Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een businessplan voor de koffiebar

Hier is een eenvoudig businessplan voor een coffeeshop


Denkt u erover om een ​​coffeeshop te openen? Net als bij het starten van een bedrijf, is de eerste stap om je achtergrond marktonderzoek te doen en een businessplan te schrijven om te zien of jouw idee haalbaar is. Het eenvoudige businessplan voor een koffieshop dat hier wordt gepresenteerd, kan worden gebruikt om uw eigen koffiewinkelbedrijf van de grond te krijgen.

Het voorbeeld volgt de standaard lay-out van het businessplan, bestaande uit een enkel document verdeeld in verschillende secties, waaronder een beschrijving van de organisatie, het marktonderzoek, concurrentieanalyse, verkoopstrategieën, kapitaal- en arbeidsvereisten en financiële gegevens.

Hoe lang moet het plan zijn?

Businessplannen kunnen van enkele pagina's tot honderden pagina's lang zijn voor grote bedrijven. Voor een relatief klein bedrijf als een coffeeshop is het het beste om het plan zo kort en bondig mogelijk te houden (30 pagina's of minder), vooral als u van plan bent het aan bankiers of beleggers voor te leggen voor schuld- of aandelenfinanciering. Over het algemeen willen potentiële geldschieters of investeerders niet de tijd nemen om een ​​lang, zwaar gedetailleerd bedrijfsplan te lezen - ze zijn op zoek naar solide onderzoek en analyse in een beknopte vorm.

Om uw plan meer visueel aantrekkelijk te maken, omvatten foto's, ontwerpen of siteplannen van het toekomstige bedrijfspand evenals grafieken en grafieken van financiële informatie, zoals inkomstenprojecties, enz.

Hoe de sjabloon te gebruiken

De bijgevoegde voorbeeldsjabloon wordt opgedeeld in secties zoals beschreven in de inhoudsopgave. Elke sectie van de sjabloon kan worden gekopieerd naar een Word-, Excel- of vergelijkbaar kantoordocument door de tekst te selecteren en te kopiëren / plakken (gebruik Windows, schets de tekst die moet worden geselecteerd met de muis en druk op CTRL-C om te kopiëren en CTRL- V om te plakken).

Eenvoudig businessplan voor Java Jake's Coffee House:

Titelpagina

Voer uw bedrijfsinformatie in, te beginnen met de wettelijke naam. Als u al een waarschijnlijke locatie hebt gescout en / of een website hebt geïnstalleerd, kunt u de adressen opnemen. Als u een bedrijfslogo hebt, kunt u dit aan de boven- of onderkant van de titelpagina toevoegen.

Zakenplan

Java Jake's Coffee House

15 oktober 2017

2303 Stewart St.
East Clovervale
609-458-2020
e-mail: [email protected]
web: javajakescoffeehouse.com

Als u zich richt tot een bedrijf of persoon, omvat dit:

Voorgesteld aan:
"Naam"
"Bedrijf of financiële instelling"

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Inhoudsopgave:

Managementsamenvatting…

Zakelijk / industrieel overzicht...

Marktanalyse en de competitie...

Verkoop- en marketingplan...

Eigendom en managementplan...

Operating Plan...

Financieel plan…

Bijlagen en tentoonstellingen...

Pagina#

Pagina#

Pagina#

Pagina#

Pagina#

Pagina#

Pagina#

Pagina#

Deel 1: Samenvatting

De samenvatting komt dicht bij het begin van het plan, maar is als laatste geschreven. Het moet een kort, beknopt en optimistisch overzicht van uw bedrijf bieden dat de aandacht van de lezer trekt en hen interesseert om er meer over te leren. De samenvatting mag niet meer dan twee pagina's lang zijn, met korte samenvattingen van andere delen van het plan. Zie Hoe u de samenvatting van het bedrijfsplan schrijft.

Java Jake's Coffee House zal de plek zijn voor koffieliefhebbers. We zijn van plan koffie en snacks van de hoogste kwaliteit te serveren in een trendy, comfortabele sfeer. Onze gunstige locatie en uitstekende klantenservice moeten een vaste klantenkring opbouwen.

Eigenaren Jack Valdez en partner Juanita Sanchez hebben elk meer dan een decennium in de foodservice-industrie, inclusief managementervaring.

Onze belangrijkste producten zijn de luxere koffieproducten met een hogere marge, zoals espresso, cappuccino, latte en een verscheidenheid aan snacks, waaronder gezonde alternatieven.

Strategisch gelegen op loopafstand van de technische school, verpleeghogescholen en een verscheidenheid aan kantoorcomplexen, zijn we van plan om tegemoet te komen aan studenten en jonge kantoormedewerkers door voldoende zitruimte en superieure klantenservice te bieden met een trendy uitstraling.

In de directe omgeving bestaat onze concurrentie voornamelijk uit fast food-leveranciers zoals McDonald's en Dunkin Donuts. We zijn van plan om de bovenkant van de lokale koffiemarkt te veroveren door gastronomische, niet-machinaal geproduceerde koffieproducten tegen redelijke prijzen te serveren. Samen met onze superieure sfeer en geweldige klantenservice, richten we ons op de verfijnde koffieconsument.

De locatie die we hebben geselecteerd heeft 2.000 vierkante meter aan ruimte, ruimte voor een terras en vereist een minimum aan renovaties. De ruimte is al enkele maanden leeg en de eigenaar is gemotiveerd en heeft een huurcontract van vier jaar aangeboden met een vijfde jaar gratis.

We verwachten dat de omzet tegen het einde van het derde jaar zal groeien van $ 200.000 in het eerste jaar van activiteiten tot $ 250.000. Om de werkingskosten te minimaliseren, zijn beide directeurs ter plaatse op full-time basis om personeelskosten te besparen, toezicht te houden en de kwaliteitscontrole te behouden. We verwachten dat de netto winst zal groeien van $ 50.000 naar $ 100.000 tegen het derde jaar. *** Een staafdiagram kan hier worden toegevoegd ***

$ 200.000 aan opstartfinanciering is vereist voor leasekosten, renovaties, uitrusting en meubilair. De opdrachtgevers hebben $ 100.000 in contanten en zullen de rest verkrijgen van commerciële kredietverstrekkers.

Deel 2: Overzicht van bedrijven / industrie

Een overzicht van de koffie-industrie, de lokale markt en wat uw bedrijf uniek maakt. (Zie Businessplan-voorbeeld van de sectorbranche.)

De koffie-industrie

Volgens recente US Census-gegevens hebben de millennials de babyboomers ingehaald als Amerika's grootste levende generatie. Millennials zijn socialer en mobieler dan eerdere generaties en geven de voorkeur aan koffie met vrienden op trendy, openbare locaties, waardoor de populariteit van high-end coffeeshops stijgt. Amerikaanse statistieken geven aan dat:

De speciale koffieverkoop stijgt met 20 procent per jaar

Amerikanen consumeren meer dan 400 miljoen kopjes koffie per dag

De detailhandelsverkoop van koffie is meer dan $ 5 miljard per jaar

Onze positie in de industrie

East Clovervale is een welvarend gebied met een hoge dichtheid aan studenten en jonge professionals, een ideale markt voor een coffeeshop, zoals Java Jake's Coffee House. Mensen in dit gebied kunnen het zich veroorloven om geld uit te geven aan koffiespecialiteiten en snacks en zijn bereid om dat te doen.

Uit ons marktonderzoek is gebleken dat zeven van de tien ondervraagde personen in East Clovervale ten minste drie kopjes speciale koffie per week consumeren.

De competitie

Hoewel er momenteel twee andere coffeeshops in de directe omgeving zijn, bieden beide geen zitplaatsen op het terras of voldoende parkeergelegenheid. Men biedt geen gratis wifi.

Wat Java Jakes koffiehuis uniek maakt

De marketingstrategie van Java Jake's Coffee House is om tegemoet te komen aan jong en 'jong van geest' met producten van topkwaliteit, geweldige service en veel zitplaatsen binnen en buiten. We streven ernaar om de plaats van bestemming te zijn om vrienden te ontmoeten, te ontspannen en te genieten van een geweldige kop koffie. Ultrasnelle wifi stelt studenten en zakenmensen in staat om gemakkelijk te communiceren en te werken aan school- of zakelijke activiteiten.

Deel 3: Marktanalyse en de competitie

In dit deel van het businessplan van de coffeeshop moet u aantonen dat u de doelmarkt grondig hebt geanalyseerd en dat er voldoende vraag is naar uw producten om uw koffiebedrijf levensvatbaar te maken. De concurrentieanalyse omvat een beoordeling van de concurrentie en hoe uw koffiebedrijf zal concurreren in de sector. (Zie Het gedeelte Concurrentenanalyse van het bedrijfsplan schrijven.) De beschrijving van de doelmarkt en delen van concurrerende analyses kunnen twee afzonderlijke secties in het plan zijn of worden gecombineerd, zoals hieronder wordt weergegeven:

Gezien de nabijheid van scholen en kantoorcomplexen, zal onze primaire doelgroep bestaan ​​uit studenten en professionele mensen uit het bedrijfsleven. Beide groepen zijn zware consumenten van koffie, thee en snacks.

Op basis van onze klantonderzoeken is er een sterke vraag naar een high-end coffeeshop op een centrale locatie die geweldige koffie serveert en zowel zitplaatsen buiten als beschikbare parkeerplaatsen heeft. De drie meest voorkomende klachten over de bestaande concurrentie in het gebied zijn:

Inconsistent product: veeleisende klanten zijn terughoudend om vaste klanten van een coffeeshop te worden die niet altijd een product van hoge kwaliteit kunnen serveren.

Gebrek aan zitplaatsen op het terras: veel mensen eten op een zonnige dag het liefst hun eten en drinken buitenshuis.

Niet genoeg parkeergelegenheid in de buurt: het ontbreken van parkeerplaatsen maakt het moeilijk om voertuigforenzen aan te trekken.

Het lokale klantenbestand bestaat uit ongeveer:

3.000 studenten van de twee secundaire scholen

200 schoolpersoneel

1.000 zakenmensen en kantoorpersoneel

Beide scholen hebben een solide aanwezigheid en breiden hun studentenpopulatie uit. De lokale zakelijke markt is sterk en is relatief onaangetast door eerdere economische recessies.

Java Jake's Coffee House versus de competitie: we verwachten dat onze inkomsten sterk zullen groeien als we ons klantenbestand opbouwen:

Bedrijf

Koffie om mee te nemen

Lindens

Java Jake's Coffee (jaar 1)

Est. Jaaromzet

$150,000

$250,000

$200,000

werknemers

8

10

6

Prijs

Laag

hoog

hoog

Kwaliteit

Laag

Gemiddelde

hoog

Deel 4: Verkoop- en marketingplan

Beschrijf hoe u klanten wilt verleiden om uw coffeeshop te betuttelen, inclusief reclame / promotie, prijsstrategie en verkoop en service. Zie de sectie Marketingplan van het businessplan voor een gedetailleerde beschrijving.

Ons productaanbod

De bestaande concurrentie maakt gebruik van bonen van een lagere klasse, goedkope apparatuur, en leidt het personeel niet goed op, wat resulteert in een inconsistente productkwaliteit en ontevreden klanten.

Bij Java Jake's zijn we gepassioneerd door koffie en willen we ons concentreren op het consequent serveren van het hoogste kwaliteitsproduct door:

Sourcing van premium bonen en snacks en te allen tijde versheid behouden.

Gebruik een espressomachine van topkwaliteit en aanverwante apparatuur.

Onze medewerkers op de juiste manier trainen - onze barista's worden weggestuurd voor een goede training.

Door ons te richten op kwaliteit, consistentie en geweldige klantenservice zullen we een gestage klantenkring opbouwen.

Prijsstrategie

We willen ons vooral richten op speciale koffiesoorten zoals espresso, cappuccino, mochas, enz. Omdat de winstmarges veel hoger zijn dan bij gewone koffie. Om een ​​hogere prijs te hanteren voor gewone koffie, gebruiken we geen druppelmachines. In plaats daarvan zal elke beker single worden geserveerd met een bodum, zodat elke beker up-to-date fris en smakelijk is.

Onze prijzen zullen concurrerend zijn met het hogere segment van de markt. Wij geloven dat klanten graag een topprijs betalen voor een geweldige kop koffie.

Sales

We bieden een balie in een professioneel ontworpen, gezellige, uitnodigende binnenruimte. Zitplaatsen aan de binnenzijde zullen een combinatie zijn van kleinere individuele tafels voor intimiteit en langere bankstijlen voor grotere groepen. Buiten zitplaatsen zullen bestaan ​​uit weersbestendige tafels en stoelen met parasols die beschikbaar zijn. We zijn van plan geopend te zijn van 07:30 uur tot 21:00 uur op weekdagen en van 9:00 uur tot 21:00 uur in het weekend.

Naast contante, credit en debetbetaling accepteren we ook Apple Pay voor aankopen.

Adverteren en promoten

Om de kosten te minimaliseren en contact te leggen met de demografische klanten van onze klanten, zullen de meeste van onze advertenties van de digitale variant zijn. We zijn van plan onze producten op agressieve wijze te promoten met behulp van de volgende methoden:

Posters op de billboards van de lokale campus

Onze ultramoderne website

Social media: dagelijkse specials worden aangekondigd op Facebook en Twitter

Statistieken tonen aan dat klantenkaarten zeer effectief zijn - Java Jake zal een op maat gemaakte beloningskaart gebruiken om herhalingsaankopen te promoten.

Deel 5: Eigendom en managementplan

Dit gedeelte beschrijft de juridische structuur, het eigendom en (indien van toepassing) de management- en personeelsvereisten van uw bedrijf. Zie De sectie Managementplan van het bedrijfsplan schrijven.

Eigendomsstructuur

Java Jake's Coffee House is een particuliere onderneming geregistreerd in de staat Texas. Het bedrijf is momenteel voor 100% in handen van Jack Valdez en Juanita Sanchez:

Jack Valdez: 60 klasse A-aandelen

Juanita Sanchez: 40 Klasse A-aandelen

** Beschrijf andere aandelenklassen die het eigendom zijn van andere personen of andere speciale regelingen tussen eigenaars met betrekking tot de aandelen ***

Beheer

Eigenaren Jack en Juanita zullen het bedrijf co-management (ten minste een zal aanwezig zijn tijdens openingsuren). Beide eigenaren hebben eerder ervaring op het gebied van foodservicebeheer en zijn getrainde, ervaren barista's.

Externe bronnen en services

Melford's Design Services worden gecontracteerd voor het interieurontwerp van de gebouwen.

Jackson en Jackson zullen boekhouddiensten voor het bedrijf leveren.

Jody's Catering levert de gebakken goederen.

** Voeg andere externe bronnen toe die u wilt gebruiken, zoals Food Services, advocaten, aannemers, boekhouders, etc.

Deel 6: Operating Plan

Het operationele plan schetst de fysieke vereisten van uw bedrijf, zoals winkelruimte, uitrusting, voorraad- en leveringsbehoeften, arbeid, enz. Voor een bedrijf zoals een coffeeshop dat aangepaste faciliteiten, toeleveringsketens, gespecialiseerde apparatuur en meerdere werknemers vereist, bedrijfsplan heeft behoefte aan detail. Zie de sectie Besturingsplan van het bedrijfsplan voor aanvullende informatie.

uitrusting

Het pand dat we hebben gekozen zijn op 2303 Stewart St. De ruimte beschikt over:

2.000 vierkante meter aan binnenruimte in een modern, goed onderhouden gebouw op een uitstekende locatie

Ongeveer 500 vierkante meter buitenterrasruimte, met opslagrekken voor fietsen

Bestaande bestemmingsplannen voor restaurantgebruik

Een lease van vier jaar voor $ 3.500 / maand met een vijfde jaar gratis

De eigenaar van het gebouw is verantwoordelijk voor het verzamelen van afval, recycling, ongediertebestrijding en beveiliging

Nutsvoorzieningen (water, elektriciteit, gas, internet, telefoon) worden geschat op $ 800 per maand

De vorige huurder was een restaurant en er zijn al een bestaande keuken, een aanrecht en voldoende sanitaire voorzieningen aanwezig. De vorige huurder heeft aangeboden gebruikte keukenapparatuur tegen sterk gereduceerde prijzen te verkopen.

Staffing

Twee full-time en vier tot zes part-time barista's worden ingehuurd tegen standaardlonen. Barista's worden opgeleid in een regionale barista-opleidingsacademie. De twee voltijdmedewerkers zijn voormalige werknemers van de eigenaren. De deeltijdwerknemers zullen afkomstig zijn van de lokale postsecundaire instellingen.

Eigenaren en personeel zullen alle reguliere taken delen, inclusief het aannemen van bestellingen, koffie / thee maken, tafels opruimen, uitzetten, afwassen, sanitaire voorzieningen onderhouden, enz.

Om de loyaliteit van werknemers te vergroten, zal een systeem voor bonus / winstdeling worden ingevoerd.

uitrusting

De volgende apparatuur wordt gekocht:

Commerciële Espressomachine van La Marzocco ($ 25.000)

Espressomolen ($ 1.500)

We onderhandelen momenteel over de aankoop van gebruikte commerciële apparatuur van de vorige huurder, waaronder:

Glazen deur koelkast ($ 1.000)

Vaatwasser ($ 1.500)

Magnetron ($ 700)

Misc. rekken, opslagbakken, enz. ($ 500)

Onderhoudscontracten voor de apparatuur worden onderhandeld met lokale verkopers.

Benodigdheden

We hebben met Murphy's Coffee Wholesalers een overeenkomst gesloten om Colombiaanse koffie / espresso-bonen van topkwaliteit te leveren met een verzending van twee dagen. Melk, vruchtensappen, frisdranken, fruit, enz. Zijn afkomstig van de lokale Costco.

Muffins, scones, koekjes, yoghurt fruitbekers en sandwiches worden dagelijks door Jody's Catering geleverd.

Deel 7: Financieel plan

Het gedeelte financieel plan is het belangrijkste onderdeel van het businessplan, vooral als u schuldfinanciering nodig heeft of als u investeerders wilt aantrekken. Het financiële plan moet aantonen dat uw bedrijf zal groeien en winstgevend zal zijn. Om dit te doen, moet u geprojecteerde resultatenrekeningen, kasstroomoverzichten en balansen creëren. Voor een nieuw bedrijf zijn dit prognoses en een goede vuistregel is om de inkomsten te onderschatten en de kosten te overschatten.

Vermeld uw drie financiële overzichten. Elk wordt beschreven in Het bedrijfsplan schrijven: het financiële plan, inclusief sjablonen:

Inkomensverklaringen

De resultatenrekening toont uw verwachte inkomsten, uitgaven en winst. Doe dit maandelijks gedurende ten minste het eerste jaar voor een startende onderneming.

Kasstroomprojecties

De Cash Flow-projectie toont uw maandelijks te verwachten kasinkomsten en uitgaven voor uitgaven. Het is belangrijk om aan te tonen dat u uw cashflow kunt beheren en dat dit een goed kredietrisico is.

Balans

De balans is een momentopname van de activa, passiva en eigen vermogen van uw bedrijf op een bepaald moment - voor een startup zou dit zijn op de dag dat het bedrijf wordt geopend. Merk op dat een nieuw bedrijf geen debiteurenboekingen op de balans zal hebben. Merk ook op dat de balans veel eenvoudiger is voor ondernemingen zonder rechtspersoonlijkheid - inkomstenbelasting, pensioenen, medische kosten, enz. Zijn alleen van toepassing op opgenomen bedrijven, net zoals winst / behouden winst.

Breakeven-analyse

Het opnemen van een breakeven-analyse zal aan financiers of beleggers laten zien welk verkoopniveau u moet behalen om winst te maken. Zie Hoe een Breakeven-analyse uit te voeren voor meer informatie.

Sectie 8: bijlagen en tentoonstellingen

Het gedeelte met bijlagen en exposities bevat gedetailleerde informatie die nodig is om andere delen van het plan te ondersteunen.

Mogelijke bijlage / tentoonstellingsitems

Kredietgeschiedenissen voor de bedrijfseigenaren

Gedetailleerd marktonderzoek en analyse van concurrenten

Resumés van de eigenaars en belangrijke medewerkers

Informatie over uw branche

Informatie over uw producten / diensten

Locatie / gebouw / kantoorplannen

Kopieën van hypotheekstukken, lease van apparatuur, enz. (Of citaten hierover)

Marketingbrochures en ander materiaal

Referenties van zakelijke collega's

Links naar uw zakelijke website.

Enig ander ondersteunend materiaal dat op potentiële geldschieters of investeerders kan drukken als u op zoek bent naar financiering.


Video Van De Auteur: Sarah Van den Bril, Starter 1 jaar later

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Een Indoor Plant Business opstarten

✔ - 101 Nieuwe ideeën om u te inspireren een bedrijf te starten

✔ - Netwerkmarketing: werkt het of is het te mooi om waar te zijn?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!