Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Commodity Carrier prijzen en tarieven


De transportsector biedt een gecompliceerde prijsstructuur wanneer het gaat om het verplaatsen van goederen van de ene naar de andere locatie. Er is geen standaardprijs om één pond materiaal van punt A naar B te verplaatsen. Elke koerier heeft een prijs om een ​​goederenklasse naar een bepaald punt te verplaatsen naar een ander specifiek punt. In de VS zijn er tienduizenden punten die een verzend- of ontvangstpunt kunnen zijn. Deze punten worden door vervoerders gebruikt om het tarief te bepalen dat u wilt betalen. Een andere belangrijke invloed op de prijs van verzendartikelen is de klasse van de goederen die u verzendt.

Deze variabelen kunnen de beslissingen voor een transportmanager erg moeilijk maken bij het vinden van het beste tarief voor de verzendbehoeften van een bedrijf.

Commodity Class

Elk item dat van de ene naar de andere locatie wordt vervoerd, is een handelsartikel. Er zijn duizenden waren en het is voor een koerier onmogelijk om prijs te stellen voor elke grondstof die ze verzenden. Er werd een classificatiesysteem geïntroduceerd dat de prijsstelling voor vervoerders vereenvoudigde op basis van het groeperen van grondstoffen van vergelijkbare aard, aangezien het betrekking heeft op hun transport. Er zijn vier primaire classificaties; de dichtheid, laadbaarheid en hanteringseigenschappen van de waar, de waarde van de waar en de gevoeligheid voor schade.

Met behulp van de vier classificaties worden grondstoffen vervolgens toegewezen aan een van achttien mogelijke klassen op basis van de classificaties. De klassen worden geïdentificeerd van een lage klasse van 50 tot de hoogste klasse van 500. Een vuistregel is dat hoe hoger de klasse, hoe duurder het is om te verzenden. De klassen worden jaarlijks gepubliceerd als National Motor Freight Classification (NMFC) door American Trucking Association (ATA) en de National Motor Freight Traffic Association (NMFTA).

De lagere vrachtklassen, d.w.z. klasse 50, zijn in het algemeen goedkoper te verzenden dan hogere klassen, omdat het waarschijnlijk gemakkelijk te hanteren is, relatief dicht is en het onwaarschijnlijk is dat deze worden beschadigd. Een voorbeeld van een klasse 50-product, dat soms "schone vracht" wordt genoemd, zou ijzer, staal, bouten, schroeven enz. Zijn, die op een pallet van standaardformaat kunnen worden ingepakt, die in krimpfolie is verpakt zonder vrachtoverhang en wegen in de regio van 1500 pond of meer per pallet.

Wanneer een verzender een artikel van A naar B wil verplaatsen, moeten deze de grondstof identificeren aan de verzender, aan de hand van een gedetailleerde beschrijving. De verzender zal de koerier niet vertellen wat de klasse is. Dit komt omdat de klasse niet alleen afhankelijk is van het artikel, maar ook van andere factoren, zoals of het een volledige vrachtwagenlading (TL), minder dan vrachtwagenlading (LTL) is en of meer dan het minimumgewicht wordt verzonden.

Gewicht onderbreking

Een andere factor die van invloed is op de klas is de gewichtsonderbreking. Naarmate de grootte of het volume toenemen, worden verschillende snelheden toegepast. In de meeste gevallen is een minimumheffing van toepassing en worden tarieven verstrekt bij 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 pond. Dit betekent dat als de prijs om een ​​product te verplaatsen gebaseerd is op een zending van 2000 pond en de volgende gewichtsonderbreking op 5000 pond is, het op een bepaald moment goedkoper zal zijn om de zending te beoordelen alsof het 5.000 pond was, in plaats van 2.000. Het punt waar de zending goedkoper wordt om op het volgende snelheidsniveau te worden getransporteerd, wordt het breekpunt genoemd.

Wanneer dit punt zich voordoet, wordt de volgende gewichtsonderbreking gebruikt en wordt het minimale gewicht voor die onderbreking toegepast.

Verschillende tarieven

  • Uitzondering: Sommige maatschappijen bieden uitzonderingen wanneer de kenmerken van een grondstof verschillen van de kenmerken van dezelfde grondstof in een andere regio. Zo kunnen vervoerders kortingen aanbieden aan verladers die grote hoeveelheden zendingen uitvoeren of als er meer concurrentie is.
  • Alle grondstoffen: Vervoerders kunnen all-commodity-tarieven invoeren voor zendingen tussen twee specifieke punten met een minimumgewicht. De koerier biedt een all-commodity-tarief voor deze specifieke route ondanks de klasse van de vervoerde goederen. Als een koerier bijvoorbeeld een all-commodity-tarief aanbiedt tussen New York en Baltimore met een minimumvereiste van 5000 kilo, zou de klasse van het goed er niet toe doen voor de koerier.

  • Waarde: Voor verladers van duurdere en daarom hogere klasse grondstoffen, kunnen vervoerders een waarde bieden. Omdat vervoerders aansprakelijk zijn voor de waarde van de goederen die ze vervoeren, zijn de tarieven hoger, maar als een vervoerder een vaste aansprakelijkheid heeft die kleiner is dan de goederen die hij vervoert, kan de koerier de verlader een waarderentarief aanbieden. een lager percentage van de normale grondstoffenprijs.
  • uitgestelde: Het is een ander tarief dat verladers helpt de kosten van het transporteren van artikelen te verlagen. Het uitgestelde tarief is goedkoper dan het normale tarief voor de klasse van goederen, aangezien de verzender de vervoerder toestaat de levering van het goed aan de koper uit te stellen. De kortingen kunnen oplopen naarmate de levering langer wordt uitgesteld.

  • incentive: Vervoerders kunnen verladers aanmoedigen door een incentive of extra tarieven aan te bieden. De stimuleringspercentages van de koerier zijn meestal wanneer een koerier een verlader aanmoedigt om meer goederen met hem te vervoeren op basis van gewicht. De koerier biedt een tarief tot een minimumgewichtslimiet en een kortingstarief voor elke grondstof die dat minimumgewicht overschrijdt.


Video Van De Auteur: Elite: Dangerous Gnosis Cone Sector Expedition

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 5 Dingen die u NIET hoeft te starten met een klein bedrijf

✔ - Verzekeringsmaatschappij Financiële waarderingen

✔ - Wat is de uniforme handelscode


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!