Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Cold Calling Tips - Hoe koud te bellen

Koud bellen is nog steeds een effectieve verkooptaktiek als het goed wordt gedaan


Zelfs in de virtuele wereld van vandaag is het overlijdensbericht voor cold calling voorbarig. Idealiter zou je telefoon de hele dag bellen met klanten die je zaken aanbieden, maar de realiteit is dat als je zaken wilt, je er achteraan moet gaan, en als onderdeel van je outbound marketingstrategie kan cold calling een zeer effectieve verkoop zijn tactiek als het goed is gedaan.

Volgens een recent onderzoek van DiscoverOrg meldde 60% van de meer dan 1000 ondervraagde senior executives uit de IT-branche dat ze een afspraak hadden gemaakt of een evenement bijwoonden na een cold-call of een ongevraagde e-mail.

Als de gedachte aan een koude roeping je maag naar je tenen laat vallen, zullen deze cold calling tips je angst niet wegnemen, maar ze zullen je helpen om er een meer succesvolle ervaring van te maken.

Cold Calling Tips voor meer cold calling Succes

1) Focus op het doel.

Beginners hebben de neiging om te denken dat cold calling gaat over het maken van de verkoop. Het is niet. Het gaat erom de kans te krijgen om de verkoop te doen. In het bijzonder is het doel van een cold call om een ​​afspraak te maken om de pitch te maken.

2) Onderzoek uw markten en prospects vóór cold calling.

Je moet je koude roeping richten op de juiste doelgroep. Gebruik marktonderzoek om u te richten op uw doelmarkt. (Zie Hoe te vinden en verkopen aan uw doelmarkt.) Zoek vervolgens zoveel mogelijk informatie over het bedrijf of de persoon die u van tevoren gaat bellen. Dit geeft u het enorme voordeel dat u kunt praten over hun bedrijf en hun behoeften wanneer u ze belt.

Volgens de Gartner Group zijn in een typisch bedrijf met 100-500 werknemers gemiddeld zeven mensen verantwoordelijk voor de meeste koopbeslissingen, dus verbinden met de juiste mensen is van cruciaal belang voor het succes van uw koude roeping.

3) Verbeter uw kansen om te verbinden door gebruik te maken van sociale media contacten.

Volgens statistieken van Vorsight, als de persoon die u belt zich in een gemeenschappelijke LinkedIn-groep bevindt, bent u 70 procent sneller geneigd om met hen te praten tijdens een koude oproep. En wat waar is van LinkedIn is waar van andere sociale mediaplatformen; het hebben van een verbinding via een sociale mediagroep zal de ontvankelijkheid van het prospect vergroten wanneer je contact met ze opneemt (nog een reden om te werken aan het vestigen / uitbreiden van je aanwezigheid op sociale media).

4) Maak een openingsverklaring voor uw oproep.

Hiermee kunt u uw gedachten indelen voordat u belt en kunt u voorkomen dat er veel fouten in de opening voorkomen waardoor de persoon die u belt de kans krijgt om het gesprek te beëindigen. Als je bijvoorbeeld een koude roeping hebt, zou je nooit moeten vragen: "Is dit een goed moment om te praten?" of "Hoe gaat het met je vandaag?" Lees uw openingszin niet in de telefoon, maar gebruik deze als kader om het gesprek goed te beginnen.

5) Wat zou in de openingsverklaring van de cold call moeten staan?

Dit organisatieschema voor cold calling (van AllBusiness.com) werkt goed: "Voeg een begroeting en een inleiding, een referentiepunt (iets over de prospect), de voordelen van uw product of dienst en een overgang naar een vraag of dialoog toe. "

Hier is een voorbeeld van een cold call-opening:

'Goedemiddag, mevrouw Marshall, dit is Kendra Brown met Green Works.Ik heb in de lokale krant gelezen dat u onlangs het terrein hebt gebroken voor een nieuw kantorencomplex.We zijn gespecialiseerd in commerciële landschapsdiensten waarmee u de onderhoudskosten in uw huis kunt verlagen en voldoen aan de nieuwe milieuregelgeving van de stad. Ik zou graag een paar vragen willen stellen om te bepalen of een van onze programma's mogelijk voldoet aan uw behoeften. '"

6) Bereid een script voor de rest van je koude gesprek voor.

Leg de voordelen van uw product of dienst en de redenen die uw prospect moet kopen. Schrijf mogelijke bezwaren en uw antwoord daarop op. Zonder een cold calling-script is het te gemakkelijk om iets achter te laten of te dwalen. Nogmaals, het is niet dat u uw script woord voor woord zult lezen wanneer u belt, maar dat u het kader van de koude oproep van tevoren hebt voorbereid.

Wees voorbereid om gedetailleerde vragen over uw producten en diensten te beantwoorden! Volgens Forbes Insight meldt 58% van de potentiële kopers dat verkopers hun vragen niet effectief kunnen beantwoorden.

7) Vraag om een ​​afspraak op een specifiek tijdstip tijdens uw koude gesprek.

Zeg: "Zou woensdag om 11.00 uur een goed moment zijn om elkaar te ontmoeten?" in plaats van te zeggen: "Kan ik je volgende week bespreken?" U wilt dat uw prospect tijdens deze eerste oproep een vergadering bijwoont, in plaats van het vaag te laten en een tweede oproep nodig heeft om een ​​vergadering te organiseren - wat misschien nooit zal gebeuren als u niet opnieuw bij de prospect kunt komen.

8) Vergeet niet dat poortwachters je bondgenoten zijn, niet je vijanden.

Wees vriendelijk voor degene die de telefoon opneemt of bewaakt het innerlijke heiligdom wanneer je koud belt. Ontwikkel strategieën om de poortwachter aan jouw kant te krijgen. Soms vraagt ​​hij: "Ik vraag me af of je me zou kunnen helpen?" zal u helpen de informatie te krijgen die u nodig heeft, zoals de naam van de juiste persoon om mee te praten of wanneer de beste tijd om contact op te nemen met de prospect is. Het leren van de namen van poortwachters en vriendelijk zijn als koud bellen ook helpt.

9) Maak de weg vrij voor uw telefoongesprek door potentiële klanten een klein, uniek promotie-item te sturen.

Dit helpt het ijs breken en maakt uw bedrijf onderscheiden van de menigte. Pat Cavanaugh, salesgoeroe van Inc.com), zegt: "Het is verbazingwekkend, een gek klein item dat we hebben verzonden heeft ons geholpen om Fortune 500-accounts te krijgen.Wanneer we bellen, zeggen ze:" Oh ja... jij was degene dat stuurde me dat... "Het lijkt misschien suffig of onnodig, maar het werkt.

10) Doe je koude bellen vroeg in de ochtend of laat in de middag, indien mogelijk.

Dit zijn de beste tijden om de beslissingsmaker rechtstreeks te bereiken. Statistisch gezien is donderdag de beste koude dag, woensdag is de op één na beste en dinsdag de slechtste (InsideSales.com).

11) Wees volhardend.

"Tachtig procent van de nieuwe verkopen wordt gedaan na het vijfde contact, maar de meerderheid van de verkopers geeft het op na de tweede oproep". Wees niet een van degenen die zo gemakkelijk opgeven. Als u de verkoop wilt doen, moet u proberen het opnieuw te proberen.

En een laatste koud bellen tip

Vooral oefenen, oefenen, oefenen. Hoewel cold calling misschien nooit leuk voor je is, kun je er beter in worden, en hoe meer je oefent, des te effectiever een sales-techniek zal zijn. Dus pak je script en je bellijst bij elkaar en pak de telefoon. De mensen die zaken met je willen doen, zijn daarbuiten, maar je moet ze eerst over je laten weten.


Video Van De Auteur: "Bel ik gelegen?": wel of niet stellen bij koude acquisitie? Tips en voorbeelden

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Uitvoer- en maaltijdkosten (Canadese inkomstenbelasting)

✔ - Zakelijke uitgaven claimen in Canada

✔ - Basistips om aan te passen om thuis te werken


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!