Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De goedkoopste, beste manier om geweldige voedingsmiddelen te promoten

Stel je voor miljoenen mensen die je eten samplen


Sportfans waren dol op de Super Bowl-advertentie voor Avocado's uit Mexico - de ene hashtagged #FirstDraftEver. Mensen zoals ik, de sport onwetend, nou we hebben het gewoon niet begrepen. En in feite discussiëren sommigen of Super Bowl-advertenties de beste investering zijn.

Deze commercial heeft me echt gefascineerd omdat ik toevallig een beetje weet over Avocado's van Mexico. Hoe ze smaken. Hun groeiende omstandigheden. Hoe ze meer vet vlees hebben dan anderen, waardoor ze perfect zijn voor snijden of guacamole.

Dat komt omdat ik ooit heb deelgenomen aan een grootschalig bemonsteringsevenement om voedselschrijvers voor te lichten over avocado's. We aten. We dronken. We maakten de vrucht (geen groente) tot guacamole. Deze leuke groepsbelevenis heeft stevig geplant wat we in mijn hoofd hebben geleerd. Ook al ben ik een Californiër, de thuisbasis van zijn eigen avocado-industrie, deze smaaktest deed me de kwaliteit van dat Mexicaanse fruit respecteren, uniek vanwege de groeiende omstandigheden.

Een voedselbemonsteringsbudget van 4,5 miljoen dollar zou kunnen vragen

De beste voedselpromotie is eenvoudig.

Mensen voeden. Meedogenloos. Wat doe je als je over een boerenmarkt wandelt? Eet monsters. Dus als je je eigen eten of drinken op een boerenmarkt verkoopt, moet je ervoor zorgen dat dat eten in de mond van mensen terechtkomt. Monsters zijn de beste manier om lekker eten te promoten. Je verhaal uit de eerste hand vertellen is geweldig. Dat is wat verpakking voor u in de winkelschappen doet.

Sampling Food verkoopt beter dan elke marketing

Costco evalueert of een nieuw voedingsproduct of productassortiment geschikt is voor hun winkel met een demo 'roadshow'. Deze tijdelijke demo-opstelling draait om sampling om bewustzijn te creëren en verkoop te genereren. Die verkopen voorspellen toekomstig succes - en of Costco van plan is het product op te nemen. Aan de andere kant, na een rampzalig argument over Nutella-wafels op een demo van september 2015, kan de toekomst van Costco-samples een aantal veranderingen ondergaan.

Die vreemde episode was als een real-world bevestiging van een artikel over de psychologie achter Costco-sampling. "Monsters hebben de verkoop in sommige gevallen met wel 2000 procent omhoog gestuwd", aldus dit verhaal in The Atlantic. Kun je 'ROI' (kort rendement op investering) zeggen?

Op dezelfde manier krijgt elke voedingsondernemer die is geaccepteerd om te verkopen in Whole Foods of andere supermarkten de druk om het gratis product ("gratis vullingen") over te dragen voor passieve demo's. In een NEXT Accelerator-webinar deelde Koel Thomae, oprichter van Noosa Yoghurt haar succesvolle strategie met het lanceren van de Aussie-achtige yoghurtproductlijn van Aussie door klanten een voorproefje te geven. Ze vult sampling met couponing aan via sociale media.

De voordelen van het bemonsteren van voedsel

Consumenten van natuurlijke voedingsmiddelen ontmoeten de maker graag. Wetende dat u uw voedingsmiddelen ook onderscheidt van private label en / of goedkopere alternatieven. Telkens wanneer mogelijk, verschijnt. Misschien vindt u geweldige demo-medewerkers (soms geleverd door de winkel). Maar u zult het moeilijk hebben om iemand te vinden met het enthousiasme en de authenticiteit die u kunt uitstralen als de oprichter van het bedrijf... vooral als u de maker bent en geen co-packer gebruikt. Individuele demo's bieden de nieuwe voedingsondernemer nog een aantal voordelen:

  1. Je kunt het leuk vinden om mensen voor de eerste keer je eten te zien proeven.
  2. Hun inbreng zorgt ervoor dat je blijft verbeteren.
  3. U krijgt ideeën voor het koppelen en toekomstige producten.
  4. Jij en het winkelpersoneel bouwen een relatie op.
  5. U verbindt klanten met het opbouwen van affiniteit en de kans op herhaalde aankopen.

En moet ik zelfs beweren dat de Fancy Food Shows en de NewHope Natural Product Expos zijn gebouwd op een fundament van sampling tot je erbij neervalt?

3 Services helpt u daar voedingsmonsters te krijgen

Terug voordat iPhones over de aarde zwierf, was er BzzAgent, een bedrijf voor sociale sampling. Het bedrijf blijft voedsel en andere productstalen, meestal van grotere CPG-bedrijven (Consumer Packed Goods), distribueren naar 'buzz agents' om te testen en te delen met hun sociale kringen.

In de afgelopen jaren hebben samplingdiensten nieuwe dimensies aangenomen, waardoor voedselproducenten op een creatieve manier consumenten aanspreken.

  1. Bereik Portlandia Millenials via het SamplingLab van Jeff Davis, waar consumenten producten uitproberen en feedback geven.
  2. Monster landelijk met dozen met voedselabonnementen, die een beroep doen op nieuwsgierige gerechten die graag een doos vol interessant, nieuw voedsel ontvangen. De bedrijven van de abonnementsbox hebben verschillende modellen voor zover je betaalt om te worden opgenomen of gewoon voor de monsters.
  3. Krijg voor grote kopers met Buyer's Best Friend (BBF Direct), van retailers tot luchtvaartmaatschappijen tot snackkopers van bedrijven.

En vergeet niet het instant sampling-effect dat de markt van de geschenkmanden biedt!

Mijn boek Good Food, Great Business somt nog veel meer steekproeven en succestips voor demo's op, samengesteld op basis van de ervaringen van mensen die er zijn geweest.

Uit de tv, Into Their Mouths

De virtuele realiteit van één dag geeft ons een Willy Wonka / Mike Teevee-achtige ervaring dat voedsel dat uit een tv komt, werkelijkheid wordt. Tot die tijd moet u dat advertentiebudget van Super Bowl toewijzen aan een programma voor het produceren van voedsel en een bemonsteringsprogramma.


Video Van De Auteur: Metabolism with Traci and Georgi

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Effectief menuontwerp en lay-out voor restaurants

✔ - Consumentenopties voor een snel en eenvoudig diner

✔ - Hyperlocale e-commerce bedrijven komen van de leeftijd


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!