële kracht van de instelling grondig onderzoeken voordat u een lijfrente financiert. Vraag organisaties naar hun totale activaniveaus en naar records van eventuele in gebreke gebleven annuïteiten. Gift lijfrente standaard, vanwege insolventie, zijn echter zeldzaam.

U moet uw financieel adviseur, accountant of advocaat raadplegen om ervoor te zorgen dat een annuïteit voor geschenken het best bij u past.

Wat is een charitatieve hoofdtrust?

Een liefdadig leidende trust is een filantropische en estate planningstool. Een donor kan activa, zoals geld, aandelen en kunstwerken, gedurende een vastgestelde periode van jaren overdragen naar een trust. Elk jaar worden betalingen van het vertrouwen aan de aangewezen liefdadigheidsinstelling van de donor gedaan.

Het wordt een lead-trust genoemd omdat het goede doel recht heeft op de lead (of eerste) rente in het trust-activum en de niet-belastingplichtige begunstigde de resterende (of tweede-in-lijn) rente ontvangt.

Zodra de termijn van het vertrouwen verloopt, gaat het over op de erfgenamen van de schenker vrij van federale schenkings- en successierechten. Het gebruik van deze tool heeft aanzienlijke voordelen voor een donor en zijn erfgenamen, maar het is ook een manier om een ​​favoriete non-profitorganisatie, zoals uw alma mater, te ondersteunen bij verder onderzoek naar een bepaalde ziekte of om een ​​mensenrechtenorganisatie te ondersteunen.

De IRS stelt het tarief in dat activa naar verwachting zullen groeien in de trust. Dit tarief wordt de 'hindernis'-snelheid genoemd door estate planners, omdat eventuele winsten die daarbuiten vallen meestal belastingvrij aan de erfgenamen kunnen worden doorberekend. Het tarief wordt maandelijks door de IRS aangepast, maar blijft voor de duur van de vertrouwensrelatie vast.

De twee soorten

Liefdadigheidsinstanties zijn van twee soorten:liefdadige lead annuity trusts encharitatieve leidende eenheden. In het eerste type geeft de donor een vast jaarlijks geschenk voor de genoemde goede doelen. In de unitrust ontvangen de goede doelen elk jaar een percentage van de waarde van de trust. Het betekent dat die voordelen zullen schommelen op basis van de beleggingsrendementen of verliezen van het fonds.

Lijfrenteverzekeringen zijn het meest populair omdat de liefdadige betalingen worden vastgesteld. In de unitrust nemen de activa toe en het percentage dat naar het goede doel gaat, verbruikt meer en meer geld, waardoor er minder wordt achtergelaten voor de erfgenamen.

Hoe belastingen werken

Een donor die een van beide soorten vertrouwen instelt, kan een voorafgaande inkomstenbelastingaftrek krijgen op basis van de betalingen van het fonds aan het goede doel. De schenker kan ervoor kiezen om die aftrek niet af te staan, omdat hij van de donor vereist dat hij belasting betaalt over de beleggingswinst van het fonds.

minpunten

Goede doelen zijn onherroepelijk. Zodra u activa of geld inlegt, kunnen ze niet worden afgesloten. Als het vermogen van de trust in waarde daalt, kan het bedrag dat wordt achtergelaten voor erfgenamen kleiner zijn omdat het vertrouwen zijn charitatieve betaling moet doen, ongeacht wat de markt doet.

Het geld dat naar de erfgenamen gaat, is een belastbaar geschenk en verlaagt de belastingvrijstelling van uw landgoed.

Market Timing is cruciaal bij het opzetten van een Charitable Lead Trust. Raadpleeg een landgoedplanner om ervoor te zorgen dat het in uw belang is en dat van uw erfgenamen.

Dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden. Het is niet bedoeld als juridisch advies. Controleer andere bronnen, zoals de IRS, en raadpleeg een juridisch adviseur of een accountant.


Video Van De Auteur: Charitable Lead Trusts 1: Introduction

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 7 Grondbeginselen van Michigan's borg wetgeving

✔ - Prorated Rent in een onroerend goedtransactie

✔ - Acht tips voor het plannen van een eetzaal in een restaurant


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!