Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Commercial Water Usage Calculator

Hoe het binnenwatergebruik in bedrijfslocaties wordt berekend


Water is een integraal onderdeel van het leven en het is wereldwijd een kostbaar goed. We weten dat met de toename van de bevolking, de gifstoffen in onze omgeving en de afnemende toevoer van schoon drinkwater dat we de hoeveelheid water die we dagelijks gebruiken, moeten verminderen - dus hoe doen we dat?

De eerste stap om het gebruik van water te verminderen is om te begrijpen hoeveel we in de eerste plaats gebruiken. Vergelijkbaar met het bijhouden van maandelijkse uitgaven, kunt u het eenvoudigweg niet verminderen totdat u het meet!

Waterverbruik Calculator: Commercieel of Residentieel

Ga zitten met een pen en wat papier (of mijn voorkeur, gebruik een spreadsheetprogramma zoals Excel) en laten we aan de slag gaan met het maken van een spreadsheet.

We moeten het weten:

  • Hoeveel bewoners gebruiken dagelijks water?
  • Welke flow- of flush-fixtures gebruiken ze?
  • Wat zijn de hoeveelheden water die worden gebruikt voor elke stroom of spoelarmatuur?

Als u het aantal dagelijkse gebruikers in uw gebouw (of mensen bij u thuis) wilt berekenen, noteer dan hoeveel mensen elke dag plassen en poepen. Afhankelijk van het type gebouw kan deze berekening heel gemakkelijk zijn of het kan heel moeilijk zijn.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat er 5 mensen in uw huis wonen. Het is vrij eenvoudig om te zeggen dat 5 mensen het huis bezetten en dagelijks water gebruiken voor basisfuncties. Gemakkelijk.

Laten we nu kijken naar een commerciële omgeving zoals een kantoor of een school. Wat gebeurt er wanneer 20 fulltime kantoormedewerkers en 10 parttimers bij elkaar komen? Of als er 100 leraren en 1500 studenten zijn, en dan zijn er soms 10 parttime onderwijzers, vijf administratief personeel, zes bewarende personeelsleden en af ​​en toe een ouder-leraar interview of sportgame of spelen in het gymnasium? Hard.

Leer hoe u een complexe equivalente bezetting kunt berekenen via LEEDuser.

Als je eenmaal weet dat we weten hoeveel bewoners water gebruiken in de ruimte, laten we zien hoeveel water wordt gebruikt.

Verkeerde Culprits

Oké, we weten dat het mensen zijn die de echte boosdoeners zijn als het gaat om verspild water, maar het is gemakkelijker om levenloze objecten de schuld te geven, dus hier zijn enkele veel voorkomende waterverspillende boosdoeners waar je op moet letten:

  • Flow armaturen. Dit zijn alle soorten armaturen waarmee water naar en van het water kan stromen, zoals een kraan (in een keuken, badkamer of wastafel in de conciërge) of een douche.
  • Flush-fixtures zijn die armaturen die kunnen worden doorgespoeld, zoals een toilet of een urinoir.
  • Wasmachines.
  • Vaatwassers.
  • Water verwerken. Proceswater is water dat wordt gebruikt voor een institutioneel of mechanisch doel. Koeltorens, commerciële wasserijen, autowasstraten, enz. Komen bijvoorbeeld in aanmerking, maar ze worden voor de doeleinden van dit artikel uitgesloten van de berekeningen.

Maak een spreadsheet - handmatig

Weet je nog die spreadsheet die ik eerder noemde? Nu zou het tijd zijn om een ​​kolom te beginnen met een lijst van elk type flow- en flush-fixtures in het gebouw. De lijst kan er als volgt uitzien:

Type armatuur
Conventioneel toilet
urinoir
Wastafels
Conciërge Sink
Gootsteen
Douche
Voeg vervolgens een kolom toe voor het nummer van elke fixture.
Nu we weten hoeveel van elk type armatuur we hebben, laten we de stroomsnelheid bepalen. Er zijn een aantal manieren om dit te doen. Eén methode is om rechtstreeks uit te zoeken bij de fabrikant - of deze nu wordt vermeld op de website of op een speciale product-snijpagina voor de armatuur. De andere methode is om naar de fixture zelf te gaan en deze van de fixture af te lezen. Voor toiletten, kijk naar de tekst naast de wc-bril, tussen het scharnier van de stoel en de tank zelf. Voor urinoirs bevindt het zich op de bovenkant van het urinoir onder de spoelklep. Voor putten, bekijk het metalen stuk waar het water uit stroomt en het moet daar worden ingeschreven. Onder de douche raad ik je aan om het water uit te zetten en direct naar de douchekop te kijken. Als u om welke reden dan ook het debiet niet kunt zien, moet u direct naar de fabrikant van het product gaan.
Voeg de stroomsnelheid toe aan de tabel die u hebt gemaakt.
Stroomsnelheden
Conventionele toiletten worden gemeten in gal / flush (gpf)
urinoirs worden gemeten in gal / flush (gpf)
Wastafels worden gemeten in gal / minuut (gpm)
Portier putte weg worden gemeten in gal / minuut (gpm)
Gootstenen worden gemeten in gal / minuut (gpm)
douches worden gemeten in gal / minuut (gpm)
Inzittenden
Raad eens? Dit is waar onze bewoners terug in beeld komen. Het blijkt dat mannen en vrouwen soms verschillende hoeveelheden water gebruiken. Voor berekeningsdoeleinden moet u, tenzij u het watergedrag van de bewoner echt kent (bijvoorbeeld als u het gezinsgebruik in uw gezin berekent), een aantal algemene aannames doen.
Laten we aannemen dat beide geslachten het toilet drie keer per dag gebruiken, twee keer voor nummer één en één keer voor nummer twee. Dat gezegd hebbende, als een gebouw urinoirs heeft, is het waar dat mannen minder water gebruiken omdat ze dit armatuur gebruiken, dus laten we nog twee kolommen toevoegen aan de spreadsheet:
Vrouw
Mannetje
Weet je nog die bezettingsberekeningen van vroeger? Laten we een fijnere kam gebruiken en een lijst maken van het aantal vrouwen en het aantal mannelijke inzittenden.
Nu, sluit het aantal inzittenden in elke gebruikerscategorie in. Dit vertelt je nu hoeveel binnenwater je gebouw gebruikt.

Probeer een online rekenmachine

Als u liever een online calculator gebruikt, kunt u de Kohler Commercial Water Usage Calculator of de bedrijfscalculator voor waterverbruik van de BEF proberen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze rekenmachines bedoeld zijn om het geschatte waterverbruik voor woningen of relatief eenvoudige bedrijven en organisaties te meten.

De volgende stap? Pas uw binnenarmaturen aan om het waterverbruik te minimaliseren.


Video Van De Auteur: How to Use an Irrigation Calculator for a High Tunnel

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Starbucks-betrokken klanten handhaven merkwaarde

✔ - Het algemene onderzoeksplan ontwikkelen

✔ - De 8 beste blauw-licht-blokkerende glazen van 2019


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!